Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.01.2010, 18:26:11
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
de aceea in iconografia ortodoxa aura este lipita de persoana nu detasata ca in catolicism...
:)) catolicii astia sunt de vina !
Nu, George, le acorzi prea multa profunzime de gindire , altele sunt problemele noastre cu ei :)
Detasarea aureolei in unele reprezentari sunt pur si simplu artificii artistice!
Reply With Quote
Vechi 11.01.2010, 21:27:28
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Nu, George, le acorzi prea multa profunzime de gindire , altele sunt problemele noastre cu ei :)
Detasarea aureolei in unele reprezentari sunt pur si simplu artificii artistice!
Da, insa are si substrat teologic. Relatia dintre natura si har in teologia apuseana este unul exterior si incompatibil. Aura apare ca o recompensa pentru meritele savarsite.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 14:41:47
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Andrei, nu e doar un artificiu artistic. Daca ar fi asa, de maine am scoate un manual de pictura si ne-am uni. Insa, faptul ca harul este supraadaugat lasa loc papei sa fie un loctiitor al lui Hristos. Ori asta nu se poate schimba de maine.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 16:18:32
antiqu's Avatar
antiqu antiqu is offline
Member

Data înregistrării: 16.12.2009
Locație: Timisoara
Implicit

Am inteles ca daca tii post si te rogi, aura ta creste in intensitate, dar acest lucru va fi observat si de spiritele rele care vor incerca sa te ispiteasca
Vechi 23.05.2011, 23:53:24
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Si Cuvantul S-a facut trup si S-a salasluit intre noi si am vazut slava Lui, slava ca a Unuia - Nascut din Tatal, plin de har si de adevar [...] si din plinatatea Lui noi toti am luat, si har peste har.

Hristos e lumina lumii. Iar Sfintii reprezentati in icoane iradiaza lumina; sunt plini de har si de Adevar, uniti cu Hristos. Si, fiind nedespatiti de El, Il marturisesc. Nici nu au nevoie de cuvinte pentru a-L marturisi. Ne este de ajuns sa-i privim pentru a intelege ca ei dau marturie despre Lumina.

Aura sfintilor e dovada prezentei lui Dumnezeu Cel necreat in planul creat. E dovada unirii creatului cu necreatul. E semnul prezentei lui Dumnezeu in om si in lume.
Reply With Quote
Vechi 24.05.2011, 10:42:19
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Cat de minunat ca nu ni s-a dat tuturor vederea aurei decat reprezentata simbolic in icoana, in cazul sfintilor, si nu in realitate. Dumnezeu in intelepciunea Sa, cunoaste ca este un lucru pe care noi oamenii nu putem sa-l purtam in chip desavarsit.

Am judeca pe cel de langa noi cu o si mai mare usurinta. Nici nu ar mai fi nevoie sa-i cunoastem faptele. Ar fi de ajuns sa-i vedem aura, pentru a ne teme de el, pentru a-l evita.

Aura descopera ceva din taina persoanei, ceva ce noi nu suntem inca vrednici a cunoaste. Ar fi culmea sa pretindem cunosterea tainei aproapelui, atat timp cat noi nu ne cunoastem nici macar pe noi insine. Iar cunoasterea de sine si a celuilalt se pot face desavarsit numai in Hristos, mai bine spus, in lumina lui Hristos.
Reply With Quote
Vechi 24.05.2011, 14:03:56
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Din ce imi dau seama aura sfintilor din icoane este harul, acelasi care I-a luminat fata si lui Iisus la Schimbarea la fata si lui Moise cand a coborat de pa mune, si Sf. Serafim de Sarov, si parintelui Paisie Aghioratul.
Desi inainte sa devin credincios si eu credeam in aura, cel mai probabil aceasta e o conceptie oculta, preluata din religiile orientale. Mai pe scurt, e o conceptie new-age venita pe aceasta filiera.
Reply With Quote
Vechi 16.06.2011, 08:46:48
romanbun romanbun is offline
Member

Data înregistrării: 20.05.2011
Implicit

Referitor la aura eu vad in felul urmator problema:
Aura este de 2 feluri:
1.Cea pe care o are orice fiinta vie, este un atribut propriu si care nu are de-a face cu religia, ci pur si simplu cu viata, cu existenta acelei persoane. Fotografiile Kirlian arata clar asta.
2.Aura persoanelor care prin lucrarea harului lui Dumnezeu au ajuns la sfintenie. Aceasta calitate nu tine cont de o anumita declaratie a vreunei biserici, ci de trairea in Dumnezeu a acestei persoane.
Este adevarat ca 2 nu poate fara 1, deoarece harul nu vine peste cineva care nu a parcurs niste etape de traire spirituala, ceea ce duce si la o calitate umana deosebita.
Sunt de acord cu George.m si antiqu, bine spus.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Pe urmele Sfintilor + cristiboss56 Despre Biserica Ortodoxa in general 91 13.08.2012 21:11:56
Arhanghelii cu aura neagra de la Ipotesti costel Pictura si Sculptura Bisericeasca 14 03.03.2010 22:12:11
Acatiste ale sfintilor cod_gabriel Rugaciuni 42 20.12.2008 03:34:21
Moastele sfintilor... Laurentiu Generalitati 2 06.01.2008 22:01:06
Slujbe ale Sfintilor mai noi nteo Despre Utrenie 4 15.06.2007 18:33:24