Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.01.2010, 00:36:01
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit Lui Andrei00

Dragă Andrei00,

Nu te mai inflama așa și nu te repezi să faci pe avocatul neplătit. Pucioșii nu sunt singurii care propovăduiesc lucruri bune și frumoase, dar le împlinesc pe sărite (sau pe alese, dacă vrei). Te deranjează că patriarhul merge cu mașină scumpă în loc să meargă pe jos? Să știi că și pucioșii pe care-i admiri în taină merg tot cu mașini scumpe (Renault, Peugeot) deși au și căruță cu cai la scară (doar de paradă, ca să-i vadă unii ca tine și să-i admire).
Te deranjează jumătățile de măsură din Biserică? Și pe noi ăștia , care (spui tu) "comentăm fara a fi in masursa(sic!) sa o facem", ne deranjează minciunile pucioșilor și pretențiile lor că "proorocesc" viitorul, deși "proorociile" lor nu s-au împlinit nici pe sfert.
Te deranjează că biserica lor e o sectă? Atâta vreme cât ei înșiși pretind că s-au desprins de Biserica Ortodoxă și că acum sunt o biserică autonomă, ce-ai vrea să zicem, că sunt mai departe nedespărțiți de trupul Bisericii? Ar trebui să-i contrazicem chiar pe dumnealor.
Iar dacă ești atât de entuziasmat de așa-zisul "Cuvânt al lui Dumnezeu", îți propun să studiezi cam câte neconcordanțe există în mesajele din acest "Cuvânt", atât cu Sfânta Scriptură, cât și cu alte mesaje cu care se contrazic flagrant. O să-ți trebuiască ceva timp ca să le numeri pe toate.
În fine, dar nu în ultimul rând, ar fi interesant să-ți dai singur un răspuns la întrebarea: "Oare de ce pucioșii au făcut mii de schimbări în textul considerat "sacru" al Cuvântului de la Pucioasa (atunci când în 2006 s-a reeditat cartea lor cu același titlu, luând ca model ediția din anul 1995), considerând că dacă știau sau credeau că aceasta este Cuvântul rostit de Dumnezeu, nici o iotă și nici o cirtă n-ar fi trebuit să fie schimbate după pofta omului. Părerea mea este că schimbările făcute de ei fie cosmetizează din mers un mesaj incoerent și discordant, fie ascund grave inconsecvențe cu textul biblic, luat adesea ca reper de către pucioși.
Vechi 19.01.2010, 00:54:08
Banned

Implicit 167. Pucioșii își dau arama pe față:duhul lor sectar și dușmănos față de Biserică(II)

167. Pucioșii își dau arama pe față: duhul lor sectar și dușmănos față de Biserică (urmare)

Slujitorii din Biserica Ortodoxă sunt considerați (toți oare? aici pucioșii nu fac nici o diferență – pentru ei nu există nici o excepție în Biserica pe care o critică) plini de necredință (probabil că aici se face referire la erezia de la Pucioasa), lipsiți de adevăr (întrucât ei nu recunosc sau nu cunosc “Cuvântul de la Pucioasa”, ei se raportează la alt Adevăr, Cel pe care Îl descoperă Sfintele Scripturi), fățarnici cu fața și cu viața (toți, oare? greu de crezut, fără nici un argument doveditor) și care prigonesc pe Dumnezeu din om (construcție subtilă, care trebuie înțeleasă așa: ei îl prigonesc pe dumnezeul Pucioasei din cei care au îmbrățișat această erezie, înjosindu-i pe aceștia cu pretenția că dumnezeul pe care ei îl mărturisesc, convinși că strălucește în ei, este un dumnezeu mincinos):
“Să te oprești, poporul Meu, la dorul Meu cel după om, ca să-Mi înțelegi durerea care stă peste Mine de la cei ce stau pe scaune de mărturisitori, plini de necredință fiind, lipsiți de adevăr și fățarnici cu fața și cu viața, și care cel mai bine prigonesc pe Dumnezeu din om, începând cu ei înșiși, și prigonind pe om din Dumnezeu, începând cu cei ce iubesc după adevăr și după faptă pe Domnul pe pământ, căci cei ce aleg pe Domnul de viață a lor nu se pot ascunde cu strălucirea lui Dumnezeu în ei, fiindcă ei sunt mărturisitori tari, și acesta este dorul din ei: să-L poată mărturisi pe Dumnezeu în cer și pe pământ adevărat, Unul Dumnezeu.” (Citat din “Cuvântul de la Pucioasa” din 09-01-2010)

