![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Raul provine din caracterul circumscris al creatiei si posibilitatea ca evolutia ei sa fie dirijata (si) altfel decat este folositor.
Dumnezeu este bun, nemarginit, necircumscris dar decide sa creeze o lume si fapturi, acestea fiind marginite, circumscrise, dar putand dialoga si pe planul suprem incarna (circumscrie) pe Dumnezeu. Aceasta nu este o stare automata (Dumnezeu nu a creat fapturile si binele ca pe stari ci ca pe procese, desfasurari). Deindata ce apare liberul arbitru (suntem confectionati buni dar avem posibilitatea de a decide pe cont propriu) apare si posibilitatea sa directionam pe cont propriu ceea ce ni se ofera in alta directie. Nu este inca raul actual, dar e posibilitatea de a-l genera. In directie cu totul opusa, odata intamplate intruparea si invierea, omul este singura fiinta care poate anula capacitatea raului de a segrega de Dumnezeu creatia: daca suferim in numele Celui care a suferit pentru noi, raul este anihilat, pentru ca pierde posibilitatea de a folosi suferinta ca sa ne separe de Dumnezeu. Cu aceasta suntem in usa ultimei zile a creatiei si invitati la desavarsire. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Mai intelegem si ca raul este o categorie filozofica determinata de caracterul finit al creatiei si, probabil dincolo de ratiune, intr-un mod numai de autor cunoscut, de evolutia dirijata a creatiei spre stari lipsite de orice utilitate. Cum raul este o categorie continuta in sfera creatiei, rezulta ca numai Dumnezeu, creatorul, are calitatea de a canaliza evolutia creatiei inspre ipostaze fara justificare. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
- Asteptam cu interes si alte “monstre” de gindire.
|
|
||||
|
||||
![]()
dc Dumnezeu lasa pe pamant suferinta,boli,oameni handicapati?
si inca una:Cine a creat raul? ,te intrebi tu Alin; Am sa-ti raspund,[si-mi cer iertare],exact cum am patimit eu si cum l-am gasit pe Iisus;Sunt o persoana de 57 ani; l-am gasit pe Dumnezeu,pe la 30 ani,dupa multe,foarte multe pacate si ispite,care le consideram,ca eu,pacatoasa,le pot rezolva;Ei bine,am fost "instiinatat" de Dumenzeu,in nenumarate rinduri ca fac pacate; dar nu am luat in seama; O vecina,care venea pe la mine,si care frecventa si biserica,imi spune direct--Hai cu mine la Episcopie dupa amiaza la slujba;Ei bine,spre rusinea mea,nascuta si traind in oras,HABAR nu aveam ca exista asa ceva; dar ctiti ce a facut satana?ma pune sa intreb--la ce ora?--;vecina,imi spune,--la ora 16.00-;ii spun da,dar pleca de acasa pe la ora 15.00 sa nu gaseasca ea; Fratilor,cu mina pe inima,si cu lacrimi in ochi,va spun,ca fara sa stiu,sau sa realizez,am ajuns la Episcopie,am intrat in biserica,si ma uitam,parca eram in cosmoc; Nu erau decit 4 oameni ;dintre care,2 tineri voiau sa se spovedeasca pentru casatorie;parintele,un calugar batrin,intreaba cine mai vrea sa se spovedeasca; atunci,am strigat atit de tare --EU-- ca m-am speriat,si ma uitam de jur imprejur,sa vad cine a vorbit;;Parintele,si-a data seama sigur de necredinta si absenta mea,din lumea aceasta,si-mi spune blind,--bine,bine,vina si matale-;Merg,fac ce au facut tinerii,ma asez in genunchi,si pr.imi spune sa-i las pe cei 2 sa se spovedeasca intii;asa am facut; dar cineva imi tot spunea sa ies; mai puternic si fara egal,Dumnezeu m-a oprit; m-am spovedit; Pr.s-a speriat din ce i-am spus,si imi spune--sora draga,te rog sa cauti pe pr.Mogos,ca eu plec in ascultare la muntele athos; Nu stiu daca chiar a plecatmsau l-am speriat; sau poate o fost incercarea lui Dumenzeu sa vada,mdaca chiar vreau sa ma indrept;dar l-am cautat o saptamina;unde mergeam,imi spunea- acum a plecat in cutare loc;mergeam acolo,iar era plecat--;dar cu voia Domnului,l-am gasit si m-am spovedit de atunci la el,pina a iesit la pensie; Am inceput sa citesc,si am inceput sa frecventez biserica; atunci,am inceput sa inteleg multe; Fratilor,Bunul Dumnezeu mi-a dat un TALANT-- fac icoane; am facut lucrarea APOCALIPSA cu binecuvintarea duhovnicului;Am citi timp de 1,6 luni,tot ce am primit,si timp de un an,am terminat lucrarea; http://www.getasart.3x.ro/apocalypse.html acum,sa raspund si li Ali;Singuri atragem bolile,si nereusitele din viatanoastra,prin pacatele care le afce,cu voia sau fara voia noastra;Si atunci,cind nu ne spovedim,satana bate din palme si te duce in iad; Stii cred ca ,atunci ,dupa potopul lui Noe,Bunul Dumenzue,a facut un pact cu omul,prin trimiterea Curcubeului;a spus,ca nu v-a mai interveni si nici nu v-a mai pierde El lumea; dar ne vom pierde singuri; Ali,nu crezi,ca singuri suntem vinovati de ce n-i se intimpla?;Abia dupa ce m-am imbolnavi foarte tare si in final de cancer,am inteles ca sunt pacatoasa; dar as vrea sa va spun ceva;sunt foarte sincera;daca as fi intrebata,ce-mi doresc--sanatate de dinainte sau cea de acum si pe Dumenzeu,raspund fara ezitare-ACEASTA VIATA DE ACUM O DORESC--;Dupa 2 preinfarde,2 hemiparexe dr.cu urmari;dupa chist pe piept,fibrom uterin,rinichiul dr.cazut;pancreatoita cr,cefalica si chist pe ficat si cu aspet ceneic,sf.Nectarie vine si-mi inrinde mina lui,si traiesc;Sigur,cu maica Domnului,vorbesc zilnic si ascult acatistuele lor zilnic;Sf.Nectarie,mi-a ingaduit sa-i fac icoana,ci pr. de la iasi,unde sunt o parte din sf.lui moaste,a si atins-o de ele; ![]() Iertati-ma; Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
1.suntem asa cum ne definim si raportam la Dumnezeu! suntem suma pacatelor noastre si a celor dinainte!avem liber arbitru daruit de Tatal ceresc si ne putem juca cu el...doar ca a invinui pe altcineva nu mai capata sens ,in acest context!posibilitati? nenumarate si la indemana Lui,numai sa vrem si ..gata! totul din Iubirea Lui! 2.noi ,noi am creat pacatul deci noi am creat raul!Dorinta noastra de a definii a patra dimensiune!putem dar hai sa ne si asumam rezultatul ..puterii si a actului nostru!
|
|