![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Viorica: catisma 17
Ultima catisma disponibila: 16 |
|
|||
|
|||
![]()
Ma intreb ,din ceea ce cunosc eu cat de cat,mai aproape de zilele noastre.....
Oare cand Romania suferea in razboaie,cele doua mondiale,existau rugatori pentru Romania!? Sau in toata perioada comunista au fost oameni care s-au rugat pentru Romania!!! ? Parintii Gheorghe Calciu,Cleopa,Arsenie Boca si toti marii duhovnici pe care i-am avut in aceasta perioada,au putut scurta timpul acela groaznic al comunismului? Oare cand era omorata toata elita intelectuala,tot ce era mai pur romanesc,in inchisori ,se ruga cineva pentru Romania? (Mircea Vulcanescu,Valeriu Gafencu si toti cei cunoscuti sau mai putin cunoscuti,dar patrioti si buni crestini) Oare suferim noi acum mai mult decat a suferit acest popor in cele doua razboaie si in timpul comunismului? Era mai multa credinta atunci ,sau acum? Miscarea legionara care a vrut sa faca ceva pentru Romania,si a creat chiar si un sistem prin care oamenii sa-si imbunatateasca viata ,sa devina buni crestini,de ce oare a fost nimicita pana la dizolvarea completa? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Cu siguranta era mai multa credinta atunci, dar si mai multa lipsa de informatie. Eu nu spun neaparat ca o ducem mai rau ACUM, dar e evident ca viitorul apropiat e mai mult decat trist pentru toti! Last edited by OmuBun; 27.01.2010 at 15:54:28. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
As vrea sa te intreb daca nu vrei sa tealaturi noua, luand ultima catisma disponibila, sa u cu orice alte rugaciuni. Toata lumea este binevenita, ca sa fim cat mai multi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intrebarea ar fi daca sa am speranta ca vremurile vor fi mai bune pentru noi,sau sa tind sa ma pregatesc sa fac fata ORICAROR vremuri... S-ar putea sa vina vremuri mai bune pentru Romania si sa nu fim pregatiti pentru ele sau e posibil sa fie vremuri mai rele decat astea si sa nu fim pregatiti pentru ele... Raspunsul este ,pentru alaturare,din pacate momentan nu,atat timp cat pentru mine nu este definita clar aceasta problema ..... |
|
|||
|
|||
![]()
Cu siguranta era mai multa credinta atunci, dar si mai multa lipsa de informatie. Eu nu spun neaparat ca o ducem mai rau ACUM, dar e evident ca viitorul apropiat e mai mult decat trist pentru toti![/quote]
Daca spui ca e clar ca viitorul apropiat va fi mult mai trist decat acum,care ar fi scopul rugaciunii pentru Romania? Sa nu fie fff trist?! |
|
|||
|
|||
![]()
Daniel, nu esti singurul care isi pune aceste intrebari. Am avut fericirea sa cumpar cartea Pr. Petroniu Tanase, care se refera tocmai la aceasta problema, a suferintei la care au fost supusi cei mai credinciosi ai poporului roman, dupa razboi. El vine cu urmatoarea explicatie: in estul Europei, credinta a fost pusa la incercare prin suferinta, si a iesit invingatoare. In vestul Europei, credinta a fost pusa la incercare prin proba bunastarii, si a iesit invinsa. Intelegi? Tot ceea ce permite Dumnezeu are un sens, iar acolo unde e suferinta, vine si rasplata. Nu vezi cati sfinti au fost ininchisorile comuniste? Curge mir din moastele lor. Ce alt raspuns mai clar asteptam de la Dumnezeu?
Dar in continuarea ideii Pr. Petroniu Tanase, as zice, ca acum toata Europa este supusa testului bunastarii. Sa vedem unde va iesi invingatoare credinta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E posibil sa fim incercati in credinta prin suferinta in continuare,si ar fi bine ca in aceste conditii credinta sa creasca.... Dupa cum e posibil sa vina vremuri mai bune,care sa ne erodeze credinta,sa ne faca mai delasatori.. Eu de exemplu as dori pentru Romania in primul rand un conducator crestin,practicant ,care merge la Liturghie.. Dar nu stiu daca mai poate fi posibil in conditiile de astazi,cand nici pe sfintii inchisorilor nu mai avem voie sa-i recunoastem oficial... Deci am putea defini putin rugaciunea pentru Romania,ca o rugaciune pentru sporirea si pastrarea credintei ortodoxe,indiferent de ce vremuri o sa vina.... Parerea mea sincera este ca daca un singur om,sa spunem de talia unui Nicolae Velimirovici,ar pleda poporului pentru credinta,s-ar produce o revolutie spirituala in poporul roman... |
|
|||
|
|||
![]()
S-ar trezi somnii(cum spunea Dan Puric) care dormiteaza,dar nu dorm...vegheaza si pastreaza nealterata credinta si spiritualitatea Romaniei
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai in gluma, mai in serios, practic pentru noi ar fi imposibil sa reusim sa achitam o datorie atat de mare. Si-atunci, ce? Se va numi tara aceasta Romania Israelita? Nu stiu, suntem destul de limitati daca incercam sa avem o parere pertinenta in aceasta privinta. Ce alternative avem? Sa o vindem altora (care de bine de rau, isi pot permite sa aduca civilizatie si prosperitate) sau sa o lasam pe mana propriilor nostri confrati care o secatuiesc complet de vlaga si se retrag intr-un final cu tot clanul mafiot in Tenerife. Am un foarte bun prieten, tanar inginer, cu un entuziasm si un potential fantastic. Lucreaza zi lumina ca un sclav pentru un salariu de 12 milioane, in timp ce patronul il trateaza de undeva de foarte sus cu multa aroganta, jignindu-l la fiecare tei vorbe. Spunea ieri ca abia asteapta sa intre tara asta in colaps, ca poate numai asa se va invata si el minte sa plece inapoi in Anglia, de unde s-a intors cu o mie de vise in valiza! Sper din suflet sa nu fie niciodata vorba de colaps, dar numai un miracol ne mai poate salva si nu stiu de ce imi vine sa spun ca acest miracol va avea loc dupa 2012. Cand nu vor mai fi nici datorii, nici ... FNI... Pana atunci... Doamne, ai grija de noi! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Salvati Copenhaga! | andreicozia | Generalitati | 7 | 03.01.2010 04:45:16 |
salvati o viata | andreicosminus | Umanitare | 0 | 30.12.2009 17:57:32 |
SOS!Salvati viata unui copil nou-nascut! | heaven | Umanitare | 8 | 10.09.2009 21:13:19 |
Salvati Iconostasul de la Cotroceni | simona76 | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 26.03.2009 09:56:37 |
salvati un suflet | bm | Generalitati | 18 | 02.09.2007 15:10:53 |
|