Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Impartasania (Taina Euharistiei)

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.02.2010, 00:52:51
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Da, am auzit si eu de aceste criterii pentru sanctificare: moaste parfumate si izvoratoare de mir, minuni care se fac, etc.
Dar mai sunt si altele pe care numai Dumnezeu le stie.
In mod normal nici n-ar trebuie sa faca bisericile oamenilor aceste sanctificari, indifeent de confesiune.
Sunt hotarari ale lui Dumnezeu.
Eu am f.mult respect totusi, dar incerc sa pricep si vin cu pareri ale mele, e drept, omenesti. La fel ca si voi de altfel sunt om si nu Dumnezeu, nu stiu de ce ma tot puneti pe o treapta inferioara voua.
Cumva imi vorbiti de sus si nu stiu de ce.
E dreptul meu sa gandesc si sa simt intr-un fel si al vostru sa ganditi alfel.

Danyel spunea ceva adevarat: smerenia conteaza mult. Si din pacate la multi (sfinti si candidati la sfintenie) lipseste.
Dar eu pun si iubirea de aproape (socialul de fapt).
Noi oamenii consideram in mod subiectiv anumite persoane ca sfinti: voi pe parintii Cleopa, Boca si altii, eu pe parintele Galeriu, preoti, medici, artisti si chiar oameni de rand cu smerenie si credinta adevarata prin faptele lor, altii il considera pe Eminescu.
Mie acum mi-e greu sa spun de ce el n-ar fi si domnitorii ar fi. Mucenicie a fost la ei toti si suferinta. Si la Eminescu in fond, iar el a fost si bolnav si sarac. Dar n-a facut fapte de vitejie si n-a construit biserici.
Eu zic totusi ca trebuie sa existe niste niste criterii unanime inclusiv pentru oameni de a considera pe cineva sfant. Altfel o sa ajungem cine stie la ce bazaconii.
Cand ma uit la ce propuneri se fac in alte domenii, mai ales in politica...(ma refer la oamenii care doresc persoane asa nepotrivite pe motive de bani, fotbal, sport, muzica populara etc.).
Sa lasam totusi Bisericii rolul de a canoniza sfinti,iar noi sa avem libertatea sa ne rugam la cine credem ca ne este mai apropiat si de folos...
Cine vrea poate sa se roage si la cineva necanonizat,daca are mare evlavie la acela,aceasta este o problema personala a sa....
Se pune firesc aici o intrebare,la care sfant ne rugam in mod concret,in viata de zi cu zi?

Poate unii mireni vor sa se accelereze un proces de canonizare,pentru ca sa se roage mai fierbinte la sfantul respectiv....

Despre Stefan cel Mare,fara sa intram in detalii,pentru care ar trebui un topic separat,eu personal simt o evlavie,pentru ca a aparat aceasta tara si a fost un marturisitor a lui Hristos...Nu am ajuns sa ma rog la el,dar poate unii o fac

Stim ca poporul roman a avut o mare evalavie la acest domnitor..
Din pacate au aparut multe informatii denigratoare si neadevarate ,si se tinde a se minimaliza acest mare domnitor..

despre Eminescu,nu pot sa am decat o mare admiratie,sa vad in el un om care a vazut sufletul romanesc si la si cantat...insa viata lui a fost cu sinuozitati si a fost o vreme si calator prin alte religii..
Spre final e posibil sa se fi lipit mai strans de ortodoxie,sa se fi impartasit etc,dar asta nu face pe cineva sfant...
El a fost victima culturii;cultura face multe victime...

Dar a facut multe pentru poporul roman,putem spune ca s-a jertfit pentru el,pentru Dumnezeu insa ....eu stiu?,poate mai putin...
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Post de bucate sau post de pacate...??? geo.nektarios Pocainta 160 19.03.2016 13:34:53
Icoana Mantuitorului nu se mai saruta daca te-ai impartasit? Heurtebise Impartasania (Taina Euharistiei) 23 06.05.2011 12:32:42
MITROPOLITUL CORNEANU S-A IMPARTASIT CU CATOLICII orthodoxis Stiri, actualitati, anunturi 3 28.05.2008 15:37:58
Sarbatori fericite! ancah Generalitati 57 01.01.2008 21:49:47
Slujba post Craciun motiff Generalitati 1 20.11.2006 12:18:10