![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Chiar si la Biserica se spune de Sfintele Moaste !
|
|
|||
|
|||
![]()
Imi aduc aminte din vremea cand eram clasa a 6a sau a 7a, fiind in tabara la Caciulata, am fost intr-o excursie unde se vizita, printre altele, si niste manastiri.
Nu mai imi aduc aminte care anume. A trecut de atunci mai bine de 20 de ani. Ce imi amintesc este ca dupa ce ne-a povestit istoricul manastirii, calugarul insotitor ne spus si povestea sfantului din racla manastirii. Evident nu imi aduc aminte despre cine era vorba. Dar mi-a ramas in minte explicatia calugarului fata de starea de neputrezire a sfantului. Spunea el ca sfantul a stat foarte multi ani in pusnicie, hranindu-se mai ales cu semintele din conurile de brad. Iar rasinile din aceste seminte au ajuns, in cursul multor ani, sa se impregneze practic in tesuturile sfantului. Iar dupa moartea lui aceste rasini, nelasand bacteriile sa se dezvolte, au mentinut corpul intr-o stare neputrezita. Aceasta era explicatia acelui calugar. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Frate draga, ma tem ca faci o confuzie. Undeva in decursul anilor ceva din cele intamplate s-a pierdut. Este imposibil sa fii primit o astfel de explicatie din partea unui calugar. Ori redai ceea ce nu un calugar a spus atunci, ori calugarul a glumit si fratiei tale i-a scapat acest fapt, ori Dumnezeu stie ce s-a petrecut in amintirile fratiei tale, ori, ori, ori... Ceea ce iti aduci aminte nu are nici o legatura cu invatatura ortodoxa, deci repet, nu putea sa vina din partea unui calugar. Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..." |
|
|||
|
|||
![]()
Recunosc ca nu imi aduc aminte toate detaliile.
Dar ce a spus despre semintele din conurile de brad ce stau la baza neputrezirii sunt foarte sigur. Nu era o vrajeala aruncata unui pusti. Erau 2 autocare de elevi + profesori. E adevarat ca actiunea se petrecea in perioada comunista. Desi nu cred ca se dadeau indicatii in acest sens. Imi pare rau ca nu imi aduc aminte despre ce manastire era vorba. Dar era o manastire mare din zona Valcea. |
|
|||
|
|||
![]()
Moastele sau inmostenirea corpului uman,prin care duhul sfant a lucrat si lucreaza,corpul care mosteneste nemurirea si sufletul acestuia viata vesnica , nestricaciunea sau nedescompunerea si nu este mort ci doar adormit in timp asteptand ordinul de trezire precum lazar care mirosa a descompunere odinioara si asa a fost inviat prin puterea Cuvantului ;aceste fiind dovezile existentei noasre si a tuturor etapelor prin care trece corpul uman si fiinta umana ,sufletul de la eternitate la viata pamanteasca in corpul unui copil spre inmostenire.Pace tuturor.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A inceput postul, a inceput si ofensiva. Esti sigur ca acel calugar nu era Topcat, sau ai2, sau Konijiro, sau Ateul cel Rau? Sa fii fost Bilibox, sau Tricesimusquintus? Cam din zona aceasta vine povestea. Frate Mariusica, s-a deschis sezonul la lansat "soparle"? Sau este un concurs de SF si noi nu stim? Era sa iti urez post cu folos! Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce am spus e in totalitate adevarat. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu vad deloc nepotrivita intrebarea frate...si de ce sa se abtina?pentru ce a fost creat forumul daca nu pentru a dezbate anumite probleme sau framantari ale unora sau altora?
In fine...pentru cei de alta credinta(nu mai stau sa ii enumar):Daca romanii au auzit si au vazut ca in strainatate este mai bine decat la noi,au plecat in masa(indiferent de apartenenta religioasa)..pur si simplu pentru ca alte milioane spuneau ca e mai bine...ei nu aveau de unde sti lucrul acesta corect?Ei....daca voi(cei de alta credinta,decat ortodoxia),vedeti sa mii de minuni se intampla la ortodoxi,ca zeci de mii de sfinti nu putrezesc(si toate zecile de mii sunt ortodoxi),de ce nu va puneti cateva intrebari?de ce vine Sf.lumina numai la ortodoxi(nu ca am fi noi mai privilegiati,ci ca am tinut adevarat credinta) Mereu spuneti ca si voi aveti minuni...aratati-ne voi un caz de sfant adventist sau penticostal...etc.,ale carui moaste sunt neputrezite si frumos mirositoare...unul singur...si atunci eu voi avea curajul sa imi pun cateva intrebari legate si de credinta voastra... Sa dea Dumnezeu sa ne mantuin cu totii,caci toti suntem oameni si fii lui Dumnezeu,indiferent de religie..dar incercati si voi sa deosebiti negrul de alb. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am mari indoieli in acest sens. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sau, poate a vrut sa scoata in evidenta ca acel sfant avea hrana zilnica bazata pe semintele din conuri, care mai tarziu a reprezentata o marturie a acestui fapt (adica ca se hranea cu seminte). Se spune ca Sf. Ignatie Teoforul (daca nu este vorba de el, as dori sa fiu corectat) l-a iubit foarte mult pe D-zeu astfel ca in interiorul inimii se aflau imprimate initialele lui Hristos...DACA CINEVA STIE MAI MULTE L-AS RUGA SA COMPLETEZE. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfanta Traditie | Iuliiiii | Generalitati | 4 | 07.06.2013 13:42:36 |
Credinta, adevar, traditie si profan | Claudiu_FT | Teologie si Stiinta | 2 | 04.09.2011 22:46:40 |
Sfanta traditie | caiusltd | Despre Sfanta Scriptura | 9 | 18.10.2010 09:10:57 |
Sfanta Traditie | Ioana-Andreea | Secte si culte | 5 | 26.07.2010 18:21:55 |
traditiile si sfanta traditie. | iulian_vlc | Generalitati | 4 | 16.03.2009 10:19:34 |
|