![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar, fiind pe un forum ortodox, e inerent sa ne lezam unul altuia integritatea spirituala sau intelectuala, dar, cel putin din partea mea, nu exista absolut nici o urma de rautate. Spre deosebire de un credincios, pentru ateu nu exista conceptul de hula sau pacat sau mai-stiu-eu-ce-chestie-sfinta, poti sa il ameninti cu iadul, cu chinuri vesnice sau ma-stiu-eu-ce-grozavie ca nu are nici o importanta. |
|
|||
|
|||
![]()
E normal, ateul neavand nimic sfant..
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apoi, mai este si celalalt aspect, idolatrizarea stiintei, a face din ea ceea ce nu este, asa cum a incercat din totdeuna "materialismul dialectic si stiintific" pentru ca de altfel argumentele erau subtiri tare asa ca avea nevoie de ceva cu autoritate pentru a si-o insusi si ceva informatie pentru deturnat in scopurile respective, politico-religioase. Iar logica este de multe soiuri, depinde pe care vrei sa o vezi/asimilezi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ma refer la elementul "credinta". Citat:
Nu si cei care o interpreteaza gresit si o folosesc pe post de religie sau ca o scuza pentru religia lor, care ia ignoranta voluntara drept realitate ultima. Last edited by AlinB; 16.02.2010 at 20:08:22. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Foarte corect, nimic de venerat in mod absolut
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Spune-mi te rog tu cum as putea sa interpretez indicatiile unui aparat de masura care imi indica o vechime de miliarde de ani altfel decit ca vechimea rocii masurate este intradevar de miliarde de ani. Sau ca din faptul ca universul se extinde, altfel decit ca el a fost mult mai mic mai demult. Sau din faptul ca luind ca ipoteza Bing Bangul reiese un univers identic cu al nostru, care contine aceeasi proportie de elemente ca in universul nostru, in care radiatia remanenta este exact acea masurata de aparate, altfel ca universul a luat nastere printr-un BB? Trebuie cumva sa renunt la toate astea numai pentru a-mi deforma judecata pentru a incapea un zeu rational atotcreator? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar in al doilea rand, eu nu idolatrizez stiinta. E nu am vrut si nu vreau decat sa aflu adevarul. Iar daca am 2 teorii in fata, este pacat sa vreau sa aflu care este cea adevarata? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cand intri intr-o pestera si vezi stalactite, stalagmite si coloane imense, al caror ritm de crestere este de 8-15 milimetri intr-un secol, rezultand o medie de 1 metru la 10.000 de ani. Doar la dimensiunea asta si ai depasit cu 50 % varsta biblica a pamantului. Dar cand aceste formatiuni depasesc 10 metri lungime ... Iar cand vine vorba de rocile sedimentare ... Asta mi se pare proba decisiva. Sa-mi explice si mie un creationist ce cauta fosile de balena in desertul Pakistanului. Sau de ce gasesti urme de scoici in rocile din varful muntelui. Bineinteles ca mai sunt si alte exemple, dar ma opresc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ai dreptate, imi creez o viziune proprie a unui ipotetic creator, dar si tu faci la fel. nu ai nicio dovada din care sa reiasa dorintele sale adevarate. pana la urma tot la aberatiile biblice apelezi, deci ideea ta conform careia crestinismul nu sta numai in Biblie cade. I rest my case.
Mark Twain - "It ain't those parts of the Bible that I can't understand that bother me, it is the parts that I do understand." Stephen F.Roberts - "I contend we are both atheists, I just believe in one fewer god than you do. When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours." Last edited by Dex53; 17.02.2010 at 15:44:10. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Partener ateu | onyx235 | Nunta | 87 | 26.03.2011 21:52:20 |
Suntem crestini, intrebati-ne orice | andreicozia | Generalitati | 133 | 16.08.2010 23:01:34 |
Eminescu ateu? | pisi | Generalitati | 39 | 18.01.2010 16:49:03 |
De ce sunt ateu agnostic | hmiron | Teologie si Stiinta | 43 | 30.12.2009 22:51:32 |
ateu sau crestin? | Dan-Virgil | Generalitati | 33 | 12.07.2008 21:21:58 |
|