![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Si Pr. Seraphim Rose, un ucenic si admirator al Sf. Ioan Maximovici, impartasea fara probleme pe cei pe stil nou (spune cel care i-a scris viata). Sa mai amintim oare ca in Apus, multi episcopi au crezut sute de ani in filioque, pana sa piarda Apusul Harul? Cam intreg imperiul lui Charlemagne marturisea filioque, inca din anii 700 sau 800. Papii nu i-a excomunicat, nici nu au intrerupt comuniunea cu ei timp de sute de ani, iar mai tarziu chiar le-au adoptat erezia. In afara de asta, cine e Bishop Gregory? Last edited by BogdanF2; 14.02.2010 at 21:47:35. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Degeaba incerci sa minimizezi amploarea pe care filioque a avut-o in apus, ca n-ai dreptate nici pe departe. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
"Cred ca am mai discutat si acest subiect. Nu exista nici un fel de asemanare intre felul in care a fost introdus Filoque si schimbarea calendarului. In cazul primului a fost un proces indelungat pina cind a fost erezie marturisita si de Roma, dar adoptarea calendarului revizuit s-a facut rapid, in cel mai oficial mod cu putinta si brutal. Ti-am mai citat si inainte din enciclopedia catolica: |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dupa cum scrie si in citatul tau, Roma s-a limitat la a "recomanda" sa nu se schimbe Crezul. Nu uita si de erezia primatului papal. Papa de la Roma a marturisit oficial asta timp de sute de ani inainte de 1054. In afara de asta, e bine de stiut ca in pofida ratacirii de amploare a apusului, nu orientul a fost cel care a dat primul anatema, ci tot apusul. Bogdan. |
|
|
|||
|
|||
|
Poate ca nu erau in comuniune cu nici o alta Biserica, dar erau totusi pe calendarul nou, nu? Eu tot nu inteleg cum de in cazul lor nu si-au facut efectul toate anatemele alea impotriva calendarului nou, anateme pe care ni le-ai enumerat de atatea ori. Explica-mi cum vine asta ca nu inteleg deloc...
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Raspune-mi te rog la intrebare, cum de nu si-au facut efectul anatemele enumerate de tine de atatea ori impotriva calendarului nou, asupra celor pe stil nou din ROCOR, timp de atatia ani sau zeci de ani?
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| cine a fost nevasta lui Cain? | catalin755 | Generalitati | 23 | 13.08.2012 23:19:46 |
| Cine a fost la manastirea ghighiu? | ingerul_pazitor | Generalitati | 6 | 08.08.2010 21:28:43 |
| De ce a fost prohodul cenzurat? SI DE CINE? SI CAND? | ghost7 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 13 | 16.02.2010 14:11:53 |
| Cine a fost creat primul oul sau gaina?! | T-Bone | Generalitati | 13 | 25.08.2007 20:36:20 |
|
|