![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
un fel de - sustin ipotezele ateiste pentru ca, in sinea mea, stiu ca nu exista Dumnezeu?
sau de cealalta parte - sustin ideile crestine pentru ca, in sintea mea, stiu ca exista Dumnezeu? daca la asta te referi, sunt de acord, asa este. se numeste credinta. asta demonstreaza ca si ateismul e tot o credinta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Un fel de :'presupunere prin absurd ca nu ar fi asa' cum era in geometrie?
|
|
|||
|
|||
![]()
Ceva de genul:
-ratiunea este cea mai inalta forma de cunoastere pentru ca e rational sa cred ca e asa -Dumnezeu exista pentru ca scrie in Biblie iar Biblia e adevarata pentru ca e cuvintul lui Dumnezeu |
|
||||
|
||||
![]()
Parerea mea.:
-rationamentul circular nu se aplica si in rationamentul spre Dumnezeu. -rationamentul circular te ajuta in probleme de logica...alte situaltii.(palpabile,realizabile) -nu poti aplica aceasi metoda in orice caz (asa cum nu poti masura timpul in kilograme.)
Fiindca ei nu incetau sa-L intrebe, El S-a ridicat in sus si le-a zis: `Cine dintre voi este fara pacat, sa arunce cel dintai cu piatra in ea`. (Ioan 8,7) __________________________________________________ |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
asta nu o stiu...de acuma e joc de cuvinte ce faci, te invarti :P
Fiindca ei nu incetau sa-L intrebe, El S-a ridicat in sus si le-a zis: `Cine dintre voi este fara pacat, sa arunce cel dintai cu piatra in ea`. (Ioan 8,7) __________________________________________________ |
|
||||
|
||||
![]()
e.. uite ca aici e buba. :)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci orice om vine de undeva ,cu ideea de Dumnezeu,iar Biblia doar i-o 'intrupeaza' sa zic asa,adica ii arata cine este Dumnezeu,in care el credea orcum dinainte. Biblia e locul de intalnire al asteptarilor noastre,cu vederea Lui. "Biblia e adevarata pentru ca e cuvintul lui Dumnezeu" Apoi noi dam valoare de adevar Bibliei,deoarece credem in Dumnezeul zugravit acolo. As zice ca nu e un rationament circular,ci in spirala.Adica te invarti,dar urci pe scara cunoasterii. Si in plus,imboldul initial de a intra in acest cerc,vine din afara cercului |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt si istorici care atesteaza existenta lui Iisus Hristos , a multimii care il urma si a discipolilor si ucenicilor Sai. |
|