Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.02.2010, 13:51:14
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat din Vsovi:

Păi, peoi, poi dacă au fost tăiați din BOR, așa precum ar fi să zicem tăiați sfinții Trei Ierarhi și considerațit ei sectanți și eretici nu noi, atunci ce era de făcut? Păi au continuat să asculte de Dumnezeu... asta au făcut! Iar Numele de Cetatea Sfântă a Noului Ierusalim nu este cumva scris în Apocalipsă? deci nu au inventat nici o sintagmă!

Nu, n-au inventat nimic pucioșii, ci au pastișat pur și simplu sintagma biblică. Numai că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. În Biblie spune limpede:

Și am văzut cetatea sfântă, noul Ierusalim, pogorându-se din cer de la Dumnezeu, gătită ca o mireasă, împodobită pentru mirele ei. Și m-a dus pe mine, în duh, într-un munte mare și înalt și mi-a arătat cetatea cea sfântă, Ierusalimul, pogorându-se din cer, de la Dumnezeu,...”
“Și cetatea este în patru colțuri și lungimea ei este tot atâta cât și lățimea. Și a măsurat cetatea cu trestia: douăsprezece mii de stadii. Lungimea și lărgimea și înălțimea ei sunt deopotrivă.” (Apoc. cap.21:16)
“Și zidăria zidului ei este de iaspis, iar cetatea este din aur curat, ca sticla cea curată.” (Apoc. cap.21:18)

Acum să vedem ce se potrivește și ce nu. “Cetatea Sfântă Noul Ierusalim dela Pucioasa” nu s-a pogorât din cer ca o mireasă (așa cum Biblia afirmă de două ori, ca să nu mai fie nici un dubiu și să nu se creadă de careva că ar fi vreo figură de stil), ci s-a ridicat din pământ, din iarbă verde, de la oameni mândri și ambițioși, ca un turn Babel al sfârșitului de veac XX. “Cetatea” de la Pucioasa nu este în patru colțuri, ci în opt. Nu are douăsprezece mii de stadii (12000 x 185 m = 2200 Km ) nici în lungime, nici în lățime și nici în înălțime, ci aproximativ doisprezece metri pe fiecare dimensiune. Zidăria nu este făcută din pietre prețioase sau semiprețioase, nici din aur curat, ca sticla de curată, ci e o zidărie obișnuită, care trebuie anual zugrăvită ca să n-o spele ploaia de tot.

Deci să nu confundăm originalul cu pastișa kitchoasă, nici realul cu imaginarul, nici adevărul cu matafora. Și să nu cădem în penibil cu expresii de genul “pucioșii au fost tăiați din BOR”. Nu i-a tăiat nimeni, ba au fost rugați în mod repetat și insistent să respecte valorile tradiționale ale BOR, dar ei au voit independență atât administrativă, cât și ideologică. De aceea s-au tăiat singuri din trupul bisericii, refuzând să o mai cerceteze apoi ca niște enoriași de rând, și îndată și-au grămădit învățători după pofta ce au poftit ei, apoi preoți necanonici și “prorococi” care le-au trasat învățături noi după placul lor și cu convingerea că aceste învățături le vor aduce sfințenia pe care n-au văzut-o în BOR, pentru că n-aveau ei ochi ca s-o vază.
În fine, și-au zidit din pământ, din iarbă verde, după ambiția și mintea lor, o copie la scară redusă la minuscul a Cetății Sfinte Noul Ierusalim, despre care citiseră că s-a proorocit în Apocalipsa, și se străduiesc de treizeci de ani încoace să ne convingă că ei (și numai ei) dețin originalul Cetății (pe care, cuprinși și fermecați de “sfințenia” lor egoistă, au ferecat-o sub cheie și după porți mari de aramă, numai pentru ei)
Vechi 16.02.2010, 14:12:35
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Întâi mă întreb de ce nu vrei să înțelegi? oare nu ți-am zis că nu poți să-mi spui mie voastră? (pluralul fals cu referire la pucioși ori la sectanți ori cine știe la cine) decât dacă te referi la mine singur împreună cu sfânta Treime cu toți sfinții Ei, și firește împreună cu ceilalți păcătoși ca și mine care sunt împreună cu mine în inima mea (apropiați, frați, dușmani, străini...).

