![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2)'Adevarata fata a omului nu-i nici pe departe aici pe net , ci in viata reala " Cand te rogi pentru iertarea pacatelor ,si pomenesti toate cate le-ai facut azi,nu simti regrete daca ai scris ceve ce nu trebuie pe acest forum,ai suparat pe cineva,sau te-ai certat?Eu regret de multe ori ,mandria desarta,sau scarbirea fratelui Cred ca si acest mic timp petrecut aici,alaturi de mrea lupta,care intradevar este in viata reala,are importanta,caci omul va da socotala(si chiar da de acum in fata constiintei)pentru orice cuvant rau care ii iese din gura. Si rau este tot ce nu este folositor,si spre zidirea aproapelui. |
|
||||
|
||||
![]()
Asa sa ne ajute Dumnezeu!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2)Crezi ca supararile aici nu unt reale?Crezi ca aici nu se pacatuieste sau nu se face bine? Orice cuvant poate omori sau inalta pe aproapele (dar majoritatea il lasa indiferent :) Deci iertarea si atentia noastra trebyie sa se intinda peste tot,in viata reala,dar si la ce postam pe acest forum 3)cat despre faptul ca acum viata reala trebuie sa aiba prioritate,si ca nu trebuie confundat realul cu virtualul, sunt perfect de acord.Paradoxal,pe mine m-a ajutat acest forum,tocmai ca sa ma indrept mai mult spre rugaciune si spre viata duhovniceasca.Adica m-a ajutat,tocmai constatand inutilitatea lui,si a dezbateriilor in gol. Totusi ,daca ar fi sa aleg,as mai renunta la o parte din postarile 'teoretice' care dau doar mandrie de sine,dar as ramane cu cele care inseeamna efectiv dialog. |
|
|||
|
|||
![]()
"Doamne și Stăpânul vieții mele,
duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie. Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei, dăruiește-l mie, robului Tău. Așa Doamne, Împărate, dăruiește-mi ca să-mi văd greșalele mele și să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvântat ești în vecii vecilor. Amin”. Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul-in Postul Mare |
|
||||
|
||||
![]()
Și teoria-i bună, și dialogul pe măsură ! Mândria lovește oricum în toate direcțiile, căci cel învătat se laudă într un fel cu a lui știință, precum și ce-l citește se simte lezat, având un sentiment tâmp de inferioritate . Alegerea LIBERA este la îndemâna ori și cui ! Cât prives subiectele importante,e mult mai de folos a citi cele lăsate de SF.Părinți, de teologi , decât a ne da cu presupusul, sau a copia pasaje întregi , sau de a da citate peste citate. Te îndemn la mai multă lectură , un îndemn sincer , prietenesc . Doamne ajută !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu una, spre rusinea mea, nu imi aduc aminte sa fi participat vreodata la acel canon, asa ca sunt de parere ca, daca nu suntem la serviciu sau la scoala in acel interval, sa mergem la Sfanta Biserica si sa aflam acolo pe viu ce si cum, rugandu-ne si noi. Cred ca acest lucru voia Cristi sa-l sugereze, sa nu stam sa intrebam pe net ce e canonul Sf. Andrei Criteanul, in loc sa mergem, pur si simplu, la aceasta slujba. Va multumesc amandurora ca am realizat acest lucru!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vezi,de aia intrebam,ca nici macar nu stiam ce e. |
|
||||
|
||||
![]()
Nici eu nu stiu daca o sa pot ajunge anul asta. Cine poate, sa mearga, e o slujba deosebita. Toti credinciosii stau in genunchi la lumina lumanarilor si se canta canonul, preotii apoi strana si credinciosii, iar preotii si tot asa. E destul de lunga, dar merita, sufletul se umple de pace, e si un sentiment puternic de comuniune cu ceilalti oameni...
Este slujba de dupa masa, la ora Vecerniei cred. Cel mai bine sa mergeti cu canonul tiparit, se gaseste pe la pangare si librarii ortodoxe.
http://www.youtube.com/watch?v=XHbI2...eature=related Last edited by Solveig; 14.02.2010 at 01:55:56. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Maica Domnului ajutorul nostru nemijlocit pe drumul Pocaintei ! | cristiboss56 | Pocainta | 478 | 28.09.2024 22:37:42 |
A micsora timpul pocaintei | costel | Generalitati | 14 | 14.01.2013 17:46:36 |
Drumul Crucii, Calea Pocaintei, nevointele duhovnicesti. | alexmatei | Spiritualitatea ortodoxa | 0 | 16.03.2012 20:22:04 |
Triodul si judecarea aproapelui | ioan cezar | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 11 | 29.02.2012 14:19:24 |
A inceput perioada Triodului | georgeval | Generalitati | 12 | 11.02.2009 11:42:27 |
|