![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nimeni nu se asteapta la schimbari radicale peste noapte, prin sarguinta catorva naivi (nici macar recunoscuti ca fiind patrunsi de harul Duhului Sfant), dar eu personal consider ca este cea mai de dorit optiune, si mai la indemana orisicui. Stiu, sunt multe, multe lucruri inacceptabile pentru majoritatea din jurul nostru. Poate din lipsa de informatie REALA, poate din lipsa de educatie... Fiecare are propria experienta de viata si astfel se raporteaza la tot ceea ce a avut efect si l-a facut SA CREADA in ceva. Se intampla des, din pacate, sa auzim mereu ca cineva s-a imbolnavit de cancer. Din 100, 99 alearga la tratament radioactiv sau oricum extrem de toxic pentru organismul oricum slabit si in mare haos. Unul, il alege pe Dumnezeu si Natura Mama, care are resurse inepuizabile de regenerare. N-am intalnit cazuri concrete la care medicina sa fi avut succes, chiar daca in aparenta, analizele par la un moment dat perfecte. In scurt timp, dezastrul reapare cu putere insutita. Dar am intalnit multe cazuri (eu sunt unul dintre ele) prin care Dumnezeu si Natura-Mama, au rezolvat aproape gratuit ceea ce medicina clasica crede ca rezolva, cu cheltuieli mari si dezastre sufletesti ce se lungesc pe cativa ani, pana la fiasco final. Partea proasta este ca omul nu are incredere decat in ceea ce a fost invatat sa creada. La fel si cu relatia Om-Dumnezeu. Multi spun: "Mda, e ceva, desigur, dar Dumnezeu e cu treaba Lui, noi cu a noastra!..." Daca nu-i deschidem usa sufletului, sa nu ne asteptam sa ne schimbam, fiindca intotdeauna vom gasi altceva mai pragmatic de facut, decat umilitorul gest de a cere ajutor... 21 de persoane (pentru unii - dubioase!!!) nu inseamna mare lucru, dar e mai mult decat NIMIC. Ce se va intampla dupa aceea, probabil ca putini vor fi capabili sa simta ca si schimbare. Dar merita, macar ca experienta, pe marginea careia vom putea purta... dezbateri dupa ce va mai trece o vreme! |
|
|
|||
|
|||
|
In ce priveste salvarea Romaniei dandui romanului(adica noua)intr-o mana cartea de rugaciuni si cu cealalta educatia sociala,sunt de acord.
|
|
|
|||
|
|||
|
Din pacate, romanul stapaneste foarte bine educatia sociala, dar NU la el acasa. Vorbesc in urma celor 9 ani de experienta dintr-o tara civilizata. In afara tiganilor care ne fac de ras oriunde, oricum, romanul a dat intotdeauna dovada de adaptare perfecta la viata sociala, oricat ar fi fost standardele de inalte. Nu mai vorbesc de constiinta si daruire de sine, de respect (fata de tara respectiva, nu fata de conationalii lui, neaparat!...), de putere de munca... Cu certitudine ar face-o si aici, daca ar avea motivatia respectului, a pretuirii ca valoare umana inainte de toate, dar si a remunerarii cat de cat firesti, pentru efortul depus. Lehamitea vine, nu de la lipsa de educatie, ci de la nesimtirea nationala care ne copleseste, incepand de la cei din fruntea tarii. Gurile rele spun ca unei societati ca aceasta, doar o noua dictatura ne mai poate redresa!... Suntem, din pacate, paradoxali in mentalitate, si cand se spune despre noi ca suntem un popor "mioritic" si ca "mamaliga nu explodeaza", cand ca suntem hoti, mincinosi, parsivi si tupeisti (niciodata lipsiti de educatie sociala... Ea e acolo foarte bine insusita, doar ca nu vrem sa facem uz de ea!!).
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Daca vreti va fac eu un "documentar" cu romanii si romancele de prin Madrid,nu toti bineanteles,care au un limbaj "foarte select" greu de reprodus aici pe forum.Suntem putini cei atat de bine educati,priviti doar cozile la ambasade cand se voteaza.Iar cu dictatura...o spun doar cei nostalgici,am intanlit si eu de acestia.Si inca odata iertare,insa nu vad cum e posibil ca un om bine educat social poate fi mincinos,parsiv... Last edited by Langu; 27.01.2010 at 13:09:30. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
"Capsunarii" ca si esalon de educatie sociala, nu mi se pare de loc edificator. Sa-i vezi pe englezi sau pe americani cam de cata prostie dau dovada, chiar si cei care se pretind a fi cat de cat umblati si educati... Sa-i vezi pe unguri - de la cel mai mic la cel mai in varsta - cam ce-i la gura lor in materie de vulgaritate!... Englezii, din 5 vorbe, 3 deriva din "fuk"... Ei, si? Ii arata cineva cu degetul? Nuuu! Ei stiu extrem de bine sa-si mascheze putregaiurile societatii, pe cand la noi se face mare teraboi si dezbatere televizata si daca divorteaza Monica de sot!... Este ceea ce ne intereseaza AICI, nu in alta parte... Societatea suntem noi, iar prin audienta show-rilor televizate, dam eticheta negativa acestei societati. Ne "prinde" barfa, suntem saraci, dar parca ne sticlesc ochii cand auzim ca nici altii care-s bogati, n-o duc prea bine!... Si iar revin: daca ne-am ruga mai mult, ajungem sa nu ne mai intereseze deloc viata celorlalti, ca si element de divertisment!... Last edited by OmuBun; 27.01.2010 at 14:13:14. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cat despre ultimile fraze... nu prea am inteles ce... ai inteles... Nu ma pretind educat dar nici nu sunt unul dintre abonatii talk-show-rilor politice, telenovelelor, manelelor, etc. Asta nu inseamna ca ele dispar. Rata audientelor e inca destul de mare. Folosesc insa persoana I, pentru a nu ma situa in afara societatii in care traiesc. De voie, de nevoie, suntem noi si-ai nostri! Cu ei defilam ca altii nu avem!!! |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Salvati Copenhaga! | andreicozia | Generalitati | 7 | 03.01.2010 05:45:16 |
| salvati o viata | andreicosminus | Umanitare | 0 | 30.12.2009 18:57:32 |
| SOS!Salvati viata unui copil nou-nascut! | heaven | Umanitare | 8 | 10.09.2009 22:13:19 |
| Salvati Iconostasul de la Cotroceni | simona76 | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 26.03.2009 10:56:37 |
| salvati un suflet | bm | Generalitati | 18 | 02.09.2007 16:10:53 |
|
|