Păi ei, sărmanii, bine că mai mișcă, fiindcă puțini au rezistat sub strivirea cizmelor eretelui, și puțini au mai rămas cu noi fiindcă mulți au trecut la Domnul, chemați spre odihna veșnică, așa că noi cei mulți am rămas singuri fără de păstori.

Dar sunt mulți dreptcredincioși, multe nane și moși buni și blânzi, multe babe statornice și simpatice, multe cucernice credincioase neluate în seamă dar care își fac datoria lor înaintea Domnului...

Sau tu ai fi vrut să-i fi amintit eu pe toți? poi da, și eu aș fi vrut, dar îi știe doar Domnul pe toți că au fost și sunt mulți creștini și sfinți cunoscuți și necunoscuți, duhovnici mai mici sau mai mari, pe pământurile noastre binecuvântate, dar nu are sens să-i amintesc eu căci oricum nu ar fi considerate cuvintele mele decât slavă deșartă căci nu mărturisirea mea este duhul proorociei ci mărturisirea lui Hristos, mărturia Duhului, mărturia lui Dumnezeu... deci o să răzbată cândva mărturia Domnului printre nămeți, prin orice i se va pune înainte ca să nu spună ci să tacă... iar dacă Apostolii vor tăcea, atunci pietrele vor zghiera, și puterea lui Dumnezeu tot se va manifesta, se va vedea cândva.

Deci mă iartă dacă am amintit doar pe doi trei care mai mișcă... ei mișcă, mișcă, dar nu mișcă-n front, ci stau pe poziție și sunt pregătiți de asalt, căci numai cu asalt se ia Împărăția Cerurilor...

„Noi” stăm în cetatea Clujului, și prin Crișana, așa că pe aici pot să te asigur că preoții de mir sau arhiereii sunt ca pita lui Dumnezeu, deci aceștia ascultă de Hristos că i-am studiat, sunt preoți buni, că am urmărit destui, deci iată că ar fi cine... să ducă mai departe turma Domnului și nu a lor... căci și ei sunt ai Domnului...

Ți-am spus că eu nu știu ce fac sfinții din Sfânta Cetate a Noului Ierusalim că eu sunt un mic-mare păcătos mirean din poBOR, nu i-am întâlnit decât că mai ascult câte un fișier audio sau mai citesc pe sărite din Cuvântul lui Dumnezeu, deci astfel sunt împreună cu ei, că încerc să mai „fur” câteceva de pe la ei ca să plinesc/trăiesc în viața mea, deci nu știu ce se intenționează cu Athosul, cu rușii, cu grecii, cu ucrainienii... dar eu știam că nu mai există la Hristos tot felul de neamuri și de popoare ci la Dumnezeu este un singur popor dreptcredincios și dreptslăvitor, este poporul Israelului cel Nou, este poporul oamenilor născuți de sus, este poporul creștinilor români, căci orice neam ar fi credinciosul, dacă Îl primește pe Cuvântul lui Dumnezeu, atunci este român, așa cum Iov și Daniel și Simeon și Petru și Pavel și Mihail și Gavriil sunt creștini și români. Deci cred că nu lasă Dumnezeu pe nimeni alungat din rai ci pe toți îi cheamă ca întorcându-se din păcat să nu moară căci nu vrea BOR moartea păcătosului... să piară ci să se întoarcă și să fie viu.

