Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.01.2010, 21:24:52
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Da, evident ca se refera SI la masacrul din Irak
Traditie- Andrei, nu-ti fie teama sa recunosti in public ca pepiniera de talibani este creata si ALIMENTATA CU URA tot de americani. Adevarul asta este demult declarat chiar si de unii din senatorii lor, cu orientari anti-razboi(adica normali la cap) asa ca nu mai este demult o taina.
De ce 20, 30, 50 de ani in urma nu erau nici pe departe fanatici.,..iar in trecut acum 100-200 de ani traiau pasnic alaturi de evrei si altii?
Eu am citit articolul de pe Wikipedia despre film si de acolo stiu de Irak.

Faptul ca cu câteva decenii în urma nu erau fanatici are urmatoarea explicatie: începând de prin anii 80 s-a manifestat o crestere a fanatismului religios la musulmanii din întreaga lume. Un exemplu: Egiptul anilor 70 arata ca o tara occidentala, nu vedeai hijaburi (acoperamânt de cap) si burka, oamenii erau îmbracati ca în occident. E drept ca la aversiunea lumii musulmane fata de occident au contribuit si actele militare percepute ca agresiuni, dar si faptul ca desi curanul le spune musulmanilor ca ei sunt alesii lui Dumnezeu se vede cu ochiul liber ca sunt înapoiati si incapabili din toate punctele de vedere (iar cauza e tocmai islamul). Adica invidia fata de realizarie vestului, tehnologice, culturale, sociale îi face sa urasca civilizatia de origine crestina.
Vechi 19.01.2010, 21:32:28
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
:))) vor DOAR sa elimine un pericol extins catre alte state? Ce baieti de treaba sunt ei! :))...deci zici ca mor baieti blonzi cu ochi albastrii din Texas prin coclaurile afgane numai pentru ca tuciurii aia in cearceafuri sa nu fie deranjati de fanaticii religiosi ? :))
Nu. Afganistanul e patria talibanilor si a al-qaeda. Într-o tara aflata pe mânile lor se pot pregati cu usurinta atacuri teroriste asupra statelor occidentale si de asemeni sunt sprijinite nucleele de radicali si teroristi din alte tari. imagineaza-ti ce ar fi fara interventia militara ONU (coalitia de forte bazata pe NATO) care actioneaza acolo. Nu numai ca suferintele afganilor de rând ar creste considerabil (se stie ce a fost în timpul regimului taliban pâna în 2001) dar o tara condusa de fundamentalisti care actioneaza ca în vestul salbatic (adica fara sa le pese de legi sau cerinte sociale), bazându-se doar pe principiile lor religioase ar face ca astfel sa 'regimuri' sa apara si în alte tari iar în astfel de tari controlul gruparilor teroriste este imposibil.
Vechi 20.01.2010, 11:24:40
o_tzaranca o_tzaranca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Eu am citit articolul de pe Wikipedia despre film si de acolo stiu de Irak.

Faptul ca cu câteva decenii în urma nu erau fanatici are urmatoarea explicatie: începând de prin anii 80 s-a manifestat o crestere a fanatismului religios la musulmanii din întreaga lume. Un exemplu: Egiptul anilor 70 arata ca o tara occidentala, nu vedeai hijaburi (acoperamânt de cap) si burka, oamenii erau îmbracati ca în occident.
iar aceasta explicatie e tot din Wikipedia?
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 12:38:08
podolski_2's Avatar
podolski_2 podolski_2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.10.2008
Locație: ”Oamenii te iarta daca faci crime. Dar nu te iarta daca esti fericit”
Implicit

Sangele celor ucisi in Afganistan, Irak va striga si catre politicienii nostri care au fost de acord cu invazia acolo.

De ce nu au trupe de mentinere a pacii cu francezii in tari uitate de lume, unde cu 20 soldati si 2 hummer -uri mentineai siguranta oamenilor din triburi pe 10.000 km, dar acolo nu-i ciolan de mancat.

In ziua de astazi sunt o multime de tari africane in care crestini sunt torturati exact ca in vechime. Dar aproape nimeni nu face nimic pt ca ar costa prea mult. De ce nu se duc sa mentina pacea si acolo? Costa oare mai mult decat un razboi? Nu, doar ca dupa ce cuceresc o tara pe motiv pacifist, o jefuiesc de petrol. Si bietii africani, nu au de ce sa fie jefuiti. Cu ce sa isi cumpere si ei pacea? Cu un leu si o antilopa?

Din cauza asta SUA, mentine suspect pacea numai in tari cu interes economic . Iar Romania e catelusul ei. Care varsa sange nevinovat la comanda stapanului.