Nici credincioșii din Biserică nu sunt lipsiți de vina lor, căci în loc să se îndrepte cu dor spre dumnezeul Pucioasei și spre cuvântul lui, ei s-au obișnuit să-L caute pe Dumnezeu apelând la fățarnicii preoți din Biserică, ca să găsească mângâiere:
“Să plângi, poporul Meu, de durerea Mea de la omul fățarnic, care se așează în dreptul Meu înaintea mulțimilor de oameni, mulțimi care se învață așa să-L caute pe Domnul pentru ei. O, nu mai caută mângâiere omul, căci mângâierea este cuvântul Meu cel plin de dor după om, după cel ce nu mai cunoaște calea care are pe ea împărăția Mea cea pentru om, mângâierea cea care dăinuiește ca și Dumnezeu.”(Citat din “Cuvântul de la Pucioasa” din 09-01-2010)

Preoții Bisericii sunt nu numai fățarnici, dar sunt și oamenii minciunii. Ei pretind că sunt martori și slujitori ai lui Hristos, dar în realitate nu sunt păstori, căci fac simonie și se bat pentru întâietate și sunt semeți și fățarnici. Dumnezeul Pucioasei lucrează însă în paralel, odată cu ei, iar acest paralelism mărturisit aici este dovada schismei pe care, fără nicio reticență, pucioșii o promovează față de B.O.R. Tot aici se mărturisește și faptul că racolările de adepți se fac tot din Biserica tradițională, de unde pucioșii își aleg ucenici și-i dau deoparte:
“Să plângi cu Mine, măi poporul Meu, de durerea Mea cea de la omul minciunii și care se fățărnicește că este martorul Meu, slujitorul Meu și moștenitor scaunului Meu. De unde, tată, că el se mărturisește pe sine, nu pe Mine, căci altceva înseamnă să fie omul păstor de biserică a lui Hristos. Eu sunt Păstorul Cel cu crucea, dar unde se poate să semene cu Mine cei ce-și zic azi păstori de suflete? O, nu. Ei își cumpără unii de la alții scaune de păstori și se bat pentru întâietate, pentru cel mai înalt divan, și de pe el, zic ei, că păstoresc pe cei flămânzi de Dumnezeu. Eu însă prin iconomia Mea lucrez odată cu ei, ca și în vremea trupului Meu pe pământ, ca și în toate vremile Mele cu omul, și altfel n-am putut să stau cu omul pe pământ, căci Eu nu stau lângă cei semeți, pe scaune stând ei și numindu-se cu numele Meu peste cei săraci cu duhul. O, nu stau alături cu cei fățarnici, ci trec doar printre ei și-Mi aleg ucenici și Mi-i dau deoparte pentru Mine și prin ei Îmi las sămânța împărăției lui Dumnezeu în inimile care se păstrează curate și neatacate de duhul cel pierzător și nevăzător al acestui veac trecător.”(Citat din “Cuvântul de la Pucioasa” din 09-01-2010)

Pucioșii îi consideră pe slujitorii din B.O.R. nebuni care cred că pot să se mântuiască atât ei, cât și păstoriții lor:
“O, sunt atât de nebuni cei ce se fololsesc (sic!) de numele Meu și de scaune de biserici și de păstori de biserici, atât de nebuni până acolo încât să se creadă mântuiți mai mult decât restul oamenilor de sub păstorirea lor, dar care se strâng numai în jurul păstorilor lor, căci păstoriți să fie oamenii e prea mare minune!”(Citat din “Cuvântul de la Pucioasa” din 09-01-2010)