Poate că sunt invidioși, dar David sau Solomon n-ar fi căci ei iubeau pe Domnul căci pentru El au zidit Cetatea și Templul Ierusalimului cel vechi, al sacrificiului, al pătimirii, dar acest Nou Ierusalim este al Slavei lui Dumnezeu, căci este începătură a Slavei lui Dumnezeu în Cer și pe Pământ...

iar ascultarea... oare de cine asculta proorocul Iona, proorocul Natan, proorocul Samuel, proorocul Agheu și proorcul Moise? ascultau ei de faraon sau de Domnul? dar atunci sf. Ioan Botezătorul de Cine asculta? de vedeniile din pustie sau de Dumnezeu? dar ca să nu vă smintiți ori să vă tot poticniți mereu, păi din anul 1955 lucrarea asta a fost binecuvîntată mereu de Arhierei și de Sfinți, mai ales de aceia din Ceruri și au fost binecuvintate și unse toate cele 7 Trâmbițe Apocaliptice, dar ungerea este Tainică, după rânduiala cea veșnică a lui Melchisedec... dar oare pe cine și ce a binecuvântat Melchisedec? și în numele Cui?...

păi să facem roade vrednice de pocăința noastră și atunci putem fi siguri și sta liniștiți căci sigur ajută... dar altfel... degeba ne îngâmfăm în inima noastră că avem tată mare, pe Avraam sau pe BOR sau BNI, sau Athosul că Dumnezeu și din pietrele acestea poate să ridice fii lui Avraam, lui BOR, lui BNI sau Athosului... că îngâfarea din noi, din mine, vine din pismă și minciună și răutate și necredință, și astfel drept tată îl avem pe tatăl minciunii și pe mamona omida... iar roadele crapă burdufurile vechi prin cusătuara peticelor de postav nou și curge afară tot vinul cel bun, vinul cel mai nou și cel mai bun...

poate sluji cineva la doi stăpâni și să nu supere pe niciunul? deci cum o să slujim atunci și pântecului dar și Cezarului? sau unii slujesc la toți demonii exact ca la un singur stăpân și atunci se mai miră că de ce cad în îngâmfare și necredință prin pofte... (io-s ăla care mă mir de mine, ca să câștig slavă de la oameni firește, căci altfel pentru ce să nu slujești din dragoste Domnului? sau ți-o fi făcut rău și rele Hristos? păi El ne face mereu bine iar noi Îi răsplătim cu spini și mărăcini și scorpioni și cu răzbunări prin desfrânări aristocratictice... că porcul moare de grija altuia și de prea multe satisfacții, că mămica prea ne-a obișnuit numai cu plăceri și cocoșloșeli, dar ia să vedem ce credeți că o să zică Lazăr, cel ce era plin de bube și de foame, despre noi când s-o uită la noi de sus, din sânul lui Avraam?)
Vsovivi imi pare sa te dezamagesc, dar eretele ala a calcat cu cizmele tocmai creierele voastre...si ati ramas blocati in Vechiul Testament, apropos mananci porc?...ca sa stiu de nu cumva sunteti chiar adventisti si mai eretizati de eretele ala care te framanta pe tine!!!

Lasa tu exemplele alea de prin Vechiul Testament, tu ia si citeste NT...mai insista pe succesiunea apostolica, stii tu...nu te fa ca al tau creierul e un mare vid...in care sa scalda "sfintii" eretici, ok?

Hai...si mai ia si pastilele alea pe care le ai de luat de pe noptiera, imi imaginez ca trebuie sa-ti fie greu atunci cand intrerupi tratamentul...dar roaga-te la Dumnezeu sa te ajute sa te faci bine ...si mare!

Doamne ajuta!
Vechi 16.02.2010, 16:37:54
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Păi spuneți voi dacă este de discutat cu asemenea surori... dragi, care scriu tot așa după toată strofocala mea:

Nu, n-au inventat nimic pucioșii, ci au pastișat pur și simplu sintagma biblică. Numai că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. În Biblie spune limpede: (...)

