![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca ar fi considerat ca se trece asa usor la ortodoxie.... l-as lipi pe sotul meu de un scaun si l-as obliga sa citeasca tot ce scrie aici (pentru ca durerea si indignarea mea cea mai mare e ca sotul meu, dintr-un ortodocs "desavarsit" a devenit asta-vara un penticostal fanatic...) . Nu asta era ideea. Eu consider ca nu ar trebui sa fim ca ei, pentru ca noi nu avem nimic de ascuns. Din contra, ar trebui sa incercam sa ii facem sa vada putin din Adevar. Pentru ca de unul singur, nu poti face fata unei discutii cu un sectant; iti spun din proprie experienta. Dar aici nu suntem singuri si ne putem completa unul pe altul, nelasand loc "tacerii" in fata lor: pentru ca ei asta urmaresc, sa ne aduca la tacere. Eu chiar cred ca cele 2 persoane "au gasit drumul spre casa" (ca sa o citez pe Anna71) datorita netacerii noastre...., dar bineinteles prin mila lui Dumnezeu.
|
||||
|
||||
![]()
1.Evanghelia de la MARCU si de la LUCA, de unde au stiut ei ce a zis Mintuitorul, daca ei nu fac parte din cei 12 apostoli ai lui Hristos dupa cum sesizam in MATEI 10, 2-4, de unde au stiut de au scris evangheliile, cind ei au fost ucenici ai sf.Ap.PAVEL cf:Filimon1,24 , iar mai ales ca PAVEL a fost convertit? in drum spre Damasc, deci nu a fost alaturi de Hristos??? De unde daca nu din Traditie ???
2.Daca prin absurd, cuiva ii vine ideea nebuneasca sa arda toate Bibliile, atunci s-ar incheia cu crestinismul? 3. de ce ei recunosc Sf scrieri ca fiind inspirate, dar nu si canonul Sf scripturi din care provine BIlbia.? Actuala împartire în capitole si versete dateaza din secolul XIII-lea si a fost facuta de catre arhiepiscopul de Canterburi Stefan Langton (+1228). Dupa inventia tiparului, ea a intrat în toate editiile tiparite. Împartirea în versete dateaza de la editorul parizian Robert Stefan, care o introduce în editia Vulgatei din 1548 (în 1551 dupa ieromonah Ilarion Alfeev)." Au stiut Sf.Pavel sau Sf. Petru cum vor imparti astia sf.Scriptura? 4.De ce scriu protestantii atât de multe carti despre doctrina si viata crestina, daca Biblia este singura carte necesara? Daca Biblia ar fi fost cu totul suficienta pentru propria ei întelegere, de ce nu se marginesc protestantii la a înmâna Biblii la oameni? Daca este cu totul? suficienta, de ce nu produce ea aceleasi concluzii si învataturi în diferitele grupuri de protestanti? 5.Unde scrie in Scriptura ca Scriptura trebuie sa fie singura autoritate? 6.Cum poate un neoprotestant accepta autoritatea Noului Testament daca respinge Traditia Bisericii care ne-a dat canonul? Noului Testament?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Bune intrebari. Pacat nu vor sari multi sa-ti raspunda....
|
|||
|
|||
![]()
Acesta e un forum al intrebarilor,nu al raspunsurilor :)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ioana-Andreea nu ai gresit ce scrie aici, ca nu am mai auzit asa ceva? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tot ce scrie in scriptura ajunge ptr. desavarsire si a fi destoinic. Nu ne uitam la oameni cand vrem al vedea pe D-zeu creatorul,... ,,Nu priviti degetul care arata spre stele ci priviti stelele ca sunt mult mai frumoase,,. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu ajunge ce scrie in scriptura pentru ca nu poti sa intelegi cu mintea materialista care tia fost formata de scoala ai nevoie de unele indrumari a unor oameni care au vazut si au simtit ce spune scriptura. Cum ai putea sa il iubesti pe DUMNEZEU daca nu iubesti oamenii deci intai trebuie sa te uiti la oameni ca sa poti sa il intelegi pe DUMNEZEU sau ca sa vezi pe DUMNEZEU(SA FACEM OM DUPA CHIPUL SI ASEMANAREA NOASTRA). Ca sa vezi stelele iti trebuie ochi ceva care sa te indrume sa poti vedea cred ca stii ca multi au ochi dar stelele ramin straine pentru ei. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca consideri ca trebuie sa ma uit la oameni, sunt apostolii in Biblie, care au invatat din legatura lor directa si traita langa Isus. Asta nu inseamna ca nu se invata sau nu trebuie si de la crestini sau sfinti cum vrea fiecare a le spune. Ma refeream la prioritati. Si nu trebuie uitat ca ,,Cuvantul Lui D-zeu are putere,,. si noi trebuie doar a dori si a ne ruga ptr. a-L intelege. |
|
||||
|
||||
![]()
Amarius,pai si cei care au facut canonul sunt cei din Biserica primara,adica ortodocsi.Luther e de prin 1600 si cu ce drept a scos el carti?Daca Biserica primara(Ortodoxia) n-ar fi facut canonul,n-ar fi avut de unde scoate.
Tu doar ai dovedit,prin acel istoric,ca s-a format canonul prin anii 300,cand nici catolicii nu aparusera,ci doar Ortodoxia exista. Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Luther a scos ce s-a adaugat mai apoi si este din Vechiul Test. nu din cel Nou. La fel cine a citit si alta evanghelie poate vedea ca nu sunt de o deosebitate referitoare la D-zeu ci o istorioara, intamplare, care sunt de gasit si in cele 4 evanghelii unde sunt mult mai adanci, mai sfinte cum s-ar zice. Sunt sigur ca cine il citeste pe Luther ii va da dreptate deoarece unde au ajuns si ce faceau in acea generatie clerici bisericii era o spurcaciune. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Iehova e numele din Biblie | cocacoc | Generalitati | 22 | 26.04.2014 09:50:06 |
Un nor de martori | Mihnea Dragomir | Dogmatica | 2 | 29.12.2011 17:19:04 |
Edward Maya,singurul roman care a castigat un premiu Billboard | Daniel_7 | Generalitati | 17 | 20.06.2011 20:10:18 |
Martorii lui Iehova si religia lor | assiris | Generalitati | 25 | 10.03.2011 21:09:21 |
Si-a castigat in instanta dreptul de a muri ! | cristiboss56 | Eutanasia | 25 | 02.03.2011 14:12:43 |
|