Spiritul care se pretinde a fi “mucenicul Ștefan” este chemat ca să-l mărturisească pe poporul pucios ca fiind adevăratul păstrător al slavei cuvântului de la “Noul Ierusalim”. Acesta se adresează slujitorilor din temple cei tari la cerbice (adică, preoții Bisericii) mustrându-i că se împotrivesc Duhului Sfânt de la Pucioasa și că-i prigonesc pe liderii pucioși, cei trimiși de Dumnezeu. :
“O, poporul Meu, grăiesc cu tine, tată, ca să pot grăi pe pământ. Tu ești casa din care Eu ies ca Mirele din iatacul Său ca să-Mi arăt oamenilor slava cuvântului Meu, Duhul adevărului cel despre toate câte au fost și sunt. Mucenicul Ștefan vede slava Mea cu tine acum și slava ta cu Mine, fiule, și te mărtusiește (sic!) al Meu, căci este mărturisitor acest ucenic, iar mărturisirile din cer rămân și mărturisesc pe pământ spre judecata necredinței celor necredincioși și tari la cerbice pentru adevăr. Amin.
– Mă las, Doamne, duh și cuvânt pe pământ pentru mărturisire, căci am fost și sunt pentru Tine mărturisitor. Ca și celor ce stăteau mari atunci în numele Tău, omorându-mi trupul din care grăiam și mărturiseam istoria Ta cu poporul Israel, cel tare la cerbice și care se simțea întâiul și stăpânul peste popoare, tot așa și azi mărturisesc eu celor ce se numesc pe ei înșiși stăpâni de la Tine peste oameni, și le spun și lor așa:
Ascultați, voi, cei ce slujiți în temple, și unde ziceți voi că L-ați închis pe Dumnezeu, ca să-L caute oamenii la voi pe El, pe Cel neîncăput![...] Voi, cei tari la cerbice ca și cei din vremea mărturisirii mele, o, până când veți sta împotriva Duhului Sfânt așa cum părinții noștri au stat? Pe care din cei trimiși de Dumnezeu spre oameni nu-i prigoniți voi, ca și părinții noștri pe prooroci, ca și pe mine, cel mărturisitor lui Iisus Hristos, și pe Care voi Îl prigoniți prin faptele voastre amestecate cu cele străine de Dumnezeu și de calea Lui cea una curată și binecuvântată pentru cei credincioși? Voi, care aveți de la sfinții părinți dreptar lăsat și nu-l păziți pe el! Voi, care scrâșniți din dinți împotriva celor ce dau oamenilor pe Domnul cuvânt de înviere în zilele voastre!” (Citat din “Cuvântul de la Pucioasa” din 09-01-2010)
Vechi 19.01.2010, 10:17:58
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mariamargareta Vezi mesajul
Dragă Andrei00,

Nu te mai inflama așa și nu te repezi să faci pe avocatul neplătit. Pucioșii nu sunt singurii care propovăduiesc lucruri bune și frumoase, dar le împlinesc pe sărite (sau pe alese, dacă vrei). Te deranjează că patriarhul merge cu mașină scumpă în loc să meargă pe jos? Să știi că și pucioșii pe care-i admiri în taină merg tot cu mașini scumpe (Renault, Peugeot) deși au și căruță cu cai la scară (doar de paradă, ca să-i vadă unii ca tine și să-i admire).
Te deranjează jumătățile de măsură din Biserică? Și pe noi ăștia , care (spui tu) "comentăm fara a fi in masursa(sic!) sa o facem", ne deranjează minciunile pucioșilor și pretențiile lor că "proorocesc" viitorul, deși "proorociile" lor nu s-au împlinit nici pe sfert.
Te deranjează că biserica lor e o sectă? Atâta vreme cât ei înșiși pretind că s-au desprins de Biserica Ortodoxă și că acum sunt o biserică autonomă, ce-ai vrea să zicem, că sunt mai departe nedespărțiți de trupul Bisericii? Ar trebui să-i contrazicem chiar pe dumnealor.
Iar dacă ești atât de entuziasmat de așa-zisul "Cuvânt al lui Dumnezeu", îți propun să studiezi cam câte neconcordanțe există în mesajele din acest "Cuvânt", atât cu Sfânta Scriptură, cât și cu alte mesaje cu care se contrazic flagrant. O să-ți trebuiască ceva timp ca să le numeri pe toate.
În fine, dar nu în ultimul rând, ar fi interesant să-ți dai singur un răspuns la întrebarea: "Oare de ce pucioșii au făcut mii de schimbări în textul considerat "sacru" al Cuvântului de la Pucioasa (atunci când în 2006 s-a reeditat cartea lor cu același titlu, luând ca model ediția din anul 1995), considerând că dacă știau sau credeau că aceasta este Cuvântul rostit de Dumnezeu, nici o iotă și nici o cirtă n-ar fi trebuit să fie schimbate după pofta omului. Părerea mea este că schimbările făcute de ei fie cosmetizează din mers un mesaj incoerent și discordant, fie ascund grave inconsecvențe cu textul biblic, luat adesea ca reper de către pucioși.

poi de ce iar ai adoptat minciuna shi batjocura ca argumente?

tzi-e ciuda ca iata a mai aparut un credincios al singurului Dumnezeu? căci 01Andrei01 crede în Cuvîntul lui Dumnezeu spre deosebire de voi restul care L-ați pârăsit și acum aruncați cu mocirlă din laturi fiind hrăniți de la mijloc.

sau crez ca pot să-ți tolerez atitudinea asta prin care l-ai etichetat pe andrei cu 00 care se pune pe WC-uri... nu ți-e rushine sa minți și sa etichetezi în acest fel?

cum nu s-au implinit proorociile?

toate s-au împlinit și se împlinesc mereu!

