![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Lasa imaginea folosita, de fapt ea nu se poate face decat daca nunta are loc intre doua persoane care au ajuns la comuniune, la constientizarea Tainei si aleg sa mearga pe acelasi drum ( poate dooooar asa)...dar tu ca cate persoane viciate ai intrat in contact si si-au revenit de cum te-au vazut, de tot faci referire la Hristos trunchiat asa??? Pilda celor 10 fecioare, cum a avut loc...celelalte nebune nu au pierdut ocazia de a intra la nunta, in timp ce numai celelalte au avut acces pentru ca erau pregatite??? Eu cred ca nunta e pentru doua suflete care ajung deja unul, care au ales sa devina unul undeva pana la decizia de a se casatori, si care in urma interactionarii si-au constientizat defectele si si s-au modelat impreuna, pe fondul acestei stari putand primi binecuvantarea lui Dumnezeu...altfel e ceva fara sens, si nu poate fi nimic crestinesc acolo...poate doar din cu totul si cu totul alte motive, fara a se mai invoca modelul Hristic pentru a innobila ceva ce nu e!!!
|
||||
|
||||
![]()
Eu cred ca pericolul cel mare intr-o asemenea relatie este ca cel desfranat/a sa nu traga pe celalalt dupa el in jos cu timpul. Diavolul deja are cararuse batute acolo si este foarte greu sa te lepezi cu totul de trecut din aceasta cauza. Si sa nu uitam de cei care au probleme din cauza unor afectiuni cum ar fi nimfomania. Stiam candva de o persoana care pur si simplu nu putea fara sa faca sex, nici macar o saptamana. Acolo este si mai greu.
Pe de alta parte acele ispite ale desfranatului/ei vor fi piatra de poticnire pentru partenerul "curat" care cu siguranta are si el patimile lui. Deci ca sa se reuseasca intr-o asemenea casnicie ar trebui un efort si o determinare comuna, doar unul din ei nu va face nimic. Iar determinarea comuna trebuie sa se manifeste prin post si rugaciune si credinta si speranta. Si aici imi aduc aminte de acel exemplu: "si casa daca nu a fost maturata duhul cel rau s-a intors cu alte sapte si au fost cele din urma mai rele decat cele dintai". Astfel trebuie mare atentie caci altfel vor cadea ambii si ce trebuia sa fie izbavire va fi osanda.
|
|||
|
|||
![]()
Cati barbati si-ar dori o fata serioasa, care se imbraca decent, genul de fata de casa, devreme acasa, dar care nu se machiaza strident, nu rupe cuburile din club?
Care barbati si-ar dori o fata aranjata, parfumata, imbracata dupa ultima moda, care seara de seara e in orash, iar sambata rupe cuburile in cluburi ca asa e in trend? Care din cele doua cazuri ar putea fi desfranata? Ambele sau doar una sau niciuna!! Io zic sa nu mai judecati, nu stiti niciodata ce a determinat-o sa aleaga calea respectiva. Mi se pare ca Anna spunea , ce femeie si-ar dori un barbat curvar, sau un fost curvar??? Cine ar asigura-o pe o fata, ca acel barbat plimbaretz, nu ar face si dupa casatorie. La fel e si-n cazul barbatului ! Deschide-ti bine ochii cand vreti sa va casatoriti, si acultati de duhovnic, prin gura duhovnicului graieste Bunu Dumnezeu. Nu mai judecati ca va cereti singuri osanda . |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
A sti ce inseamna sa fii desfranat, nu inseamna ca judeci persoana respectiva...dar inseamna implicit ca si tu ca si crestin ai deja idee despre cam cum trebuie sa fii si cum sa nu fii...pentru ca pentru a fi cumva, trebuie sa stii sa nu fii altcumva...mi se pare foarte simplu! Iubirea nu e automat crestineasca daca ea se imbraca verbal in aceasta haina, pentru ca ea e de foarte multe feluri...si nu toate cuplurile sunt crestine si se casatoresc avand sfatul duhovnicului...asta e o realitate. Dar atunci cand se face referire la iubirea lui Hristos si Taina Nuntii...deja se vorbeste despre un crestin cu ochii deschisi....care s-ar prezenta in fata altarului cu cineva care a inteles macar ceva din partea lui si caruia i s-a deschis o alta perspectiva asupra stilului de viata...cat de cat, altfel nu se incepe un drum comun...ci de la inceput paralel...si care nu se stie daca se va intalni vreodata.
