Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.03.2007, 13:02:25
andrei.ierom andrei.ierom is offline
Member

Data înregistrării: 19.02.2007
Implicit

Andrei, dragule

Cum crezi ca ar trebui "administrat... un grup de parlamentari corupt pana in maduva oaselor"?
Reply With Quote
Vechi 14.03.2007, 02:48:21
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Chiar asa de "de ne-adminsistrat" ii vezi pe acesti demnitari? Singura diferenta intre patimile lor si patimile copiilor strazii sunt doar cum sunt "invelite" acestea. Metoda este aceeasi. Nu sunt eu cel mai priceput, banuiesc ca tu ai stii cu mult mai bine decit noi cei de aici cum sa intorci pe cineva pe drumul cel bun cu blindete, sfaturi, exemplu propriu, etc.

Iar in istorie avem multe exemple de asemenea convertiri(guvernamentale) catre bine, vezi pe Elena si Theodora, care cu duhul blindetii si a diplomatiei au schimbat pe niste "parlamentari" iconoclasti in buni crestini, nu?

Deci de unde frica asta ancestrala, Andrei ierom. ca acestia sunt de ne-atins, ca nu ajungi la ei nici cu prajina? Lui Dumnezeu nu-i este nimic cu neputinta!
Reply With Quote
Vechi 15.03.2007, 09:05:06
Member

Implicit

Nu cumva esti parlamentar, Andrei?
Nu e vorba de nici o "frica ancestrala" fata de parlamentari. Dar duhovnicia are in vedere oameni liberi, deci nu e vorba de "administrarea" cuiva, a unor grupuri. E o relatie libera intre oameni liberi. Convertirile de care spui nu s-au datorat vreunor masuri administrative. De altfel, si coruptii parlamentari au UN NUME in fata lui Dumnezeu, un nume care ii reprezinta asa cum nu o poate face functia. Duhovnicia se adreseaza Persoanelor, de aceea am propus asumarea identitatii crestine.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2007, 12:08:55
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei.ierom
Nu cumva esti parlamentar, Andrei?
Nu e vorba de nici o "frica ancestrala" fata de parlamentari. Dar duhovnicia are in vedere oameni liberi, deci nu e vorba de "administrarea" cuiva, a unor grupuri. E o relatie libera intre oameni liberi. Convertirile de care spui nu s-au datorat vreunor masuri administrative. De altfel, si coruptii parlamentari au UN NUME in fata lui Dumnezeu, un nume care ii reprezinta asa cum nu o poate face functia. Duhovnicia se adreseaza Persoanelor, de aceea am propus asumarea identitatii crestine.
Cum sa nu Andrei draga, frica domniei tale este oarecum ancestrala, deoarece daca tzi-ar da cineva sa administrezi, adica se te ocupi de probleme administrative: sa aiba caiete si pixuri, cafelele servite, fotoliile de parlamentari curatzite, foile cu subiectele legislative pregatite, si daca ar trebui sa faci acest lucru cu echipa de management administrativ din dotare, si mai mult, cu ei trebuie sa-tzi faci si duhovnicia si ajutorul dat, respectivei gashti de democratzi parlamentari... atunci vei observa ca o vei lua la sanatoasa si te vei ocupa de bace gheo si nana floare pentru ca ashtia au o obijnuintza romanieasca in a se comporta cu parlamentarii tocmai pentru faptul ca ei stiu mai bine ca domnia ta ca respectivii provin tot de la sat, dintre ei, si nu-si fac iluzii... si crede-ma ca va fi vai de capul tau daca intre enoriashii domniei tale vei avea de-aface cu cate un parlamentar dar si profesor pedeasupra... care vine doar in vizita la domnia ta si dupa o vreme, un an doi revine si te intreaba iarasi ce ai vrut sa spui atuncea cand a fost el pe la tine, ca de atunci nu se mai poate odihni prea bine, ca are insomnii, si tu trebuie de data asta sa faci in asha fel incat sa nu te rezumi la treburile administrative, desi poate pentru el ar fi mai bine... dar apoi daca vin si cu familia sau cu prietenii parlamentari cu autocarul?!... Si din ashtia daca se converteshte unul, dar nici ala nu se converteshte ci merge apoi prin parlament si face discursurile mai alambicate pentru ashtia ce ne uitam la televizor, pentru noi, ca tot pe noi ne pashte primejdia aia cu frica ancestrala, poi vedem nishte discursuri "simpatice" de nu mai stim daca e parlament sau este un fel de conservare ancestrala cu frica cu tot... deci e greu, si noi te intzelegem ca nu-i ushor... dar si ei sunt oameni si poate ca au si ei nevoie... sa aiba cu ce sa-si ocupe timpul in serile prea ploioase si tarzii ca ashtia au o capacitate enorma sa-si piarda vremea cu cartzi complicate si grele, de literatura ratzionalista foarte greu de digerat, dar apoi de reprodus, cu citate si alte shmecherii de intelectuali.:dontgetit:
Reply With Quote
Vechi 20.03.2007, 12:01:11
Member