Regele a venit în țara, familia ceausescu a fost ucisă de acoliții lui că nu s-au pocait nici după 77... și toate toate se împlinesc fiindca Hristos este Proorocul...

iar cei ce se incapațîneaza sa ceara minuni și minciuni ca sa nu creadă și mai abitir e treaba lor... dar celor ce citesc și sunt cinstiți cu ei înșiși și cu Dumnezeu n-au cum sa nu creadă... dar piszmașii nu pot să creadă fiindcă la place mai mult slujirea pisicii frigoase căci ii indeamna la celuită de mâncare stricată de calitate blestemată pentru puiul de năpârcă spălat în laptișor de matca omida foarte nemulțumit ca nu se închina la unchiul laBan... ori ca nu i se prevesteshte de la ducul pitonicesc ce abea ashteapta sa te treyeshti ca eshti tocmai în curs de a fi mâncat de sșarpele Booua... Boouaua...

deci Andrei nu te lua dupa fata ista, ca MM nu stie ce zice iar la final o sa-și înghită limba... că o sa i-o friga dracul... dar eu ma rog pentru limbuța ei sa aiba Domnul mila de noi, și de mine și de ea, ca nu-s eu mai bun ca ea... ca daca aș avea eu verva și credința pentru Domnul asa cum are ea in contra ce bine mi-ar fi sufletului meu... dar eu ma mîndresc și ma îngâmf cînd mă leapăd... și ma nemulțumesc ca aud de Hristos... așa ca din reflex, dar nu e reflex și nici instinct ci e lene și putoareoareoa...

deci sa credeți ca e sigur adevarata lucrarea celor 7 trâmbițe și sigur nu e un mort ci e Cuvântul lui Dumnezeu... va spune unul care shtie... dar nu e cel ce shtie sau cel ce aleargă... că parcă așa zicea sf ap Pavel... ci este Unul aici mai mare ca Templul shi ca Altarul! ... dar aveți de grija ca tot aici este înțelepciunea!
Vechi 19.01.2010, 11:04:29
01andrei01 01andrei01 is offline
Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit draga mea

Citat:
În prealabil postat de mariamargareta Vezi mesajul
Dragă Andrei00,

Nu sunt nici avocat nici membru al lor,cu toate ca as vrea sa fiu,am spus doar cum vad eu lucrurile,eu cred in cuvantul lui Dumnezeu pentru ca scrie in biblie ca o sa vina si descrie exact biserica cum arata,si daca ai citit ai vazut ca in Biblie este descris in detaliu exact Biserica Noul Ierusalim,eu Nu judec nici oameni de acolo,nici patriarhu sau restu preotilor,Dar dupa mintea mea si dupa cate stiu eu,nu asa a fost voia lui Dumnezeu,sa iubeasca mai mult averea ca pe Iisus,in opinia mea un pastor bun este acela care nu are bani multii,sfintii au trait in pustie si in pesteri si nu au mai mers cu masini scumpe.Nu vreau sa mai ma contrazic cu voi,pt ca nu am nici o sansa,in fata guri rele.Dar Cine crede,crede cine nu crede sa fie sanatos si cu asta basta. Eu cred si am vazut cum se indeplineste Cuvantul lui Dumnezeu chiar de alegeri
Vechi 19.01.2010, 11:30:27
Member

Implicit Draga mariamargareta

Am inteles ce ai spus despre mine si sa sti ca nu mam suparat,este si normal sa faci asta,Chiar cuvantul lui Dumneleu spune asta"cei care vor sa il marturiseasca Pe Dumnezeu,isi vor face multi dusmani"e drept sa nu fi de acord pt ca este mai usor sa zici ca este o secta decat sa ti post si sa traiesti fara de pacate.Nu iti port pica,poate ca ai fost indreptatita sa ma faci asa,nu ca as fi eu vre-un fant sau vre-un credincios mai mare ca tine,eu am doar 17 ani,tu poate ai mai mult si cu siguranta sti mai multe decat mine,e treaba ta,dar nu sti cat de minunat este sa citesti si sa crezi in Cuvantul Lui Dumnezeu,de fiecare data astept cuvantul cu sete mare si ma bucur mult cand il aud.Nu stiu cum sa iti spun dar incearca sa aschulti cuvantul cu sufletul nu cu mintea,caci mintea e slaba si nu intelege,dar sufletul primeste cuvantul Lui Dummnezeu ca pe o alinare,asa mi se intampla mie,sper sa ai parte si tu si toti de asta pentru ca este ceva Dumnezeesc,

Si daca ma poate ajuta cineva cu un calentar pe stil vechii,un link ceva de download,pentru ca as vrea sa tin sarbatorile asa cum le-a lasat Dumnezeu. Multumesc si sa ma ierte mariamargareta si restul celor pe care i-am deranjat cu commenturile mele,si ii rog sa nu ma baga in seama daca ii supar asa tare.

