![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cine vrea poate sa se roage si la cineva necanonizat,daca are mare evlavie la acela,aceasta este o problema personala a sa.... Se pune firesc aici o intrebare,la care sfant ne rugam in mod concret,in viata de zi cu zi? Poate unii mireni vor sa se accelereze un proces de canonizare,pentru ca sa se roage mai fierbinte la sfantul respectiv.... Despre Stefan cel Mare,fara sa intram in detalii,pentru care ar trebui un topic separat,eu personal simt o evlavie,pentru ca a aparat aceasta tara si a fost un marturisitor a lui Hristos...Nu am ajuns sa ma rog la el,dar poate unii o fac Stim ca poporul roman a avut o mare evalavie la acest domnitor.. Din pacate au aparut multe informatii denigratoare si neadevarate ,si se tinde a se minimaliza acest mare domnitor.. despre Eminescu,nu pot sa am decat o mare admiratie,sa vad in el un om care a vazut sufletul romanesc si la si cantat...insa viata lui a fost cu sinuozitati si a fost o vreme si calator prin alte religii.. Spre final e posibil sa se fi lipit mai strans de ortodoxie,sa se fi impartasit etc,dar asta nu face pe cineva sfant... El a fost victima culturii;cultura face multe victime... Dar a facut multe pentru poporul roman,putem spune ca s-a jertfit pentru el,pentru Dumnezeu insa ....eu stiu?,poate mai putin... |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Post de bucate sau post de pacate...??? | geo.nektarios | Pocainta | 160 | 19.03.2016 13:34:53 |
Icoana Mantuitorului nu se mai saruta daca te-ai impartasit? | Heurtebise | Impartasania (Taina Euharistiei) | 23 | 06.05.2011 12:32:42 |
MITROPOLITUL CORNEANU S-A IMPARTASIT CU CATOLICII | orthodoxis | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 28.05.2008 15:37:58 |
Sarbatori fericite! | ancah | Generalitati | 57 | 01.01.2008 21:49:47 |
Slujba post Craciun | motiff | Generalitati | 1 | 20.11.2006 12:18:10 |
|