![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Exact, mai bine lasam pe altii sa ne caracterizeze.
|
|
|
|||
|
|||
|
Nu pe altii, ci pe Hristos.
|
|
|
|||
|
|||
|
Serios, oare nu este asta o metoda de a scapa de critica celor care te vad MAI BINE, adica din afara?
Cind a fost ultima oara cind ai primit o caracterizare amanuntita direct de la Hristos? sau si tu esti printre cei care trimit scrisori lui Santa la Polul Nord XO XO XO ? si li se raspunde :)) |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
singura metoda de a scapa de critica celor din jur este sa nu-i critici. sa fii bazat pe credinta ta si sa nu privesti totul ca pe o concurenta de a dovedi ceva. crede-ma, nu e nimic de dovedit mai mult decat credinta din tine insuti. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Se vorbeste despre calitatea de crestin. Cine poate sa-ti confirme ca esti crestin in afara de Hristos? Cine? Daca eu spun ca tu esti un bun crestin tu chiar crezi ca esti? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Aici pot sa spun lucruri pe care nu am cui sa i le spun in lumea reala. Si sunt chiar lucrurile cele mai importante si definitorii pt. existenta mea. Deci vrei sa ma critici? Spune ce ai de zis. (Dar crezi ca tu ai putea suporta o critica obiectiva a postarilor tale? Macar continutul/ informatia in sine, nu ma refer la ceea ce dai la iveala indirect despre personalitatea ta si ..patimile tale) |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Zici ca persoana ta poate fi caracterizata ca fiind sau nu crestina DOAR de Hristos? La ce te referi, poate nu inteleg eu? Tu vorbnesti de PERSOANA HRISTOS, care ar aparea din neant ca un fel de BatMan sa-ti spuna acest lucru? Sunt chiar curios daca tu chiar ti-ai format o lume a ta unde TII mortis sa fi caracterizata DOAR de Hristos,...:))) frumos paravan protectiv contra tuturor "looserilor" din jur care nu stiu ce vorbesc , nu? Oare ce te faci daca in timpul vietii tale, Hristos nu va aparea, si vei realiza poate la sfirsit ca de fapt erai in derapaj serios, iar Hristos iti facea semne disperate sa-ti revii, semne prin sot, prin rude, prin incidente, prin natura, prin materialism si tu le ignorai tinind coada pe sus? Last edited by andreicozia; 20.01.2010 at 19:42:27. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Din exterior oricine poate mima ca este crestin! Tii minte pilda fecioarelor intelepte? Cele care nu au fost intelepte au pierdut toata plata, desi s-au straduit si ele! De ce? Nu au avut darul Sf. Duh! Nu s-au ingijit de asta. Ce ironic. Tocmai acesta este scopul vietii crestine! Ce conteaza ce se vede? Un frate s-a dus la avva Macarie egipteanul si i-a zis: avvo, spune-mi cuvant sa ma mantuiesc! Si i-a zis batranul: du-te la mormant si ocaraste mortii! Deci ducandu-se fratele a ocarat si a azvarlit cu pietre si venind a vestit batranului. Si i-a zis batranul: nimic nu ti-au grait? Iar el a raspuns: nu. I-a zis lui batranul: du-te si maine si ii slaveste! Deci mergand fratele, i-a slavit zicand: apostolilor, sfintilor si dreptilor! Si a venit la batranul si i-a zis: i-am slavit. Si-a zis batranul:nimic nu ti-au raspuns ? A zis fratele: nu. I-a zis lui batranul: stii cu cate i-ai necinstit si nimic nu ti-au raspuns si cu cate i-ai slavit si nimic nu ti-au grait? Asa si tu, daca voiesti sa te mantuiesti, fa-te mort; nici nedreptatea oamenilor, nici lauda lor sa nu o socotesti, ca cei morti sa fii si poti sa te mantuiesti Dupa teoria ta... cum se descurca cei retrasi de lume (monahii) care nu au pe nimeni sa ii critice? Nu se mantuiesc? (acesta este un raspuns dintr-o perspectiva ... mai am si altele, dar nu am timp acum, poate maine) |
|
|
|||
|
|||
|
@ cozia
Si crestinii nu traiesc separati de Hristos. Cum iti imaginezi tu crestini fara de Hristos?? "De Mă iubiți, păziți poruncile Mele. Și Eu voi ruga pe Tatăl și alt Mângâietor vă va da vouă ca să fie cu voi în veac, Duhul Adevărului, pe Care lumea nu poate să-L primească, pentru că nu-L vede, nici nu-L cunoaște; voi Îl cunoașteți, că rămâne la voi și în voi va fi! Nu vă voi lăsa orfani: voi veni la voi. " (Ioan 14) As putea spune mai multe, din pacate dau altora doar prilej de hule.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Tu ai o perspectiva pragmatica.. chiar utilitarista :)). Eu spun ca un om nu poate face nimic, dar nimic sa se mantuiasca. De mantuit ne mantuieste doar Hristos. Noi trebuie doar sa vrem, sa renuntam la ceea ce este intre noi si Hristos, adica la patimile noastre (vorbesc ca protestantii, scuze, mai lipseste doar o schema color.. dar poate astfel ma voi face inteleasa). Vrei mantuire? Pai ar trebui sa renunti la tot, dar la tot ce este "al tau". Jertfa ceruta de Dumnezeu este duhul umilit. Inima infranta si smerita. Ce conteaza ce-ti spun vecinii, prietenii..etc. Noi ascultam de duhovnic si de sfintii parinti. Crezi ca amabilitatea mantuieste? Nu. Milostenia? Nu. Postul? Nu. Toate acestea trebuie facute din dragoste pentru Dumnezeu, dar nu putem sa ne bazam pe asta.. Pentru ca nu "vrednicia" noastra ne mantuieste! Revenind la "frumos paravan protectiv contra tuturor "looserilor" din jur care nu stiu ce vorbesc , nu?". Eu nu folosesc adjectivul looser la adresa nimanui si ma deranjeaza organic sa-l aud din gura altora! Ce spui tu te reflecta pe tine, Andrei! Si da, cat timp sunt lipsita de Duh Sfant, promis de Iisus Hristos, crestinilor.. cat timp eu nu am acest lucru, sunt de acord, sunt in "derapaj". Dar nu cred ca trebuie sa intreb vecinii sau prietenii.. ci tot pe Hristos Il intreb ce sa fac. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Moliftele sf vasile se pot citi de orice preot? | ingerul_pazitor | Generalitati | 46 | 15.12.2011 18:43:48 |
| Invidia impiedica orice bucurie | jonella | Intrebari utilizatori | 5 | 25.05.2010 19:19:57 |
| Orice veți cere de la Tatăl în numele Meu El vă va da | luceafaruldincer | Din Noul Testament | 24 | 28.03.2010 22:50:08 |
| Sunt ateu, intrebati-ma orice! | AteulCelRau | Generalitati | 1449 | 11.03.2010 09:44:01 |
|
|