P.S:greselile gramaticale sunt din cauza vitezei
Vechi 19.01.2010, 12:46:09
Banned

Implicit 167.Pucioșii își dau arama pe față:duhul lor sectar și dușmănos față de Biserică(III)

Spiritul “Ștefan” îi îndeamnă apoi pe slujitorii Bisericii să nu-i mai scoată mincinoși pe liderii pucioși, căci ei au duhul proorociei și aduc poporului pucios și rumânilor și lumii întregi “Cuvântul lui Dumnezeu”. Chiar dacă e adus de gura lor, Cuvântul nu este omenesc, ci dumnezeiesc. Toți care nu vor crede în Cuvânt vor da socoteală grea pentru a lor “necredință”:
“O, nu-i scoateți voi mincinoși pe cei ce vă aduc pe Domnul cuvânt pe pământ, ci apropiați-vă de ei, căci sunt mărturisitorii venirii Domnului cuvânt peste pământ, acum, la sfârșit de timp! O, nu vă încercați în sabia aceasta, nu vă încercați în puterea cuvântului lui Dumnezeu, nu stați împotriva duhului proorociei, căci stați pe loc sfânt și ales de Domnul pentru slava Lui cea de la sfârșit de timp pe vatra acestui neam, neamul român, de al cărui nume plin este cerul și plin va fi pământul curând, curând. Fiți înțelepți și priviți în cuvântul lui Dumnezeu, că nu e omul acest cuvânt, ci e Domnul croindu-Și drum spre neamuri cu podoabă de cuvânt mântuitor pentru tot omul care voiește să vadă viața în acest cuvânt. Deșteptați duhurile voastre, că dorm în voi duhurile voastre și somn adânc dormiți voi față de Domnul Iisus Hristos, Care a plătit și pentru voi pe cruce dacă voiți să fiți asemenea Lui întru adevărul Lui. O, nu stați pe scaune nepăsători, nu stați așa, că veți da socoteală cu greu pentru necredință, pentru nepăstorirea turmei cea fără de păstori peste ea, căci turma e flămândă și nu știe să meargă, și nu știe să mănânce și să trăiască de la Dumnezeu, nici ea, nici voi! Căutați în istoria sfinților mărturisitori și uitați-vă la ei, și uitați-vă la voi, și uitați-vă în cuvântul lui Dumnezeu, care curge din gura Domnului în mijlocul neamului român, că veți da socoteală grea pentru păruta voastră necredință în acest cuvânt. O, de cine vă este frică de nu vă așezați la sfat cu Domnul pentru mântuirea multora? Cartea cea de ieri și cartea cea de azi se mărturisesc una pe alta carte a lui Dumnezeu peste oameni, și vouă vi se va cere răspuns. Sculați-vă, dar, și uitați-vă în acest râu de cuvânt și vedeți pe Domnul în el cu un popor grăind în mijlocul acestui neam, crescându-l pe el cu laptele cel duhovnicesc al gurii Sale, căci Domnul nu trebuie să tacă. Nu este Domnul Cel ce tace, și este Cel ce Se face cuvânt peste om și nu-I puteți închide Lui, că El trece peste toți și peste toate și grăiește Domnul pe pământ, că puternic este să facă aceasta, și veți sta față în față cu puternicia Lui și veți fi întrebați de cuvântul Său cel de azi peste pământ și peste om și fi-va să dați răspuns.”

Dimpotrivă, slujitorii Bisericii ar face mai bine să iasă de bunăvoie în întâmpinarea noii învățături de la Pucioasa și să o îmbrățișeze cu iubire, căci vine al lui Dumnezeu Cuvânt pe al românilor pământ:
“O, dacă voiți, ieșiți în calea Sa și dați-I binețe, că nu vine să vă facă rău, ci să vă dea scăpare vine, și mântuire să vă dea prin multa Lui iubire în cuvânt de iubire, iubirea lui Dumnezeu cuvânt pe pământul român la sfârșit de timp.” (Citat din “Cuvântul de la Pucioasa” din 09-01-2010)

