Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.01.2010, 13:10:38
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Langu Vezi mesajul
Irtati-ma, dar avem multe de invatat.De ce suntem atat de buni numai afara?Ce se intampla,educatia functioneaza numai intr-o tara educata?Ii tot dam cu tiganii...ei sunt cum sunt in toata Europa nu numai la noi si se vorbeste ca sunt asa pt. ca nu au o tara...
Imi pare rau dar in nici un caz nu putem da vina pe faptul ca... nu au o tara. Romanul, chiar si in tara de adoptie, cauta sa se confunde cu acea societate. "Traiesti la Roma, faci precum romanii!", se spune, nu? Tiganul, oriunde s-ar duce, el va cauta mereu acelasi lucru: cum sa paraziteze acea societate, cum sa profite de pe urma slabiciunii si a naivitatii ei! Nu de tara duc lipsa, ci de indaradnicia de a se adapta unui sistem civilizat, oricare-ar fi tara in care ar incerca sa se aciueze!

Citat:
În prealabil postat de Langu Vezi mesajul
Daca vreti va fac eu un "documentar" cu romanii si romancele de prin Madrid,nu toti bineanteles,care au un limbaj "foarte select" greu de reprodus aici pe forum.Suntem putini cei atat de bine educati,priviti doar cozile la ambasade cand se voteaza.Iar cu dictatura...o spun doar cei nostalgici,am intanlit si eu de acestia.Si inca odata iertare,insa nu vad cum e posibil ca un om bine educat social poate fi mincinos,parsiv...
"Documentarele" rautacioase (pe care si cei de la BBC, le tot fac intr-una, fara sa doreasca sa vada si ceea ce-i cu adevarat greu in tara asta - clima vitregita fata de a lor - si de aici, gropile din asfalt, cheltuieli enorme dintr-un buget... nud, alocate dupa ploi abundente, alunecari de teren, cutremure) oameni de valoare care au dat cele mai multe inventii raportate pe cap de locuitor, de a caror aparitie beneficiaza intreaga lume, faptul ca romanii ca elevi sau studenti starnesc rumoare pe unde merg, astfel incat de obicei ocupa primele locuri la orice concurs, toate astea si inca multe altele, "documentarele" cu pricina NU VOR sa scoata in evidenta, desi e si asta ceva ce merita scos in evidenta...
"Capsunarii" ca si esalon de educatie sociala, nu mi se pare de loc edificator. Sa-i vezi pe englezi sau pe americani cam de cata prostie dau dovada, chiar si cei care se pretind a fi cat de cat umblati si educati... Sa-i vezi pe unguri - de la cel mai mic la cel mai in varsta - cam ce-i la gura lor in materie de vulgaritate!... Englezii, din 5 vorbe, 3 deriva din "fuk"... Ei, si? Ii arata cineva cu degetul? Nuuu! Ei stiu extrem de bine sa-si mascheze putregaiurile societatii, pe cand la noi se face mare teraboi si dezbatere televizata si daca divorteaza Monica de sot!... Este ceea ce ne intereseaza AICI, nu in alta parte...
Societatea suntem noi, iar prin audienta show-rilor televizate, dam eticheta negativa acestei societati. Ne "prinde" barfa, suntem saraci, dar parca ne sticlesc ochii cand auzim ca nici altii care-s bogati, n-o duc prea bine!...
Si iar revin: daca ne-am ruga mai mult, ajungem sa nu ne mai intereseze deloc viata celorlalti, ca si element de divertisment!...

Last edited by OmuBun; 27.01.2010 at 13:13:14.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Salvati Copenhaga! andreicozia Generalitati 7 03.01.2010 04:45:16
salvati o viata andreicosminus Umanitare 0 30.12.2009 17:57:32
SOS!Salvati viata unui copil nou-nascut! heaven Umanitare 8 10.09.2009 21:13:19
Salvati Iconostasul de la Cotroceni simona76 Stiri, actualitati, anunturi 1 26.03.2009 09:56:37
salvati un suflet bm Generalitati 18 02.09.2007 15:10:53