![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Faptul ca cu câteva decenii în urma nu erau fanatici are urmatoarea explicatie: începând de prin anii 80 s-a manifestat o crestere a fanatismului religios la musulmanii din întreaga lume. Un exemplu: Egiptul anilor 70 arata ca o tara occidentala, nu vedeai hijaburi (acoperamânt de cap) si burka, oamenii erau îmbracati ca în occident. E drept ca la aversiunea lumii musulmane fata de occident au contribuit si actele militare percepute ca agresiuni, dar si faptul ca desi curanul le spune musulmanilor ca ei sunt alesii lui Dumnezeu se vede cu ochiul liber ca sunt înapoiati si incapabili din toate punctele de vedere (iar cauza e tocmai islamul). Adica invidia fata de realizarie vestului, tehnologice, culturale, sociale îi face sa urasca civilizatia de origine crestina.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Sangele celor ucisi in Afganistan, Irak va striga si catre politicienii nostri care au fost de acord cu invazia acolo.
De ce nu au trupe de mentinere a pacii cu francezii in tari uitate de lume, unde cu 20 soldati si 2 hummer -uri mentineai siguranta oamenilor din triburi pe 10.000 km, dar acolo nu-i ciolan de mancat. In ziua de astazi sunt o multime de tari africane in care crestini sunt torturati exact ca in vechime. Dar aproape nimeni nu face nimic pt ca ar costa prea mult. De ce nu se duc sa mentina pacea si acolo? Costa oare mai mult decat un razboi? Nu, doar ca dupa ce cuceresc o tara pe motiv pacifist, o jefuiesc de petrol. Si bietii africani, nu au de ce sa fie jefuiti. Cu ce sa isi cumpere si ei pacea? Cu un leu si o antilopa? Din cauza asta SUA, mentine suspect pacea numai in tari cu interes economic . Iar Romania e catelusul ei. Care varsa sange nevinovat la comanda stapanului. Filmul avatar nu are cum sa imi placa, oricare ar fi fost mesajul. Chestiile alea voodoo ... ma irita personal.
|
||||
|
||||
![]()
Raiul nu este un loc.
Raiul e Dumnezeu . Raiul e Dumnezeu si cei dragi. Natura ridicata la rangul de dumnezeu e idolatrie. Comuniunea desi inspira de multe ori iubire,e ceva pagan si care il manie pe Dumnezeu, ca desi si-a jerfit propriul Fiul, noi ne inchinam unui copac. Dumnezeu nu poate fi un copac, in care sa se adaposteasca toate sufletele dupa moarte. Ca apoi sa fie distrus de niste rachete. Iar faza cu natura-mama e hula. Natura e natura, iar numele de mama incearca sa o ridice la rangul de divinitate feminina. Adica inlocuirea lui Dumnezeu cu o zeitate feminina. Asemenea evreilor eliberati din Egipt. Dumnezeu se jertfeste pt noi iar noi ridicam idoli falsi. Vitelul (idol din iesire) si natura-mama (idolul din film) este data spre folosul nostru, nu pt a le lauda pe ele. Ci pe Dumnezeu, ca le-a facut asa minunate. Nu zicem, Slava tie munte, ci zicem Slava Tie Doamne ca ai facut muntele acesta asa frumos. E o diferenta ca de la cer la pamant, diferenta dintre idolatrie si sfintenie.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu zic ca Dumnezeu nu se regaseste in natura, dar daca te uiti cu atentie la film, vezi ca oamenii aia se roaga la copac, nu la Dumnezeu.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Insa, daca tu prin trimitere la Dumnezeu intelegi numai datul cu cadelnita , spoveditul in poala popii si cintecele Liturghiei, intradevar nu o sa le gasesti in film. Ceea ce ai sa gasesti daca privesti cu inima este Liturghia de DUPA Liturghie de care vorbeste Hristos...comunitatea!( inexistenta la agresori), calea catre Dumnezeu SI MAI ALES COMUNICAREA DIRECTA CU EL prin dragostea si GRIJA pentru Creatia Lui pina la SACRIFICIU. Unde ati vazut voi idoli? Nu-i nici un idol! Arborele comunitar este cu totul altceva, este CAMINUL LOR, al celor care iubesc( in opozitie cu cei care urasc) ceva de care tinara generatie nu mai are nici un habar in lumea romaneasca condusa si imaginata de sefii cocalari si betivani ordinari. De aceea nu se mai vede nimic ce trece prin suflet. Ceea ce exista clar in film, este o simbioza intre om si natura care trece PRIN INIMA asa cum a lasat Dumnezeu! Last edited by andreicozia; 20.01.2010 at 17:02:15. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1. Talibanii din Afganistan incercau sa se extinda si in tarile vecine, unde ar fi avut destui suporteri. Vezi atacul din Pakistan de acum 2-3 luni. Multi nu au inteles dar talibanii erau la cateva zile de a pune mana pe bomba atomica a Pakistanului. 2. Nu cred ca are rost sa faci mari eroi din afgani. Sunt niste oameni care traiesc dupa reguli nu doar primitive ci animalice. NU EXISTA CONSIINTA NATIONALA LA AFGANI! Ei au doar constiinta de trib. Triburile se urasc de moarte intre ele. Cand un clan se rafuieste cu alt clan acestia omoara nu doar ceilalti combatanti ci si femeile si copiii (!) lor chiar daca au doar cateva luni. Cand rusii erau acolo, presedintele de la acea vreme Najibulah le-a sugerat in repetate randuri sa rada de pe fata pamantului sudul Afganistanului unde erau triburile talibane. Le-a sugerat inclusiv sa dea bombe atomice mai mici ca sa ucida toata populatia din sudul tarii. Acela era un afgan nu un strain! Rusii i-au sugerat ca ei ar putea negocia si forta sudul sa incheie un armistitiu cu nordul si sa fie pace. Najibulah nu a fost de acord si in 1992 (parca) era agatat in streang de talibani. Cand aud chestii de genul "vai, poporul afgan" "vai poporul cecen" etc mi se face acru! Niste salbaticiuni care se omoara mai rau ca salbaticiunile! Trebuie sa-i iubim ca au fost si ei creati de Dumnezeu sa ne fie un fel de frati dar sa ne exaltam privind natura si comportamentul lor nu cred ca e cazul. Problema este ca americanii(?) vor distruge Iranul care desi are fundamentalisti pe la conducere este un popor civilizat si pasnic! In orice caz este mult mai civilizat decat americanii! Acolo vad eu problema nu ca stau astia cu trupe in Afganistan.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
filmul rusesc "Preotul" | padrevicentiu | Generalitati | 9 | 14.04.2011 11:19:51 |
Dar filmul "Angora"? | anika12 | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 4 | 21.01.2011 11:25:14 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
Filmul "Locul Ingerului" | andreicozia | Generalitati | 2 | 23.09.2009 16:14:30 |
|