În final se anunță că venirea Cuvântului la Pucioasa este împlinirea proorociei privind A Doua Venire a Domnului întru slavă, însoțit de toți sfinții și îngerii Lui (se omite însă amănuntul că această venire era proorocită în Biblie că va fi văzută de toți oamenii de pe pământ, nu numai de către doi-trei “aleși”, pe furiș). Toți locuitorii lumii sunt chemați, invitați, rugați, ca dacă le e cumva sete să vină la Pucioasa ca să bea din apa cea vie a învățăturii pucioșești și din ea să învieze:
“– Duhul mărturisirii este duhul sfinților Mei, iar Eu, Domnul, cu ei vin, precum este scris să vin. Amin.
M-am făcut cuvânt mărturisitor în zi de sărbătoare de sfinți, Eu și sfinții Mei. Cuvântul lui Dumnezeu este numele Meu cel de azi. Eu, Domnul Iisus Hristos, sunt Cuvântul lui Dumnezeu. Eu sunt Cel ce sunt, și izvorul râului vieții sunt, și adăp cu el pe cei însetați. Amin.
Să vină cei însetați și să ia și să bea! Să vină cei însetați să ia și să împartă, să ia și să învieze, să ia și să bea și să mărturisească bunătatea Mea, căci Eu sunt Păstorul Cel bun, și bunul Meu îl dau celor ce iau și beau din apa Mea, și credință dau celor ce Mă iau prin acest izvor, cuvântul Meu, care izvorăște din Mine spre viața oamenilor cu multa lui mângâiere, cu multa lui iubire, mângâierea și iubirea Mea în el pentru om. Amin, amin, amin.” (Citat din “Cuvântul de la Pucioasa” din 09-01-2010)
Vechi 19.01.2010, 12:54:09
Banned

Implicit 168. Pucioșii confundă grav Scripturile

168. Pucioșii confundă grav Scripturile

Infatuarea și prea multa părere bună de sine au ajuns să le joace feste liderilor pucioși, care brodesc noi “Cuvinte din cer” bazându-se pe amintiri legate de unele texte biblice pe care se vede că nu le-au mai citit de mult. Ultima apariție “pe sticlă” din sit-ul oficial al pucioșilor arată că ei sunt într-o confuzie uriașă privind două evenimente distincte. Este vorba de “Tăierea împrejur” și “Întâmpinarea Domnului”, pe care liderii pucioși le consideră concomitente. După părerea lor, cităm: “în ziua aceea” în care a avut loc tăierea împrejur în trup a Pruncului Iisus, a avut loc și întâmpinarea Pruncului, adică momentul când dreptul Simeon l-a luat pe Prunc în brațe pentru a împlini o proorocie care-l împiedicase până atunci să guste moartea. Iată textul pucios, reprodus întocmai, care dezvăluie această confuzie:

“Am în coborârea Mea de azi pe marele ierarh Vasile, și am încă în amintire ziua când părinții Mei M-au dus la opt zile după nașterea Mea să fiu tăiat împrejur în trup, după datina legii, și Mi-au pus numele Iisus, așa cum îngerul M-a numit prin vestirea lui, și a văzut bătrânul Simeon în ziua aceea mângâierea lui Israel, după cum Duhul îi vestise lui că nu va gusta moartea până ce nu va vedea pe Unsul Domnului, și M-a luat el în brațe și M-a binecuvântat și Mi-a zis: "Cu ochii mei văd mântuirea Ta, gătită înaintea popoarelor spre luminarea lor, iar acum, Stăpâne, slobozește pe robul Tău în pace, după cuvântul Tău".(Citat din “Cuvântul de la Pucioasa” din 14-01-2010)

Ce spune Biblia despre aceste două evenimente? Iată ce spune în Evanghelia după Luca, la capitolul 2:

21 Și când s-au împlinit opt zile, ca să-L taie împrejur, I-au pus numele Iisus, cum a fost numit de înger, mai înainte de a se zămisli în pântece.
22 Și când s-au împlinit zilele curățirii lor, după legea lui Moise, L-au adus pe Prunc la Ierusalim, ca să-L pună înaintea Domnului.
23 Precum este scris în Legea Domnului, că orice întâi-născut de parte bărbătească să fie închinat Domnului.
24 Și să dea jertfă, precum s-a zis în Legea Domnului, o pereche de turturele sau doi pui de porumbel.
25 Și iată era un om în Ierusalim, cu numele Simeon; și omul acesta era drept și temător de Dumnezeu, așteptând mângâierea lui Israel, și Duhul Sfânt era asupra lui.
26 Și lui i se vestise de către Duhul Sfânt că nu va vedea moartea până ce nu va vedea pe Hristosul Domnului.
27 Și din îndemnul Duhului a venit la templu; și când părinții au adus înăuntru pe Pruncul Iisus, ca să facă pentru El după obiceiul Legii,
28 El L-a primit în brațele sale și a binecuvântat pe Dumnezeu și a zis:
29 Acum slobozește pe robul Tău, după cuvântul Tău, în pace,
30 Că ochii mei văzură mântuirea Ta,
31 Pe care ai gătit-o înaintea feței tuturor popoarelor,
32 Lumină spre descoperirea neamurilor și slavă poporului Tău Israel.

