Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Calugarul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.01.2010, 17:18:29
bodo1222's Avatar
bodo1222 bodo1222 is offline
Member

Data înregistrării: 26.01.2010
Locație: Husi
Religia: Ortodox
Implicit

Pfff.....stau si citesc de ceva timp pe forumul acesta...n-am indraznit sa scriu pana acum...si eu sunt casatorit...mai mult am un copil de 3 ani....un ingerash,pe care il iubesc ca pe ochii din cap...cu toate acestea precum sora noastra de mai devreme ''imi ard picioarele'' sa merg in manastire...mai sunt ceva probleme de rezolvat in ''lume''...iar dupa asta cu ajutorul lui Dumnezeu,cred ca imi voi calca pe inima si voi renunta la tot...pentru Isus Hristos....e greu daca pun in balanta..nu pot sa nu ma gandesc la baietelul meu care imi spune seara ''hai tata, sa te iubec....si ma ia in bratze''...insa nici peste rastignirea Domnului pentru noi,pacatosii pamantului(cel putin eu si nu din smerenie)....
dar:''cine nu lasa pe mama...''..Doamne ajuta!!!
Reply With Quote
Vechi 26.01.2010, 17:56:24
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Monahismul si calea familiei sunt doua carari la fel de lungi, situate pe doi munti la fel de inalti care, intr-un final, se intalnesc in una si aceeasi realitate, viata in Hristos. Ceea ce difera, sunt doar obstacolele intalnite in cale, si nici acestea nu se deosebesc chiar intru totul.

Intr-un final, nu vorbim decat de un urcus duhovnicesc spre care suntem datori a ne osteni, alegand una din aceste cai, pentru a ajunge de la Chip, la Asemanarea cu Dumnezeu. Atunci cand alegem calea de urmat, important este sa avem aceasta tinta, pe care sa nu o pierdem din vedere, indiferent de cate obstacole vom intalni in drum.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2010, 10:07:34
vlahmacedoroman vlahmacedoroman is offline
Junior Member

Implicit lumea sau manastirea?

spun sfintii parinti :Decat sa stai in manastire si sa te gandesti la lume,mai bine stai in lume si te gandesti la manastire!
Reply With Quote
Vechi 27.01.2010, 10:58:02
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Bodo,odata ce ai intemeiat o familie,ai depus un juramant fata lui Dumnezeu si a sotiei tale,si dupa cum ai zis ai un copil.Eu zic sa te rogi lui Dumnezeu,sa mergi la duhovnicul tau,sau poti sa iti cauti un duhovnic calugar care sa te sfatuiasca.E adevarat ca multi si-au lasat familia pentru Hristos,chiar si unii apostoli,dar ....nu stiu,tatal meu a trecut la Domnul cand aveam 15 ani,atunci mama mea era insarcinata si acum am aproape 18 ani si am ramas eu mama si sora mea de 2 ani...si dupa ce termin liceul vreau sa plec la manastire cu voia lui Iisus,crezi ca nu mi-e inima infranta dar mai tare imi arde dupa Iisus.

Doamne lumineaza-ne,voia Ta fie intru noi
Vechi 27.01.2010, 10:59:40
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vlahmacedoroman Vezi mesajul
spun sfintii parinti :Decat sa stai in manastire si sa te gandesti la lume,mai bine stai in lume si te gandesti la manastire!
Cel ce sta in manastire se gandeste la lume, dar nu in modul in care o facem noi - sa adunam cat mai mult din ea, ci se roaga pentru izbavirea ei de orice rautate. Eu nu sunt de parere ca daca sunt in lume, trebuie sa ma gandesc la manastire. Am mai spus, nu toti suntem pentru manastire si nu doar acolo intalnim oameni minunati. A daruit si va darui Hristos sfinti si in lume, nu doar in manastire.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2010, 12:06:12
bodo1222's Avatar
bodo1222 bodo1222 is offline
Member

