![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Cantecul potirului-Nichifor Crainic
Cand holda taiata de seceri fu gata, Bunicul si tata Lasara o chita de spice-n picioare, Legand-o cucernic cu-n fir de cicoare; Iar spicele-n soare sclipeau matasos sa-nchipuie barba lui Domnu' Hristos. - Cand painea-n cuptor semana cu arama, Bunica si mama Scotand-o sfielnic cu semnele crucii, Purtau parca moaste cinstite si lucii; Iar painea dand abur de dulce miros Parca ca e fata lui Domnu' Hristos. - Si, iata! Potirul la gura Te-aduce, Iisus Hristoase, Tu, jertfa pe cruce; Hraneste-ma, paine de Sfant Dumnezeu, Ca bobul in spice, ca mustu-n ciorchine; Esti totul in toate si toate prin Tine, Tu, Painea de-a pururi a neamului meu! - Din coarda de vita ce-nfasura crama Bunica si mama Mi-au rupt un ciorchine, spunandu-mi povestea: "Copile, graira, broboanele-acestea Sunt lacrimi de mama varsate prinos La caznele Domnului nostru Hristos!" - Apoi, cand culesul de struguri fu gata, Bunicul si tata In joc de calcaie zdrobira nestemate Ce lasa ca roua siroaie-nspumate. "Copile, graira, e must sangeros Din inima Domnului nostru Hristos!" - Si, iata! Potirul la gura te-aduce, Iisuse Hristoase, Tu, jertfa pe cruce! Adapa-ma, seva de Sfant Dumnezeu, Ca bobul in spice, ca mustu-n ciorchine; Esti totul in toate si toate prin Tine, Tu, vinul de-a pururi al neamului meu! - Podgorii bogate si lanuri manoase, Pamantul acesta, Iisuse Hristoase, E raiul in care ne-a vrut Dumnezeu! Priveste-Te-n vie si vezi-Te-n grane Si sangera-n struguri si frange-Te-n pane Tu, Viata de-a pururi a neamului meu!
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 14:54:36 |
poezii crestine | Maria-Raluca | Generalitati | 35 | 08.04.2015 18:15:49 |
Poezii de Pasti | laurastifter | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 21 | 02.05.2013 15:59:15 |
Poezii de Pasti | PuiMicGeorgiana | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 0 | 19.04.2011 11:46:00 |
Poezii crestine! | Laurentiu | Generalitati | 1 | 01.03.2007 14:31:41 |
|