![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Legea gravitatiei (formularea newtoniana): F=(m1*m2*G)/r^2. Nu e nimic intamplator, toate cantitatile sunt masurabile. Ecuatiile miscarii, aceeasi formulare newtoniana: F=m*a; F=d/dt*p; F=-delta U (U fiind energia potentiala). Din nou, formulari matematice precise, lipsite de factori "intamplatori". E adevarat, exista un anume non-determinism in fizica moderna (incepand cu secolul XX), dar nici asta nu inseamna intamplare. Chiar daca particulele elementare sunt guvernate de legile mecanicii cuantice, ele nu interactioneaza intamplator. Cu tot non-determinismul din lume, nu o sa ciocnesti niciodata doi fotoni si sa obtii ceva "la intamplare", de genul un proton si un antielectron. Citat:
Daca esti observator intern sau extern, depinde de ce anume cauti sa afli. Ca idee generala, suntem cu totii observatori interni. E foarte interesanta intrebarea si cred ca ar merita un topic separat doar pentru asta. Cu conditia sa nu ajungem la scepticismul epistemologic (asta chiar e o aberatie in opinia mea) :) Aici va trebui sa-mi dai niste exemple concrete. Cat de mare este acel "n" si cat de bine este cunoscut si documentat fenomenul.
|
|||
|
|||
|
eu sunt interesata despre acest subiect si am deschis un nou topic. M-as bucura daca as putea sa aflu mai multe informatii. :)
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Partener ateu | onyx235 | Nunta | 87 | 26.03.2011 22:52:20 |
| Suntem crestini, intrebati-ne orice | andreicozia | Generalitati | 133 | 17.08.2010 00:01:34 |
| Eminescu ateu? | pisi | Generalitati | 39 | 18.01.2010 17:49:03 |
| De ce sunt ateu agnostic | hmiron | Teologie si Stiinta | 43 | 30.12.2009 23:51:32 |
| ateu sau crestin? | Dan-Virgil | Generalitati | 33 | 12.07.2008 22:21:58 |
|
|