Filmul avatar nu are cum sa imi placa, oricare ar fi fost mesajul. Chestiile alea voodoo ... ma irita personal.
  • Daca de frica nu folosesti harul preotiei si predai armele cu care trebuie sa lupti, atunci treci in randul mirenilor si lasa locul aceluia care poate lupta si apara turma lui Hristos. (cuvant impotriva preotilor care nu savarsesc Moliftele Sf. Vasile cel Mare)
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 12:53:05
podolski_2's Avatar
podolski_2 podolski_2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.10.2008
Locație: ”Oamenii te iarta daca faci crime. Dar nu te iarta daca esti fericit”
Implicit

Raiul nu este un loc.
Raiul e Dumnezeu .
Raiul e Dumnezeu si cei dragi.

Natura ridicata la rangul de dumnezeu e idolatrie.
Comuniunea desi inspira de multe ori iubire,e ceva pagan si care il manie pe Dumnezeu, ca desi si-a jerfit propriul Fiul, noi ne inchinam unui copac.

Dumnezeu nu poate fi un copac, in care sa se adaposteasca toate sufletele dupa moarte. Ca apoi sa fie distrus de niste rachete.

Iar faza cu natura-mama e hula. Natura e natura, iar numele de mama incearca sa o ridice la rangul de divinitate feminina. Adica inlocuirea lui Dumnezeu cu o zeitate feminina.

Asemenea evreilor eliberati din Egipt. Dumnezeu se jertfeste pt noi iar noi ridicam idoli falsi. Vitelul (idol din iesire) si natura-mama (idolul din film) este data spre folosul nostru, nu pt a le lauda pe ele. Ci pe Dumnezeu, ca le-a facut asa minunate. Nu zicem, Slava tie munte, ci zicem Slava Tie Doamne ca ai facut muntele acesta asa frumos. E o diferenta ca de la cer la pamant, diferenta dintre idolatrie si sfintenie.
  • Daca de frica nu folosesti harul preotiei si predai armele cu care trebuie sa lupti, atunci treci in randul mirenilor si lasa locul aceluia care poate lupta si apara turma lui Hristos. (cuvant impotriva preotilor care nu savarsesc Moliftele Sf. Vasile cel Mare)
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 15:54:46
cristinamaria cristinamaria is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.04.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
iar eu cred ca spui prostii acum. Natura este mai apropiata de Dumnezeu decat crezi tu, nu il substituie, cum iti inchipui. face parte din creatie si Dumnezeu poate fi auzit prin glasul naturii foarte mult. Fara natura, nu stiu ce-ar mai fi din noi, din ce macar ne-am mai hrani?
Si tu ai vazut pe undeva prin filmul Avatar ca se face vreo trimitere catre Dumnezeu? Sa-mi spui si mie unde, poate ma mai uit o data la el. Mie una mi se pare destul de evident ca in film este inlocuit Dumnezeu cu "natura-mama", "copacul spiritelor" prin care se face comuniunea cu stramosii etc.
Eu nu zic ca Dumnezeu nu se regaseste in natura, dar daca te uiti cu atentie la film, vezi ca oamenii aia se roaga la copac, nu la Dumnezeu.
Vechi 20.01.2010, 16:11:12
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristinamaria Vezi mesajul
Si tu ai vazut pe undeva prin filmul Avatar ca se face vreo trimitere catre Dumnezeu? Sa-mi spui si mie unde, poate ma mai uit o data la el. Mie una mi se pare destul de evident ca in film este inlocuit Dumnezeu cu "natura-mama", "copacul spiritelor" prin care se face comuniunea cu stramosii etc.
Eu nu zic ca Dumnezeu nu se regaseste in natura, dar daca te uiti cu atentie la film, vezi ca oamenii aia se roaga la copac, nu la Dumnezeu.
Filmul este destul de profund, in opinia mea, daca privesti mai adanc. Sa nu uitam ca este totusi un film, deci o fantezie. Natura poate fi privita ca o mama pentru noi oamenii, care se ingrijeste de noi, ne hraneste si ne mentine in viata. :)
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 16:53:19
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristinamaria Vezi mesajul
Si tu ai vazut pe undeva prin filmul Avatar ca se face vreo trimitere catre Dumnezeu? Sa-mi spui si mie unde, poate ma mai uit o data la el. .
Sincer imi pare rau pentru tine ca nu ai vazut nici o trimitere.
Insa, daca tu prin trimitere la Dumnezeu intelegi numai datul cu cadelnita , spoveditul in poala popii si cintecele Liturghiei, intradevar nu o sa le gasesti in film. Ceea ce ai sa gasesti daca privesti cu inima este Liturghia de DUPA Liturghie de care vorbeste Hristos...comunitatea!( inexistenta la agresori), calea catre Dumnezeu SI MAI ALES COMUNICAREA DIRECTA CU EL prin dragostea si GRIJA pentru Creatia Lui pina la SACRIFICIU.
Unde ati vazut voi idoli? Nu-i nici un idol! Arborele comunitar este cu totul altceva, este CAMINUL LOR, al celor care iubesc( in opozitie cu cei care urasc) ceva de care tinara generatie nu mai are nici un habar in lumea romaneasca condusa si imaginata de sefii cocalari si betivani ordinari. De aceea nu se mai vede nimic ce trece prin suflet.