Implicit

Te-as ruga, Ovidiu, sa nu mai mergi pe langa subiect. Tu dai replici de dragul replicii. Sau, daca vrei numaidecat sa bati campii, explica-mi si mie ce voiai sa spui candva cu "ghetarul curat de origine apostolica". Daca ai uitat ce-ai spus, cauta pe topicul acesta mai sus.
Reply With Quote
Vechi 20.03.2007, 13:01:22
rellyv rellyv is offline
Member

Data înregistrării: 17.01.2007
Implicit

Blagosloviti si ma iertati Parinte!Am si eu duhovnic ieromonah,si va rog sa ma credeti,ca n-are ,saracul timp pt.Sfintia Sa,din cauza credinciosilor care stau ,uneori,ore in sir ca sa se spovedeasca.Apoi sunt slujbele,pravila personala.Ma intreb cum aveti Sf.Voastra timp sa stati atata pe net? Nu e mai corect sa va rugati cu "Doamne Iisuse..."pentru toti pacatosii din toata lumea,decat sa stiti numele celor de pe acest forum?Va rog sa-mi iertati indrazneala si ma rog sa va lumineze Dumnezeu mintea sa faceti ceea ce trebuie sa faca un adevarat MONAH.
Reply With Quote
Vechi 20.03.2007, 14:25:10
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei.ierom
Te-as ruga, Ovidiu, sa nu mai mergi pe langa subiect. Tu dai replici de dragul replicii. Sau, daca vrei numaidecat sa bati campii, explica-mi si mie ce voiai sa spui candva cu "ghetarul curat de origine apostolica". Daca ai uitat ce-ai spus, cauta pe topicul acesta mai sus.
Multzumesc de intrebare, stimate parinte, si se pare ca avetzi totusi finetzea observatziei deoarece v-atzi dat seama cum sta problema in ce ma priveshte cand e vorba de replici. N-am spus totushi chiar asha... am spus intrebandu-va si afirmand totodata, in termenii folositzi:
-era vorba nu despre ghetzar ci despre Eisberg;
-nu era vorba de Eisberg ci de eisberg curat;
-nu era vorba de eisberg curat de origine apostolica ci de Clausemi care are acest comportament sanatos cand uneori chiar este cazul
-originea apostolica duhovniceasca a sensului respectiv sunt convins ca va este cunoscut deci nu mai trebuie sa va arat ce, unde si cum...
Acuma "ghetarul curat de origine apostolica" de care atzi amintit, nu stiu sigur daca exista dar il putetzi cauta cu ocazia traseelor prin muntzii patriei, prin diferite pesteri pentru turism sau speologie... stiu doar ca sunt mai multzi ghetzari.
Reply With Quote
Vechi 20.03.2007, 19:41:47
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de rellyv
Blagosloviti si ma iertati Parinte!Am si eu duhovnic ieromonah,si va rog sa ma credeti,ca n-are ,saracul timp pt.Sfintia Sa,din cauza credinciosilor care stau ,uneori,ore in sir ca sa se spovedeasca.Apoi sunt slujbele,pravila personala.Ma intreb cum aveti Sf.Voastra timp sa stati atata pe net? Nu e mai corect sa va rugati cu "Doamne Iisuse..."pentru toti pacatosii din toata lumea,decat sa stiti numele celor de pe acest forum?Va rog sa-mi iertati indrazneala si ma rog sa va lumineze Dumnezeu mintea sa faceti ceea ce trebuie sa faca un adevarat MONAH.
draga rellyv, bine ai venit!

am vazut ca ai doar 7 mesaje la activ si nu stiu in ce masura ai si citit postarile de pe acest forum (daca m-as grabi as zice ca nu prea ai citit cine stie ce...)

parintele andrei nu a prea mai intervenit pe forum in ultima vreme, motivand chiar lipsa de timp de care spuneai si tu. si sper sa nu ma insel, dar cred ca s-a "ocupat" aproape in exclusivitate de acest topic - "anonimatul" - deschis chiar de dansul, si eu una gasesc normal ca odata ce a incepi un topic sa te mai si interesezi de el, macar din cand in cand.

asa ca nu te grabi sa judeci si sa dai sfaturi, mai ales unui PREOT MONAH.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2007, 02:57:32
ancah
Guest

Implicit

Subscriu parerii lui relyv, dar pe de alta parte am salutat cu mare bucurie prezenta parintelui Ierom. Andrei pe acest site, tocmai stiind cat de multa treaba au ei insisi in manastire si cata munca le mai adaugam si noi mirenii. O parere avizata din partea unui monah e intotdeauna binevenita, avand in vedere parerile foarte diferite ale userilor.

Inteleg mai putin pe anumiti useri, care folosindu-se de anonimat si virtual, ajung sa se "traga de sireturi" cu acesti rari musafiri pe acest site, precum andrei.ierom, ierompertu, pe care au reusit in parte sa-i goneasca de pe forum cu stilul lor de abordare. Acesti useri se lasa imbatati de betia propriilor cuvintelor, important fiind pentru ei mai degraba a umple cu o pagina fara a spune nimic, decat sa spuna doua vorbe cu inteles.
Cum spunea cineva pe acest forum: multe zerouri, fara un unu inaite.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2007, 10:05:51
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

:D ancah, stiu ca si la mine te-ai referit.... :)
Reply With Quote
Răspunde