Versetele 21 și 22 arată limpede că este vorba de două evenimente distincte: unul a avut loc în Betleem, iar al doilea în Ierusalim, pentru fiecare dintre ele făcându-se câte o introducere separată în curgerea timpului, prin aceeași sintagmă: “Și când...”. Cu toate acestea, liderii pucioși au impresia din amintiri că ar fi vorba de aceeași zi! Ei bine, Vechiul Testament lămurește și mai bine lucrurile, vorbind limpede de două obligații distincte ale părinților care se învredniceau de darul unui prunc de parte bărbătească:
- prima, la opt zile, denumită “tăierea împrejur”, descrisă la Levitic, cap. 12:

2 "Grăiește fiilor lui Israel și le zi: Dacă femeia va zămisli și va naște prunc de parte bărbătească, necurată va fi șapte zile, cum e necurată și în zilele regulei ei.
3 Iar în ziua a opta se va tăia pruncul împrejur.

- a doua, la 7+33=40 de zile, denumită „întâmpinarea”sau “înfățișarea” sau “închinarea”, descrisă tot în Levitic, cap.12:

4 Femeia să mai șadă treizeci și trei de zile și să se curățe de sângele său; de nimic sfânt să nu se atingă, și la locașul sfânt să nu meargă, până se vor împlini zilele curățirii ei.
5 Iar de va naște fată, necurată va fi două săptămâni, ca și în timpul regulei ei; apoi să mai stea șaizeci și șase de zile pentru a se curăți de sângele său.
6 După ce se vor împlini zilele curățirii ei pentru fiu sau pentru fiică, să aducă preotului la ușa cortului un miel de un an ardere de tot și un pui de porumbel sau o turturică, jertfă pentru păcat;
7 Preotul va înfățișa acestea înaintea Domnului și o va curăți și curată va fi de curgerea sângelui ei. Aceasta e rânduiala pentru ceea ce a născut prunc de parte bărbătească sau de parte femeiască.
8 Iar de nu-i va da mâna să aducă un miel, să ia două turturele sau doi pui de porumbel, unul pentru ardere de tot și altul jertfă pentru păcat, și o va curăți preotul și curată va fi".

Este limpede (v. Luca 2, 22-25) că dreptul Simeon l-a întâmpinat pe Prunc abia atunci când s-au împlinit zilele curățirii mamei (la 40 de zile de la naștere), prilej cu care părinții săraci ai lui Iisus veneau la templu cu cele două turturele de jertfă.
Dacă aceste predici, ticluite cu dichis de către cei ce se dau drept „învățători”și „veghetori” peste „Noul Israel” (este vorba de cei doi lideri pucioși) și denumite de ei apoi „Cuvânt din cer”, ar fi într-adevăr Cuvântul lui Dumnezeu, ele ar fi cu desăvârșire lipsite de asemenea grave neconcordanțe cu Cuvântul Scripturii.

Iar cei ce au veleități și se vor a fi „învățători” peste alții, n-ar strica să mai pună din când în când mâna pe Carte.
Vechi 19.01.2010, 13:24:52
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

mă, nu ți-am mai zis ca ori ești ludă ori doar te prefaci? poi cum era să se curățeasca preacurata și de ce anume... Cea pururea fecioara preacurată... după o naștere grozav de minunată fără de curgere a sângelui... să se curățească? despre ce 40 de zile vorbești dumneata că ar fi fost necesare și astfel explici că au fost separate evenimentele? poi am impresia și eu că nu putea fi altfel decât în aceiași zi, atât tăierea împrejur cât și jertfa de mulțumire căci așa au văzut dreptul Simeon și proorocița Ana și au crezut pe Dumnezeu care nu minte! nu minte așa cum o comitem noi aproape de fiecare dată că bine a scris unul despre mine că mi se potrivea și mie ca: imi amintesc mereu niște născoceli ca să le povestesc ca pe niște mari fapte beroice... și crezându-ma până și eu ajung de mă păcalesc... dar nu e de râs ca de 1 aprilie... fiindca așa am sa cad în crasă lăudăroșenie... în cruntă nebunie...

