![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cat despre judecarea duhovnicului...eu nu l-am judecat, am dat doar un exemplu de intrebari, din indreptar, care pot duce in directii nedorite. Sunt lucruri pe care e bine sa le tii la un minim posibil. De fier sa fii si daca e vreo femeie (sau barbat) mai vorbareata si impudica care nu se jeneaza sa dea tot felul de detalii, sau care chiar da detaliile astea crezand isi face un bine ca se elibereaza de pacate, si tot poti sa iti strici linistea sufleteasca, vezi ce a spus Fani. Din nou, nu am spus ca are mintea murdara, sau mai stiu eu ce, doar ca exista un pericol nedorit cand se intra in prea mare detaliu in anumite probleme, si de fapt in toate problemele. |
|
|||
|
|||
![]()
A propos de asta, eu asa am invatat si asa scria in cartea mea de rugaciune: a la spovedanie nu trebuie sa spui detalii, ci sa iti descrii pacatele in general, printre altele si pentru a nu-l sminti pe duhovnic, dar si pentru a nu ne sminti pe noi intrand in amanunte care pot sa ne faca sa intram iar in logica pacatului.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Insinuarile sunt din pacate si cazuri reale; am auzit de oameni speriati dupa spovedanie ( in cazul unui barbat si prima, si asta dupa insistente indelungate ale sotiei) pentru ca preotul il intreba ce pozitii adopta in viata intima...deci sa fim seriosi, cand exista intrebari neadecvate, ele exista...ca vin din partea duhovnicului, sau a altcuiva...concluzia e clara! Daca nu am gandi, ar fi cam ciudat..sa luam totul de bun, si sa nu ni se para nimic suspect...atunci cand e ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
ce rugaciune spunem pt servici nou? | Mirela0110 | Generalitati | 7 | 21.11.2011 15:35:25 |
cat de puternic este satana pana la urma? | victortiti89 | Generalitati | 20 | 16.06.2011 19:33:03 |
ce s-a intamplat pana la urma? | victortiti89 | Din Noul Testament | 1 | 20.05.2011 08:49:05 |
De ce ne temem sa-I spunem numele ? | Mihnea Dragomir | Intrebari utilizatori | 17 | 27.02.2011 12:56:05 |
Ce este pana urma adevarata credinta? | annajanette | Generalitati | 21 | 17.06.2010 08:52:08 |
|