|
|||
|
|||
![]()
1. Opera in sine este f.delicata.
Om-bun- cred ca ori n-ai vazut-o pana la sfarsit, ori n-ai inteles-o/simtit-o. Eu plang de fiecare data cand o ascult/vad. Pentru ca femeia aceea: - nu a fost prostituata, ci intretinuta. Pentru mine este o diferenta. Ea a venit din saracie si a fost intretinuta de oamen bogati care au placut-o. Nu s-a oferit nici pe strada, nici in bordel. - a avut un suflet deosebit, renuntand la iubirea ei (desi era pe moarte), pentru sora lui Alfredo, la rugamintea tatalui. - de altfel batranul a respectat-o si iubit-o pentru sufletul ei ca ape fiica lui, spre deosebire de Alfred care a batjocorit-o si nu i-a inteles gestul - nu a continuat desfraul - a murit curand singura si bolnava. 2. Sa nu uitam de pildele lui Iisus cu piatra si femeia desfranata si cu Maria Magdalena. Cine a ajuns ea pana la urma mai stiti. 3. De multe ori un om cazut in diverse pacate are mai mult smerenie si un suflet mai bun. Cand va citesc aici cum judecati si catra mandrie (deh, sunteti fara pata!)... 4. M-am in trebat si eu adeseori de ce atata discutie poentru femei cu un trecut, dar pentru barbati nu. La ei este normal? Mi-a fost teama mereu cand am cunoscut un barbat, de trecutul sau, dar mi-am zis ca fiecare are un trecut si niste probleme private. Fiecare accepta ce poate. 5. Exista femei si femei. Unele o fac din nevoie, altele din placere. E o diferenta. Pentru voi (barbatii) conteaza numai o femeie pura, cuminte, de casa? Oh, nu este asa? Cate astfel de fete stau si asteapta si nu se mai marita, pentru ca barbatii vor una experimentata, cu picioare lungi si cat mai dezbracata si vopsita. Asta vreti voi, asta ofera femeile. Cele care nu pot, care sunt cuminti, pierd. Ele nu se pricep la barbati, sunt timide, fricoase, chiar frigide, etc. Ce probleme au fetele care se casatoresc virgine, habar n-aveti. Este greu, este un soc. Sunt nepregatite si raman poate cu probleme o viata intreaga. Sunt surprinsa si cum judeca unele femei aici. Ele cum or fi intrat in casnicie si cat s-au priceput ci sotii lor, cate au de indurat cand barbatii cer diverse...Nu mai intru in amanunte. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() E vorba de incompatibilitate pur si simplu uneori, nu e vorba ca judeci pe cineva sau nu...sau ca nu iubesti destul, pentru ca iubirea nu e asa...iti propui sa te indragostesti de primul care iti apare in cale si gata...poate fi orice si oricine, ca e de ajuns ca tu sa iti vezi de obsesia ta...si el de ale lui. Nu...iubirea se poate risipi si din cauza unui cuvant, sau a unei conceptii de viata incompatibile cu a ta...e foarte simplu dar si complicat in acelasi timp. Cred ca la urma urmei te poti indragosti, si cand se intampla...nu mai e nevoie sa intrebi, sa ceri opinii...pentru ca iubirea atunci cand e reciproca se produce o simbioza/metamorfoza, chiar devii mai bun pentru ca schimbarea asteptata din viata ta s-a produs si devii implinit si mai puternic, asa ca o desfranata daca ar iubi la randul ei nu ar mai ajunge desfranata in momentul cererii in casatorie, deja ar fi o alta femeie, si si-ar evidentia si alte laturi ale ei, laturi frumoase, sensibile, de iubire si fidelitate pentru cel care o iubeste...asta incerc sa explic! Hihihi....stii, poti avea picioare lungi, fara sa fii experimentata ![]() Nu inseamna ca absolut toate fetele cuminti au si toate atuurile pentru a se marita, pentru