deci draga mea... e foarte posibil să fie aceiasi zi... caci altfel cum putea sa recunoasca ei că e naștere minunată, Nașterea Domnului, decât luînd în brațe pe pruncul Iisus nascut de 8 zile și taiat împrejur și vazând-o pe Maica Lui pururea fecioara preacurată Maria, așa cum este scris... Deci nu pucioșii mint ci e unii care ar face orice doar ca sa nu creada, așa cum au pățit-o și jidovii de 2000 de ani încoace... așteptându-l înca pe ''Mesia''-Irod-Saul-Antipa ăla al lor sau ce știu eu ce mare șef de state peste state și națiuni și popoare...

Și nu uita că împăratul nostru, regele nostru e Miel, miel Sfânt, și Dumnezeu între lupi răpitori și broscoi îmbrăcați în haină sfântă exact așa ca noi doi... dragă Estera sau MM sau alții...

Last edited by vsovivi; 19.01.2010 at 13:36:08.
Vechi 19.01.2010, 13:59:39
Member

Implicit ....

Mariamargareta face o confuzie uriasa" În final se anunță că venirea Cuvântului la Pucioasa este împlinirea proorociei privind A Doua Venire a Domnului întru slavă, însoțit de toți sfinții și îngerii Lui (se omite însă amănuntul că această venire era proorocită în Biblie că va fi văzută de toți oamenii de pe pământ, nu numai de către doi-trei “aleși”, pe furiș). Toți locuitorii lumii sunt chemați, invitați, rugați, ca dacă le e cumva sete să vină la Pucioasa ca să bea din apa cea vie a învățăturii pucioșești și din ea să învieze:"

Pai va intreb eu acum pe voi: Oare nu este dat sa vada tot omul,cuvantul lui Dumnezeu?Ii este interzis vrunuia sa vada cuvantul lui Dumnezeu???

Cum ar vrea ea sa vada sfintii si pe Dumnezeu daca are pacate,Crede oare ca fata lui Dumnezeu,ii este dat oricui sa o vada,nu isi da seama ca este sfintenia intruchipata si nu este cu putinta sa il vada daca are pacate?Daca ea il alunga si ii face si pe altii sa il urasca,cum sa il vada???Poate ii se pare ciudat si nu intelege cum de la pucioasa se aude cuvantul lui Dumnezeu,Pai credeti voi ca Lui Dumnezeu ii este imposibil sa faca asa ceva?El care a creat tot ce este in jurul nostru si mai ales pe noi oameni,numai prin cuvant.
Nu crede ca se aude cuvantul lui Dumnezeu,desi il aude si il comenteaza cu ura.Oare ea crede ca oameni care aud cuvantul in prima instanta,sunt la fel de pacatosi?

Nu o judec pe ea,pentru ca nu eu fac asta,dar ca ea sunt multii si in comentariul de mai sus ma refer la toti ce ce nu isi explica cum poate Dumnezeu vorbi.Sa ma ierte cititori.

Dar cum sa spui asa ceva,despre Dumnezeu "ca nu a specificat nustiu ce",parca Dumnezeu ar spune ce vrea ea sau ce vrem noi,El spune Cuvant ce trebuie spus.

Tin sa va reamintesc ca nici cand a venit in trup,Dumnezeu,a fost tot la fel judecat si vandut pt BARABAS.Si raasticnit pe cruce.Iar aceasta fata sustine sus si tare ca nu vede toti pe Domnul,pai,ea il vede si nu crede.

Prima data a fost Dumnezeu Tatal care la facut pe om - si nici atunci omul nu a ascultat si a mancat din fructul oprit

A doua oara a fost Dumnezeu Fiul si nici atunci,oameni nu la-u ascultat si vazand minunile acestuia si tot nu au crezut

A treia oara "acum" aste Dumnezu Duhul Sfant - care graieste cuvant si oamenii iar nu mai cred in el
Vechi 19.01.2010, 15:32:22
johnman johnman is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.01.2010
Implicit 3

m-am informat si eu cat de cat,dar nu miroase a bine traba asta cu Fenomenul asta
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Fenomenul Posaga poster Exorcismul 13 13.01.2015 14:22:59
Cetatea Noul Ierusalim idealist Calugarul 12 18.01.2013 11:13:01
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti geo.nektarios Secte si culte 3 01.04.2011 17:38:21
mesaj de la noul ierusalim anaana71 Secte si culte 417 31.01.2011 15:31:40