Acum să vedem ce se potrivește și ce nu. “Cetatea Sfântă Noul Ierusalim dela Pucioasa” nu s-a pogorât din cer ca o mireasă (așa cum Biblia afirmă de două ori, ca să nu mai fie nici un dubiu și să nu se creadă de careva că ar fi vreo figură de stil), ci s-a ridicat din pământ, din iarbă verde, de la oameni mândri și ambițioși, ca un turn Babel al sfârșitului de veac XX.

Citat:
păi nu se tot pogoară la fiecare Trâmbițare și la fiecare sărbătoare Duhovnicească în Cuvântul lui Dumnezeu ca hrană pentru credincioși? ca izvor de ape multe? exact ca mireasa cerească a Mielului, gătită pentru Mirele ei.

“Cetatea” de la Pucioasa nu este în patru colțuri, ci în opt.

Citat:
Păi în aia ce este în 8 colțuri s-a pogorât cea în 4 colțuri și astfel iată că în total este în 12 colțuri, și pe fiecare colț este un tron, și pe fiecare tron...

Nu are douăsprezece mii de stadii (12000 x 185 m = 2200 Km ) nici în lungime, nici în lățime și nici în înălțime, ci aproximativ doisprezece metri pe fiecare dimensiune.

Citat:
Dar cetatea cerească o fi având douăsprezece mii de stadii, căci acolo este o cetate Cerească și Pământească... iar cea pământească are așa, 12m pe fiecare dimensiune.
Zidăria nu este făcută din pietre prețioase sau semiprețioase, nici din aur curat, ca sticla de curată, ci e o zidărie obișnuită, care trebuie anual zugrăvită ca să n-o spele ploaia de tot.

Citat:
Păi pietrele prețioase din zidăria Cerească sau aia Pământească te-au încurcat? Ele sunt fiecare câte un slujitor, un drept, un sfânt, ori un îngeraș văzut ori nevăzut...
Deci să nu confundăm originalul cu pastișa kitchoasă, nici realul cu imaginarul, nici adevărul cu matafora. Și să nu cădem în penibil cu expresii de genul “pucioșii au fost tăiați din BOR”.

Citat:
Văd că după o exagerare penibilă unde ai dovedit neîndoielnic absurdul din mintea cea rătăcită, că ea e mintea aceea necredincioasă și care se bazează doar pe cele văzute ceva gen Toma necredinciosul, că pe cele nevăzute ea le ignoră și ar vrea să puște exact după mintea ei, să poată pune ea degetul ei în semnul literei, exact ca în descrierea din Apocalipsă... Păi este exact ca acolo dar trebuie să ai credință ca să și vezi, să ai ochi să vezi și mai mult, să ai vedere!.. iar la final defapt bagi durerea ta cea mare că expresia e penibilă, expresia mea de genul: pucioșii au fost tăiați din BOR. Atunci poate răpiți, mințiți, fentați, alungați, excrocați sau alte termene poate ar fi fost mai potrivite? am zis tăiați fiindcă au fost osândiți pe nedrept și astfel BOR singură s-a autolepădat de la Hristos... căci spune acolo la judecata din urmă că unuia din acești micuți ai Mei dacă nu le-ați făcut, Mie nu mi le-ați făcut... deci s-au băgat în ceata celor ce au lucrat și săvârșit fărădelegea... deci nu BNI s-a autotăiat ci a fost exact invers, BOR s-a autotăiat afară de la Hristos. Iar expresia nu e nedreaptă ci faptele care s-au petrecut o umplu de conținut. Căci faptele relatate în trecut de tine și de Negropontes ce rezultă din actele și circularele prezentate sunt elocvente și concludente în sensul Adevărului oricât s-ar încerca întoarceri ca pe la Ploiești, viceversări de situații și răstălmăciri ale scripturii spre a lor pierzare.

Nu i-a tăiat nimeni, ba au fost rugați în mod repetat și insistent să respecte valorile tradiționale ale BOR, dar ei au voit independență atât administrativă, cât și ideologică.

