![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar o mare parte din Evanghelie cred ca e la fel si pentru ei.Nu cred in judecata de tip alb-negru.Adica tot ce sustine un asemnea om,e gresit din start,numai pentru ca invatatura pe care a primit-o el este gresita. Un eretic nu greseste fata de noi in nici un caz.Ci greseste fata de Dumnezeu,caci refuza harul Sau. Asa ca sa nu il judecam,ci sa il plangem. |
|
|||
|
|||
![]()
Podolski 2, dacă dorești să demonstrezi cum [niciodată nu] ai fost adventist, poți iniția un nou topic.
Danut7, să încercăm (măcar pe acest topic) să lăsăm deoparte ereziile identificate în zona ortodoxă ori neoprotestantă și să vedem dacă avem puncte comune ce ne-ar apropia. Apropiindu-ne de Hristos ne apropiem unul de altul. Putem încerca? Mulțumesc danyel pentru încercarea de a repune topicul pe șine. |
|
||||
|
||||
![]()
Mda...
Pai va urez dialog placut. ”Multumesc” lu daniel pt interventie. .
|
|||
|
|||
![]()
tricesimusquintus
Eu sunt convins ca daca am lua NT fragment cu fragment ,80% am gasi interpretari comune. Daca ti se spune de exemplu : 'Iubeste pe vrasmasul tau' ,'Cine iti da o palma intoarce-i si obrazul celalalt' , 'Nu judeca ca sa nu fii judecat' , 'iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti' . Eu nu cred ca trebuie sa fii ortodox protestant sau musulman ca sa intelegi la fel aceste invataturi.Ele sunt noi,pentru intreaga fire omeneasca,obisnuita in credinta : 'ochi pentru ochi si dinte pentru dinte'. Mai important este cine urmeaza cu adevarat aceste invataturi. |
|
||||
|
||||
![]()
Inca o mica observatie, desi intarziata. Acest dialog seamana izbitor de mult cu alt dialog care cauta puncte comune de slavire a lui Hristos.
uimitor cum functioneaza acest mecanism de atractie asupra a ceva atat de condamnat in alte posturi.
|
|||
|
|||
![]()
Pe mine ma intereseaza puterea mesajului lui Hristos.
Cum reuseste sa patrunda la fel si in cei care au urmat calea harului,lasat Bisericii Sale,dar si in cei care,neavand harul Sau,isi gasesc credinta in cuvintele Sale. Si chiar si in cei,care nevand nici cuvantul Sau(ca nu il cunosc),dovedesc prin faptele si prin inima lor ca acest cuvant este adevarat. Toti oamenii au ceva in comun,si acesta este chiar Hristos,de aceea se si numeste Fiul Omului,adica prototipul omului. Cine refuza mana intinsa a unu om,indiferent cum ar fi acela,il refuza pe Hristos insusi. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|