![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Discursurile lui politice si articolele arata un mare patriot,si pot fi un exemplu in lumea de astazi,cand nimeni nu mai are acest curaj... Si daca ar avea acest curaj,ar fi lichidat ca si Eminescu... Eminescu a fost cenzurat,si numai putin din activitatea sa cunoastem astazi.... Stiti ca si Noica facea apel la descoperirea manuscriselor lui Eminescu... |
|
|||
|
|||
![]()
In privinta confesiunii: duhovnicul meu mi-a relatat (dar nu am nici o verificare alta decat ca e un om care nu obisnuieste sa inventeze) ca s-a descoperit ceaslovul unui ieromonah cu mentiunea (printre alte colofoane) ca l-ar fi spovedit si impartasit pe Eminescu in una din ultimele lui zile.
In privinta operei: Nu pot argumenta aici, dar pot da o referinta: Georges Dumezil, lucrarile despre zeitati indoeuropene, urmand ca, daca avem timp si ne ajuta D-zeu putem avea o intelegere privind faptul ca in unele poezii (ma refer specific la Scrisori) Eminescu a incercat o opera de purificare a subsolului lingvistic de unele reminiscente pagane prin plasarea unor functii ale panteonului pagan care erau pe vremuri considerate divine in context pur omenesc si al "desertaciunilor lumii". Nu e o opera religioasa in esenta, dar e una benefica. |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=inorog;205984]In privinta confesiunii: duhovnicul meu mi-a relatat (dar nu am nici o verificare alta decat ca e un om care nu obisnuieste sa inventeze) ca s-a descoperit ceaslovul unui ieromonah cu mentiunea (printre alte colofoane) ca l-ar fi spovedit si impartasit pe Eminescu in una din ultimele lui zile.
Este o marturie importanta si putem concluziona pe baza ei,ca Dumnezeu ,pentru dragostea Lui Eminescu fata de tara,l-a salvat..si acum este in imparatia cerurilor.. Doamne ajuta! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
EMINESCU | saccsiv | Generalitati | 79 | 14.01.2013 10:52:02 |
Eminescu ateu? | pisi | Generalitati | 39 | 18.01.2010 16:49:03 |
Amintire..Eminescu.. | cornelusstefanutz | Generalitati | 8 | 23.01.2009 18:47:41 |
EMINESCU | Gratiela20 | Generalitati | 0 | 21.03.2008 12:41:45 |
Mihai Eminescu - 157 | silverstar | Generalitati | 8 | 15.01.2007 18:18:59 |
|