Citat:
În prealabil postat de danyel
scrie ca bogatul era in iad constient da tu zici ca nu e asa
|
Dupa cum se vede din parabola, in "iad" (in acceptiunea ortodoxa) se afla, in stare constienta, bogatul (nu "sufletul lui nemuritor"). Este un adevar biblic ca omul este constient doar cand este cu trup si duh de viata (adica intreg).
Asa ca, teoria "sufletului nemuritor" nu poate fi sustinuta cu aceasta parabola (nici cu altceva din Sfanta Scriptura).
Citat:
scrie ca imediat dupa moarte Lazar a fost dus in sanul lui Avraam (este o metafora referitoare la paradis,)
|
Putem vedea, din parabola, ca si Lazar era prezent cu trup si duh de viata. Din nou, teoria "sufletului nemuritor" trebuie demonstrata cu altceva (poate cu basme).
Citat:
Pilda mi se pare destul de clara, interpretarea voastra de-a dreptul fantezista deoarece nu iese dogma lui E White altfel
|
Danyel, tu pareai un forumist mai cerebral. Ce s-a intamplat? Ti-a suflat si tie "Andrusca"(sau altii ca ea) in gura de ai inceput sa o dai cu "E White". Eu habar nu am cum interpreteaza E.W. parabola in discutie. In schimb, cunosc destul de bine ce spune Sfanta Scriptura referitor la starea omului in moarte (pana la inviere). Hai sa discutam numai pe baza Cuvantului lui Dumnezeu. Sau, daca ai tendinta sa devii obsedat de E.W. (ca alti cativa forumisti), macar da citate din lucrarile ei (ca sa arati ca stii ce spui).