Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.01.2010, 06:20:25
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de C_Maria Vezi mesajul
Am ajuns intr-un cabinet de psihiatrie. Ceea ce m-a intrigat era un mesaj de pe pereti, pe care il vedea orice pacient in momentul in care discuta cu medicul. Cum suna acest mesaj :

"Ai grjla de gindurile tale, caci ele vor deveni cuvinte. Ai grija la cuvintele tale, caci ele vor deveni fapte. Ai grija de faptele tale, caci ele vor deveni obiceiuri. Ai grija de obiceiurile tale, caci ele iti formeaza caracterul. Ai grija de caracterul tau, caci el iti va scrie destinul."

Nu uita: viata ti se da doar o singura data.:)

Bineinteles ca am intrebat medicul despre mesajul de pe pereti.
Raspunsul lui a fost cat se poate de clar. Cel mai mare dusman al omului este gandul. Omul, in viata lui, are grija de orice, numai de ganduri nu. De aici apare si boala psihica.(de la ganduri)
Si visele le vad intr-o anumita masura...rezultat al gandului .

Mare atentie la ganduri...
Gândul ,un simplu gând, poate deveni cel mai mare dușman al nostru, de nu este controlat și înlăturat la timp !
Vechi 03.01.2010, 12:43:20
lareine's Avatar
lareine lareine is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.12.2009
Locație: Altundeva
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru lareine
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Da, prin vis suntem doar ispititi.
Daca suntem in Post si ne straduim sa tinem Postul asa cum trebuie, visam ca mancam sau bem, sau facem alte lucruri, pe care nu le dorim. Odata treziti din somn, ne tot gandim la ce am visat, repetam visul reamintindu-ni-l sau povestindu-l altora. Idee prinde astfel radacini; si de la gand la fapta e cale scurta.
Sf. Serafim Rose spune:
“Lupta ta cu „drăceasca preacurvie” nu este chiar atât de neobișnuită precum ai putea crede. Patima aceasta a dobandit multa putere in vremurile acestea cumplite - aerul este saturat de ea. Iar dracii profita de aceasta ca sa te atace in punctul cel mai vulnerabil.[COLOR=#000080][/COLOR]
Orice luptă cu patimile îi implică și pe diavoli, care dau „sugestii” aproape neobservate pentru a declanșa patimile și lucrează în orice alt chip pentru stârnirea lor. Dar imaginația omenească joacă și ea un rol însemnat aici și ar fi neintelept sa distingi cu precizie unde se termina patimile si imaginatia noastra si unde incepe lucrarea dracilor, ci trebuie doar sa continui lupta.
Faptul ca diavolii te ataca in vis este semn de sporire - inseamna ca dau inapoi, vazand a te impotrivesti pacatului constient. Dumnezeu ingaduie aceasta pentru ca sa-ti continui lupta. adeseori, diavolul acesta te lasa in pace cu totul pentru o vreme si poti avea un fals simtamant de siguranta, cum ca ai fi "deasupra" acestei patimi; insa toti Sfintii Parinti ne atrag atentia sa nu credem ca patima aceasta a fost biruita inainte de mormant. Continua-ti lupta si afla-ti adă*post în smerenie, recunoscând cât de josnice sunt păcatele de care ești în stare și cum te pierzi fără ajutorul necontenit al lui Dumnezeu, Care te cheamă la o via*ță mai presus de aceste păcate”.
Imi spui te rog din ce carte a parintelui Seraphim Rose ai citat? :)
Reply With Quote
Vechi 03.01.2010, 13:11:03
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lareine Vezi mesajul
Imi spui te rog din ce carte a parintelui Seraphim Rose ai citat? :)
http://www.librarie.net/carti/48564/...onah-Damaschin

http://www.razbointrucuvant.ro/2009/...de-la-platina/
Reply With Quote
Vechi 03.01.2010, 13:35:50
lareine's Avatar
lareine lareine is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.12.2009
Locație: Altundeva
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru lareine
Implicit

Oooh multumesc :)
Reply With Quote
Vechi 02.02.2010, 11:21:12
PsY2005 PsY2005 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.02.2010
Implicit Doamne ajuta !

Vreau sa va recomand o carte care am inceput-o eu ... se numeste Despre vise si vedenii si e scrisa de Parintele Ilie Cleopa , sper sa va dea si sa-mi dea si mie mai multe raspunsuri.

http://www.scribd.com/doc/18152198/I...ise-Si-Vedenii

A-si vrea sa-mi spun si eu parerea despre aceste vise care le-am avut si eu.
In primul rand nu cred ca trebuie bagate in seama , exact cum spunea cineva de aici , cand ne trezim trebuie sa ne indreptam gandul la Dumnezeu si nu la vise si sa nu credem niciodata in ele, cat despre visele sau semnele de la Dumnezeu date in vis , sunt mai mult decat sigur ca daca un vis ( mesaj ) vine de la Dumnezeu ai sa shtii asta cu CERTITUDINE.
Intotdeauna mi-a parut rau dupa aceste vise erotice si cateodata am reusit sa ma trezesc singur din vis shtiin ca nu e bine ce fac ( neshtiind ca e vis ) , dar de cele mai multe ori nu am reusit sa ma controlez.
Ca sa fac o paranteza , citeam recent despre "Razboiul Nevazut " in cartea cu acelasi nume si era o intrebare care ma bulversat , ma facut sa ma gandesc serios la ce se intampla in "capul nostru". Intrebarea este : " Cand spui ca mi-a venit o idee , de unde a venit exact ?" Si se poate discuta foarte mult pe aceasta tema a "Razboiului Nevazut" , dar cred ca si cu visurile e la fel , ele scot la iveala ( parerea mea ) unele din faptele sau dorintele noastre si cred ca ele pot fi modificate de fortele cele intunecate sau cele luminate , de Ingerii care ii purtam pe umeri .
Foarte important e ca tot ce se intampla se intampla cu voia lui Dumnezeu , si ne vrea numai binele chiar daca sa ajungem la desavarsire trebuie sa trecem prin foc , ca sa ne curete de mizeria sufleteasca !

PS - Doamne Iisuse Hristoase , Fiul Lui Dumnezeu , Miluiestene pe noi pacatosii. Amin.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2013, 22:43:38
tot-Laurentiu's Avatar
tot-Laurentiu tot-Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2008
Implicit

Last edited by tot-Laurentiu; 19.07.2016 at 02:40:46.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
prea multe pacate?! rainbow Pocainta 11 08.01.2010 17:37:15
Pacate iarta-ma Pocainta 13 27.09.2009 04:40:25
pacate walmarc04 Generalitati 22 08.09.2008 01:12:42
Sapte noi pacate? Dia20_diana Biserica Romano-Catolica 6 12.03.2008 08:42:28
Patimi si pacate ancah Generalitati 2 23.01.2007 13:29:11