Ceea ce exista clar in film, este o simbioza intre om si natura care trece PRIN INIMA asa cum a lasat Dumnezeu!

Last edited by andreicozia; 20.01.2010 at 17:02:15.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 17:02:58
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
Sincer imi pare rau pentru tine ca nu ai vazut nici o trimitere.
Insa, daca tu prin trimitere la Dumnezeu intelegi numai datul cu cadelnita , spoveditul in poala popii si cintecele Liturghiei, intradevar nu o sa le gasesti in film. Ceea ce ai sa gasesti daca privesti cu inima este Liturghia DUPA Liturghie de care vorbeste Hristos...comunitatea!( inexistenta la agresori), calea catre Dumnezeu SI MAI ALES COMUNICAREA DIRECTA CU EL prin dragostea si GRIJA pentru Creatia Lui pina la SACRIFICIU.
Unde ati vazut voi idoli? Nu-i nici un idol! Arborele comunitar este cu totul altceva, este CAMINUL LOR, al celor care iubesc( in opozitie cu cei care urasc) ceva de care tinara generatie nu mai are nici un habar in lumea romaneasca condusa si imaginata de sefii cocalari si betivani ordinari. De aceea nu se mai vede nimic ce trece prin suflet.

Ceea ce exista clar in film, este o simbioza intre om si natura care trece PRIN INIMA asa cum a lasat Dumnezeu!
Foarte frumoasa interpretare, Andrei! :)
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 17:56:35
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Stii Sergiule de ce?
Deoarece relitatile astea ale nemerniciei invaziilor trebuie sa le ai in minte cind privesti ceva similar, punindu-te tu in locul NUNTASILOR si locuitorilor acelui Arbore COMUNITAR, gigantic, care simbolizeaza unirea si inlantuirea idealurilor de libertate de exprimare si de EXISTANTA PE PAMINT de care noi am uitat, am fost prelucrati cu mare precizie sa uitam, de aceea se fac si comentariile...de mai sus

Noi, nu mai suntem un pericol pentru tavalugul distrugerii sufletului, insa mai sunt altii pe pamint care sunt, precum afganii rai ( in sens bun ziditor de suflet si MARE trecere la Dumnezeu) care VOR MURI PINA LA ULTIMUL SI NU-SI VOR VINDE TARA!!! ASA CUM NU AU FACUT-O NICIODATA SI SUB NICI O FORMA!
De aceea si americanasii si-au dat seama ca numai prin genocid pina la ultimul suflet de adevarat MARTTIR vor putea cuceri acel teritoriu impreuna cu blestematul ala de petrol si opium de care au ei nevoie sa-si tina tara sub control...insa INCA mai exista democratia care-i tine in loc pe coloneii respectivi si de aceea se vor retrage de acolo
Asta este mesajul filmului!
Draga Andrei,

1. Talibanii din Afganistan incercau sa se extinda si in tarile vecine, unde ar fi avut destui suporteri. Vezi atacul din Pakistan de acum 2-3 luni. Multi nu au inteles dar talibanii erau la cateva zile de a pune mana pe bomba atomica a Pakistanului.
2. Nu cred ca are rost sa faci mari eroi din afgani. Sunt niste oameni care traiesc dupa reguli nu doar primitive ci animalice. NU EXISTA CONSIINTA NATIONALA LA AFGANI! Ei au doar constiinta de trib. Triburile se urasc de moarte intre ele. Cand un clan se rafuieste cu alt clan acestia omoara nu doar ceilalti combatanti ci si femeile si copiii (!) lor chiar daca au doar cateva luni. Cand rusii erau acolo, presedintele de la acea vreme Najibulah le-a sugerat in repetate randuri sa rada de pe fata pamantului sudul Afganistanului unde erau triburile talibane. Le-a sugerat inclusiv sa dea bombe atomice mai mici ca sa ucida toata populatia din sudul tarii. Acela era un afgan nu un strain! Rusii i-au sugerat ca ei ar putea negocia si forta sudul sa incheie un armistitiu cu nordul si sa fie pace. Najibulah nu a fost de acord si in 1992 (parca) era agatat in streang de talibani.
Cand aud chestii de genul "vai, poporul afgan" "vai poporul cecen" etc mi se face acru! Niste salbaticiuni care se omoara mai rau ca salbaticiunile! Trebuie sa-i iubim ca au fost si ei creati de Dumnezeu sa ne fie un fel de frati dar sa ne exaltam privind natura si comportamentul lor nu cred ca e cazul. Problema este ca americanii(?) vor distruge Iranul care desi are fundamentalisti pe la conducere este un popor civilizat si pasnic! In orice caz este mult mai civilizat decat americanii! Acolo vad eu problema nu ca stau astia cu trupe in Afganistan.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
filmul rusesc "Preotul" padrevicentiu Generalitati 9 14.04.2011 11:19:51
Dar filmul "Angora"? anika12 Biserica Ortodoxa si Massmedia 4 21.01.2011 11:25:14
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
Filmul "Locul Ingerului" andreicozia Generalitati 2 23.09.2009 16:14:30