![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
La biserica unde merg eu se folosec microfoane. Sunt puse boxe si afara, si este foarte bine, se aude Sf. Liturgie si predica preotului de departe. Daca in sec. III ar fi fost astfel de tehnologii, Sf. Ioan Gura de Aur ar fi folosit-o ca sa atraga mai multa lume la biserica.
Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Microfoanele si boxele au si ele rostul lor in biserica.
De multe ori nu ai intelege, fara boxe, ce se spune in altar sau in strana, mai ales daca stai pe undeva pe la intrare. Dar uneori sunt deranjante cand sunt amplasate in exterior. Asta mai ales in zonele foarte aglomerate unde blocurile sunt aproape lipite de biserica. |
|
|||
|
|||
![]()
In conditiile in care se pare ca doar aprox. 5% dintre cei care la ultimul recensamant s-au declarat crestin ortodocsi in Romania merg duminica la Sfanta Liturghie (parintele Tanase de la Valea Plopului spune asta), nu ar fi cazul sa pedalam pe subiectul "cu microfoane sau fara".
Daca e sa facem, totusi, aprecieri de natura practica, atunci putem spune ca din cei 5% multi stau pe afara in unele parohii pentru ca acea biserica e prea mica; microfonul este acolo un instrument folositor. |
|
|||
|
|||
![]()
Boxele sunt folositoare la exterior chiar si la o biserica inconjurata de blocuri?
Chiar daca acestea deranjeaza locatarii? |
|
||||
|
||||
![]()
Si eu am o biserica intre blocuri si ma trezeste, efectiv, din somn, sunetul clopotelor. Inseamna ca e vremea sa ma scol sa plec si eu la liturghie...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce te faci cu slujbele din timpul saptamanii? Sau ce te faci cu preotii care, din diferite motive, isi incep, uneori, slujbele chiar si la 4 dimineata? Sau ce faci cu oamenii care lucreaza de noapte si ajung acasa dimineata si vor sa se odihneasca? Nu ma intelege gresit. Daca boxele exterioare ar fi folosite sa auda slujba doar credinciosii care stau in curtea bisericii ar fi perfect. Dar eu stau la 300 de metri distanta de biserica si aud aproape perfect slujba de duminica dimineata, atat de tare este dat volumul difuzoarelor. Imagineaza-ti ce e in casele celor care stau la 15-20 metri de biserica. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parintele duhovnic | CelMandru | Generalitati | 6 | 19.04.2011 22:22:39 |
parintele iustin si parintele proclu | cosmin95 | Generalitati | 48 | 01.03.2010 17:25:58 |
Parintele Parintele Iustin Parvu | ClauCioc1969 | Intrebari utilizatori | 2 | 10.02.2010 14:10:10 |
Parintele Arsenie Papacioc despre parintele Justin: “ARE DREPTATE!” | tot-Laurentiu | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 20.01.2009 04:57:26 |
Parintele Ilie Cleopa catre Parintele Arsenie Boca | Laurentiu | Mari Duhovnici si predicile lor | 0 | 04.02.2007 15:57:47 |
|