![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
15 sinoade sunt chiar multe! Eu stiu de circa 10! As vrea sa vad si eu aceasta prorocire a Sfantului Patriarh Tihon daca e posibil! Toate aceste schisme sunt datorita problemei Harului si patimilor omenesti. Dar Ortodoxia ADEVARATA este marturisita de aceste sinoade chiar daca cateva chiar nu au succesiunea apostolica! In Romania avem sinodul de la Slatioara si vechii-calendaristi din Sudul-Moldovei, Gerontie si Casian (care au succesiunea apostolica de la Episcopul Victor Leu hirotonit in 48 circa de niste rusi albi chiar daca acesta cand Slatioara i-a cerut documentul de hirotonire nu a avut asa ceva; dar e posibil ca acest document sa fie in arhiva ROCOR care a fost mutata de la C-nopol in Serbia si dupa in America daca nu gresesc) care sunt in sinodul mateit a lui Kirykos (acestia botezeaza pe toti cei de pe nou in timp ce Slatioara botezeaza doar pe cei care nu au botezul canonic adica cele 3 scufundari, lucrand cu iconomie in acest caz)! Dupa exista si pseudo-preotul Preoteasa care tine de ucraineni si factiunea lui Bichir care a fost cu IPS Cozma! Dar acestia de pe urma sunt doar niste glume de prost gust la adresa Ortodoxiei! Referitor la Muntele Athos, si acolo nu se intelege mai nimic. Neo-athonitii censureaza si ei la greu (vezi cartile Sfantului Ioan Iacob Romanul) afirmand chiar miseleste ca ROCOR-ul Sfantului Mitropolit Filaret si a Sfantului Ioan Maximovic ar fii schismatica si fara Har! In Athos, cine duce lupta Adevaratei Ortodoxii inainte este Esphigmenou care nu'l comemoreaza pe Patriarhul eresiarh. Ceilalti din diferite motive, iconomie zic ei, il pomenesc in continuare! Toate aceste grupari s'au format datorita inovatiilor unor ierarhi! Last edited by Antoni0; 20.01.2010 at 00:47:06. |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| B.O.R si sfintii altor biserici ortodoxe | sophia | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 4 | 07.08.2018 22:15:46 |
| Biserici ortodoxe în Roma-Italia | Simply_me | Pelerinaje la locuri Sfinte | 3 | 29.09.2012 22:09:40 |
| Cate biserici ortodoxe canonice sunt in SUA? | mihailt | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 31.03.2009 00:29:47 |
| puneti si voi niste poze cu biserici ortodoxe | eduard_grigore | Generalitati | 4 | 27.05.2008 11:45:36 |
|
|