ca mai e nevoie si de o chimie anume ...iar eu zau ca am vazut multe fete cuminti care s-au maritat, dar nu toate evident, pentru ca unele ori sunt ca niste presuri pentru barbati, altele cum dau de unul il obliga pe om sa se insoare, altele sunt genul capusa....ori nu poti sa alegi sa fii cuminte pentru barbati, de parca esti la mana lor...si esti dispusa sa faci un troc... Vand cumintenie in vederea casatoriei! Barbatii poate vor sa mai si cucereasca, sa cunoasca in timp persoana iubita si sa tot aiba ce descoperi frumos la femeia de care se indragostesc...nu sa vada pe fruntea fetelor cuminti scris simplu " Cuminte, devreme acasa, gatesc iahnie buna de fasole!"...pentru ca in opinia unora iubirea e si mister...si nicidecum constituita numai din imaginea femeii cu sort si mestecand in tigaie ![]()
Doamne ajuta-ne si ai mila de noi pacatosii! Last edited by AndruscaCIM; 09.02.2010 at 16:08:56. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
uite ca pic si eu in pacatul de a incerca sa fac "educatie lingvistica" pe aici (sa-mi fie cu iertare) POLÉMIC, -Ă, polemici, -ce, s.f., adj. 1. S.f. Discuție în contradictoriu, controversă pe o temă literară, științifică, politică etc. 2. Adj. Care ține de polemică (1), cu tendință de polemică, privitor la polemică; critic, combativ, contradictoriu. – Din fr. polémique. (conform DEX)
|
|||
|
|||
![]()
Subiectul deschis de Dorin este unul extrem de profund si delicat. Daca Sfantul Ioan Gura de Aur, indrazneste sa spuna despre Hristos ca "Si-a luat de sotie o desfranata", referindu-se la firea umana asumata, nu o face in mod intamplator. Isi asuma cele spuse. El cunoaste prea bine, pe de-o parte starea firii umane cazute, iar pe de alta, lucrarea lui Hristos.
Hristos se smereste si isi asuma din dragoste pentru noi, firea umana, pentru a o ridica si a o insanatosi. Dar, in Hristos, firea umana nu a ramas o desfranata deoarece El i-a redat stralucirea si chipul de odinioara, de inainte de pacat. In ceea ce ne priveste, oricare dintre noi ne ingrozim, la eventualitatea de a avea o sotie sau un sot desfranati. Noi, cei dusi la biserica, "tinem la eticheta", ii evitam, la drept vorbind, "pe vamesi si pacatosi". Nu prea avem partasie cu ei. Ne este mai usor sa-i judecam, sa ramanem numai la trecutul lor, fara a cauta insa spre ce pot fi, spre ce pot ei deveni. Vorbim, prin urmare, nu numai de o lipsa a smereniei, ci si de lipsa dragostei si a nadejdii. Multi am "incremenit duhovniceste". Nu mai credem in schimbarea noastra si a celor de langa noi pentru ca sensul indemnului "sa te faci tuturor toate" ne este strain. De multe ori, nu ne mai asumam cele ale nostre, cu atat mai putin, ne mai asumam cele ale altcuiva. Last edited by Marius22; 09.02.2010 at 17:11:19. |
|
||||
|
||||
![]()
Caci s-a zis: "Voi cei tari purtati neputintele celor slabi" (Rom. 15, 1) si: "indreptati pe cel ce a gresit, cu duhul blandetii" (Gal. 6, l)".
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cu ce fel de om v-ati casatori? | aradeanu | Generalitati | 179 | 21.07.2014 17:22:04 |
Cine da lui isi da, cine face lui isi face | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 11.10.2011 13:18:21 |
cine/ce sunt? | victortiti89 | Din Noul Testament | 1 | 29.05.2011 18:31:25 |
cine ma ajuta? | Hartford | Muzica Bisericeasca | 4 | 30.09.2010 04:03:37 |
Cine stie? | Adriana Cluj | Generalitati | 2 | 26.08.2010 21:36:05 |
|