![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Voi considerati ca omul se mantuieste prin harul lui Dumnezeu sau prin puterile sale?
Si daca e prin har,cum se capata acest har? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cred ca mai degraba se potriveste la sectari asta, nu la ortodocsi.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor! Amin! Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat! "Gustati si vedeti ca bun este Domnul". |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor! Amin! Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat! "Gustati si vedeti ca bun este Domnul". |
|
|||
|
|||
![]()
Mântuirea e prin har, nu prin faptele proprii (ca în religiile păgâne) și se capătă prin credință. Bineînțeles și faptele au valoarea lor, dar acestea sunt ca răspuns plin de iubire și recunoștință față de darul lui Dumnezeu.
|
|
|||
|
|||
![]()
Așa să fie precum spui. Adventiștii (care nu sunt sectari) cred că se ia per ansamblu.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ortodox nu a avut cum să fie, pe vremea aceea nu existau catolici, ortodocși, protestanți, neoprotestanți (în ordinea aceasta). Existau doar creștini.
Doamne ajută (să existe din nou asemenea creștini)! |
|
||||
|
||||
![]()
Nu e adevarat. Asa te-a invatat pe tine cineva. Ortodoxia a existat de la Pogararea Sf Duh si pana acum, si va fi pana la sfarsitul lumii. Oricum nu pot eu sa te conving de asta, numai Dumnezeu poate. Doamne ajuta!
|
|||
|
|||
![]()
Dar de unde vine harul?Prin har inteleg lucrarea mantuitoare a lui Dumnezeu.Se da automat celor ce cred? Dar cine poate zice ca crede?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apoi compara cu invataturile si practicile din biserica ortodoxa de azi. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. | Seraphim7 | Secte si culte | 104 | 23.10.2022 00:36:38 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini | RafaelMiticaPitulice | Despre Sfanta Scriptura | 25 | 02.08.2011 09:01:17 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|