Locație: Husi
Implicit

Pentru seraphim:
Intradevar duhovnicul meu mi-a spus sa nu fug de responsabilitate..deocamdata..
Am inteles ca este inca mic copilul...dar crede-ma ca mult nu mai rezist..voi incerca cat de mult pot cu putinta sa le asigur viitorul..si cand zic asta nu ma refer numai material(asta e partea cea mai ushoara poate)
Ci n-as vrea ca,copilul meu sa nu stie cine este Isus Hristos..in primul rand vreau sa ii ofer o educatie in frica si dragoste de Dumnezeu..
Mai mult peste focul ce-l simt am fost si pe Muntele Athos...e ceva peste inchipuirile noastre ce vezi ,traiesti si simti acolo..Sa-ti ajute Dumnezeu sa ajungi la o manastire,,,si crede-ma..mai mare bucurie va avea mama ta in cer,indiferent de greutatile de acum..
In toamna vreau sa mai fac un pelerinaj in Sf.Munte insa cu masina personala si nu un pelerinaj organizat de BOR(costa foarte mullt)
Daca iti doresti sa vezi imaginea raiului pe pamant,pana atunci mai tinem legatura(inca nu am decis cu cine merg...probabil 4)
Nu te vor ajunge banii pe cat cheltuie unii intr-o seara in discoteca,crede-ma..
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 27.01.2010, 12:23:42
Senior Member

Implicit

Si eu am vrut sa intrerup studiile liceale si sa merg la manastire,nu mai suportam vorbaria desarta ,ba chiar si vulgara,muzica ce e la moda acum ,toate le uram chiar,voiam sa fug de lume ,si am vorbit cu un ieromonah,pe care il cunosteam si inainte dar nu am ajuns sa discut problema asta cu el,si mi-a zis sa stau sa termin liceul,mi-a dat carti duhovnicesti,si mi-a zis sa zic rugaciunea lui Iisus,sa traies acasa ca un monah,desigur nu se poate compara trairea in lume cu cea din manastire,adevarata.Acuma si eu deabia astept sa termin liceul ca a zis ca nu-mi da binecuvantare sa intru pana nu-l termin.Incearca acasa o traire cat de cat manastireasca ,preferabil sub indrumarea unui preot calugar si vei vedea....Ajuta-ne Iisuse.
Vechi 27.01.2010, 13:02:35
Senior Member

Implicit

Frate Bodo ce parere a sotia ta despre asta,i-ai spus?Si daca te-ai duce la manastire unde te-ai duce ,la Athos sau in tara?Scuza-ma ca te asaltez cu intrebari dar in lume nu am gasit prea multe persoane cu intentii similare cu ale mele.
Vechi 14.01.2011, 23:18:56
florinna01
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vlahmacedoroman Vezi mesajul
Unde ai gasit citatul asta?

SERAFIM
Nu e bine sa stai prea mult sa te gandesti ce cale vei urma,e bine sa-ti gasesti calea pana in jurul varstei de 30,dupa, e mult mai greu sa alegi una dintre ele.Du-te mai intai la manastire ,in vacanta de vara,stai acolo si vezi daca-ti place,daca faci fata si apoi ia o hotarare.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2011, 20:03:35
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de florinna01 Vezi mesajul
Unde ai gasit citatul asta?

SERAFIM
Nu e bine sa stai prea mult sa te gandesti ce cale vei urma,e bine sa-ti gasesti calea pana in jurul varstei de 30,dupa, e mult mai greu sa alegi una dintre ele.Du-te mai intai la manastire ,in vacanta de vara,stai acolo si vezi daca-ti place,daca faci fata si apoi ia o hotarare.
Topicul asta l-am infiintat acum vreun an si jumatate,de atunci ,sau mai bine zis de la 15 ani cand am simtit atractie pt monahism ,am stat pe la manastiri,m-am spovedit,si inca o fac la preoti monahi,chiar am fugit de acasa la Frasinei,dar intr-un final,acum am 18 ani si jumatate,dupa asta si sfatul unor parintii iluminati am vazut ca sunt pentru lume,momentan vreau sa urmez Teologia,nu sunt sau nu am vocatie de monah,poate de preot mirean.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Deruta legat de stabilirea zilelor/serilor de post in sistem bisericesc v.laic sophia Biserica Ortodoxa Romana 21 05.09.2009 16:33:25
Monah Zotic (Gaievski) - iNVATITI-I PE COPII SA SE ROAGE patinina34 Mari Duhovnici si predicile lor 0 03.01.2009 06:12:32
profil misionar pe un site laic misionarul Resurse ortodoxe on-line 2 26.06.2008 23:32:09