![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Silencer, din câte înteleg ai niste gânduri care sunt diferite de învatatura crestina dar care ti se par corecte si asta te înspaimânta.
Nu trebuie sa te tulbure asa ceva, crestinismul daca e preluat doar teoretic nu e de prea mare valoare, chiar daca teoria e pusa în practica. Trebuie sa avem o confirmare harica a credintei noastre si pentru asta sa facem abstractie de ceea ce am fost învatati dar si de propriile convingeri sau pareri, cum sunt cele descrise de tine. Aceasta metoda se cheama apofatism, adica a renunta la cunoasterea prin afirmatii pentru a depasi nivelul teoretic al întelegerii: http://ro.orthodoxwiki.org/Apofatism Vezi si articolul în engleza, mai bogat: http://en.wikipedia.org/wiki/Apophatic_theology
Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide. Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide Last edited by Traditie1; 29.01.2010 at 07:51:32. |
|
||||
|
||||
![]()
Rautatea in sine nu exista este un miraj,doar bunatatea e reala la fel ca Dumnezeu,rautatea e doar departarea de Dumnezeu,e exercitarea libertatii umane cu care ne-a inzestrat.Daca noi alegem sa traim fara Dumnezeu,El ne respecta decizia si nu se mai implica in viata noastra si ne lasa in propria voie si atunci apare pacatul,robia patimilor si suferinta care apare ca o consecinta fireasca a acesteia.
Eu nu pot sa intorc milioane de oamenii din robia pacatului,oricat as vrea si pana la urma pot doar sa ma ajut pe mine si prin mine pe ceilalti. Caci tu bolnavule,vrei sa vindeci pe bolnavi? "Mai important este omului a se curati de patimi,decat a scoate popoare de sub robia pacatului." Rugaciunea in sine nu e desavarsita,pana cand tu nu te rogi si pentru aproapele tau,un parinte mergea si mai departe spunand ca nici nu e primita,daca nu te rogi pentru mila Domnului asupra fratilor tai. Suferinta va fi mereu,la fel si pacate,caci nu e decizia lui Dumnezeu ,ci alegerea noastra,noi putem doar sa ne rugam pentru ei si pentru noi ca mila Lui sa fie asupra noastra si pana la urma in viata asta suntem musafiri nu? Nu am venit aici sa stam,ci sa dam examenul mantuirii si rabdarii noastre,ani trec repede si pana la urma tot murim scopul nostru este sa ne pregatim moartea,sa ne rugam si sa nu ne osandim sau judecam aproapele,caci Dumnezeu e judecatorul,nu noi pacatosi. Fiecare om e unic in felul sau si cu fiecare Dumnezeu lucreaza in multe minunate chipuri si feluri,e timid roaga-te pentru el,ajuta-l, si Dumnezeu nu va intarzia sa apara in viata Lui.De la noi care stim mai multe,ni se va cere mai mult,de la bastinasi no sa li se ceara ca si noua,ci fiecare dupa cum i s-a dat. Dumnezeu are grija de tot si toate ,doar omul este cel care distruge si alege iadul pentru asta nu exista scuza,nici aparare Domnul bate la fiecare usa si noi suntem cei ce alegem ori sa deschidem,ori sa ignoram. PS Imi cer scuze nestintei mele cele multe si proastei mele exprimarii am incercat sa-ti arat prin putinele mele cunostine sa-ti arat Lumina ce vine de la Viata,fie ca Domnul sa te lumineze si sa te ajute!!! Last edited by pacatosul; 29.01.2010 at 11:24:28. |
|
||||
|
||||
![]()
multi traim in aceasta lume rea, dar gandeste-te ca atunci cand tu vezi lumea rea acolo unde esti, altii sunt abuzati, batuti, ucisi, torturati, se sinucid, etc. si eu ma gandesc ce "lumea rea"... dar pe urma imi spun: am ce manca? - da, am unde sta? - da, sunt sanatoasa? - da, sunt persoana care tin la mine? - da, si intrebarile pot continua.... si atunciiii??? dependenta de net, de jocuri, de televizor e urata si rea. si mie imi plac jocurile, cand ajung acasa dau instictiv drumul la TV, chiar daca nu stau sa ma uit, trebuie sa fie deschis. cand vad ca nu pot deschide o carte sa citesc, dar caculatorul il deschid, ma ambitionez sa citesc ceva util, decat sa ma joc sau sa chatuiesc ore in sir. asa am inceput sa citesc Sfanta Scriptura, on line, despre Parintele Cleopa, Staniloaie, Arsenie Boca, Arsenie Papacioc, etc. Am dat de forumul acesta si am gasit multe trimiteri la site-uri interesante, mai citesc parerea ta, al lui, a ei, a lor.... si tot citind, ascultand, unele lucruri nu pot sa le mai fac, chiar daca as vrea.
![]() cineva mi-a spus ca e mai usor sa darami decat sa construiesti. m-am gandit sa incep cu greul - cu construirea.
|
|||
|
|||
![]()
incer si eu sa explic sau mai bine zis sa ma explic....spunea cineva ca avem liberul arbitru..da cred acest lucru,este darul primar de a decela raul de bine,ne a innobilat Dumnezeu si cu el(pe langa multe altele)...apoi iarasi citez si chiar cred ca in perspectiva celui de mai sus....viata este un dar de la El ! avem perceptele cu care sa ne o conducem si aici
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Ortodoxia nu convinge, ea seduce.." Last edited by Imogene; 29.01.2010 at 14:40:11. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
De fapt aceasta tema a fost creata cu ceva timp in urma... Deja gandurile mele s-au mai limpezit, la multe intrebari mi-am gasit raspunsul...
Shi totushi citindumi propriele cuvinte, mi-am adus aminte de haosul din sufletul meu de atunci.. |
|
||||
|
||||
![]()
As dori sa aflu, daca se poate, unde ai gasit raspuns la intrebarile tale. Te-au indreptat spre credinta in Dumnezeu sau spre altceva? :)
"Ortodoxia nu convinge, ea seduce.." Last edited by Imogene; 29.01.2010 at 15:59:05. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca sincer nu am gasit raspunsuri foarte concrete, dar cu timpul m-am linishtit shi mi-am revenit...
Am mai citit pe net, m-am uitat la ceva interviuri, shi putin cate putin mai gaseam cate o "piesa" lipsa... Nu am gasit raspunsuri la multe din intrebari, dar am vazut filmele "Insula" shi "Țarul", nishte filme minunate, recomand tuturor creshtinilor, shi m-au facut sa inteleg ca "Caile Domnului sunt neshtiute" shi respectiv nu putem shti totul cu siguranta despre caile Lui... Apoi am citit cate ceva scrise de Piotr Mamonov(actorul din cele doua filme mentionate mai sus) care la sfarshitul anilor '90,s-a convertit la Ortodoxie, shi s-a retras din capitala Rusiei intr-un sat, langa o padure... Toate aceste chestii in final m-au reapropiat de Dumnezeu... Last edited by Silencer; 29.01.2010 at 19:43:54. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Fratii mei, rugati-va si pentru mine, pacatosul! | CelMandru | Rugaciuni | 175 | 11.06.2012 01:03:08 |
Se poate preschimba pacatosul in sfant? | onoico | Intrebari utilizatori | 2 | 23.09.2011 19:40:31 |
Doamne Isuse ,miluieste-ma pe mine pacatosul | bobby | Pocainta | 10 | 05.03.2008 16:00:24 |
|