Citat:
În prealabil postat de cristinamaria
@maria-luisa & andreicozia: ceea ce afirmati voi 2 suna foarte frumos, dar nu are legatura cu crestinismul si nici cu ce am afirmat eu.
Comunitatea aia de care vorbesti nu comunica cu Dumnezeu, cu natura ca divinitate poate, dar nu cu Dumnezeu. Copacul nu este doar locul celor care iubesc, in opozitie cu cei ce urasc, este si depozitarul spiritelor celor decedati, si are proprietati magice. Are chiar capacitatea de a da Avatarului viata proprie si de a o lua pe cea a omului. Idolatria e prezenta, si il ai ca dovada pe samanul tribului, cu masca rituala.
Nu a afirmat nimeni ca triburile sunt rele sau ca oamenii din triburi nu sunt capabili sa iubeasca, si in Africa traiesc triburi de oameni care sunt in armonie cu natura, si in jungla, asta nu-i face crestini si apti de a fi mantuiti. In viata lor Dumnezeu nu este prezent.
|
Eu am alta credinta despre ceea ce inseamna crestinism si nu se pupa deloc cu judecatile absurde pe care le vad. Dumnezeu se manifesta mai ales prin natura, indiferent daca tu crezi sau nu asta. Apoi, mai ia in calcul ca filmul este o fantezie, ca majoritatea filmelor care sunt facute. de obicei intelegi mesajul filmului si nu iei totul ca fiind real. Filmul, asa cum l-am inteles eu, poarta un mesaj extraordinar despre cum este calcata in picioare credinta omului, natura care da viata si Dumnezeu de catre unii a caror "religie" este lacomia, rautatea si egoismul.