Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.01.2010, 12:41:34
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit afirmatia nu-mi apartine

Citat din Rafail Noica:
"Amintiti-va ca unul din Psalmi zice ca "Toti Dumnezeii neamurilor sunt draci," adica duhuri necurate, Si tot omul cauta pe Dumnezeul adevarat, si tot omul in cautarea lui rataceste pe undeva, fiindca duhurile rele sunt mai puternice, mai viclene, mai intelepte si mai capabile decat bietul om, care alaltaieri sau rasalaltaieri s-a trezit din vecinica lui nefiinta, si astazi vietuieste pe pamant: de trei ani, de douazeci de ani, de saizeci de ani - dar ce sunt saizeci de ani de cunoastere a vietii in fata a ceea ce este Viata, adica Dumnezeul cel Vecinie? Si asa, toate religiile reprezinta un adevar, si toate sunt o deviere de la acel Adevar pe care il cauta omul."

Este vorba despre Psalm 95:5 in traducerea dupa Septuaginta!
(In traducerea dupa Vulgata apare cuvantul "idoli" care se pare ca inseamna acelasi lucru).

Citeste si tu Ortodoxia si Religia Viitorului a parintelui Serafim Rose.

In alta ordine de idei, ce alta religie cinsteste Sf. Treime?
Dumnezeu este Sfanta Treime.

@Andrei.. sa-ti amintesc ca acum un an NU STIAI CA NE INCHINAM SFINTEI TREIMI???
Te citez:
Citat:
Extraordinar, hai ca am ramas masca
Deci Dumnezeul tau nu mai este acelasi cu cel din VT?

Deci tu crezi in ALT DUmnezeu care acum este grupat in Treime?
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...8&postcount=71
(deci, Andrei, mai usor cu aprecierile despre catehizarea mea :))))

Last edited by anna21; 22.01.2010 at 12:53:24.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
filmul rusesc "Preotul" padrevicentiu Generalitati 9 14.04.2011 11:19:51
Dar filmul "Angora"? anika12 Biserica Ortodoxa si Massmedia 4 21.01.2011 11:25:14
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
Filmul "Locul Ingerului" andreicozia Generalitati 2 23.09.2009 16:14:30