Citat:
Adică au fost chemați să lepede pe Cuvântul lui Dumnezeu, să li se confiște toate și să li se dea ordine exact ca la tâmpiți, din teroare și să facă și ei slugi la Pisi ca restul gLumii, să slujească împreună la Pisikaa și să uite de toată Iistoria și de toate jertfele nesângeroase exact așa cum nu s-ar fi întâmplat nimic, deci să tacă și să mintă. Tu ai fi acceptat? se pare că da din moment ce susții mereu cauza spahiilor și ienicerilor.
De aceea s-au tăiat singuri din trupul bisericii, refuzând să o mai cerceteze apoi ca niște enoriași de rând, și îndată și-au grămădit învățători după pofta ce au poftit ei, apoi preoți necanonici și “prorococi” care le-au trasat învățături noi după placul lor și cu convingerea că aceste învățături le vor aduce sfințenia pe care n-au văzut-o în BOR, pentru că n-aveau ei ochi ca s-o vază.

Citat:
Păi văzându-se evacuați din biserici, priviți chiorâș și etichetați ca sectanți în BOR atunci au cerut de la Dumnezeu și Dumnezeu le-a auzit rugăciunile și nu le-a trecut lacrimile... iar acum cineva pare că le invidiază starea, le pismuiește faptul că au și ei preoți, prooroci și învățători ce drept le povățuiesc pașii, dar mai mult pismuiesc fiindcă însuși Domnul le grăiește numai lor... deci cine îi pismuiește și le dorește răul și de ce? că dacă tot s-au tăiat ei singuri atunci cine nu încape de ei, unii de alții? și oare cine e purtat de duhul lăcomiei? ei nu au de ce, în schimb regele Saul? Saule, Saule...nești?
În fine, și-au zidit din pământ, din iarbă verde, după ambiția și mintea lor, o copie la scară redusă la minuscul a Cetății Sfinte Noul Ierusalim, despre care citiseră că s-a proorocit în Apocalipsa, și se străduiesc de treizeci de ani încoace să ne convingă că ei (și numai ei) dețin originalul Cetății (pe care, cuprinși și fermecați de “sfințenia” lor egoistă, au ferecat-o sub cheie și după porți mari de aramă, numai pentru ei)

Citat:
De ce spui că au sfințenie egoistă? Păi acolo nu se poate intra oricum... nici furii, nici lacomii, nici ucigașii, nici închinătorii de idoli, nici fricoșii, nici răpitorii, și nici un fel de făptură ce trăiește în minciună și slujește minciunii nu intră ca la ea acasă... deci mă întreb de ce ar trebui să te lase pe tine înăuntru? doar că ai pile prin boBOR? Acolo stau heruvimii strajă! sau poate ai vrea să-ți fluture o sabie cu foc rotitor pe la nas... Deci stai liniștită că altfel te poți pârli din neatenție... și mai jos e descrierea exactă a cetății deci fă corect comparația că altel te rătăcești:

Last edited by vsovivi; 16.02.2010 at 16:49:48.
Vechi 16.02.2010, 16:56:15
Banned

Implicit

Cerul cel nou și pământul cel nou. Noul Ierusalim.

1. Si-am vazut un cer nou si un pamant nou; fiindca cerul cel dintai si pamantul cel dintai au trecut, iar marea nu mai este.

2. Si-am vazut cetatea cea sfanta, noul Ierusalim, pogorandu-se din cer de la Dumnezeu, gatita ca o mireasa'mpodobita pentru mirele ei.

3. Si-am auzit venind din tron un glas puternic care zicea: "Iata locuirea lui Dumnezeu cu oamenii; si El va locui cu ei, si ei vor fi poporul Sau si Dumnezeu Insusi va fi cu ei.

4. Si El va sterge toata lacrima din ochii lor; si moarte nu va mai fi; nici bocet, nici strigat, nici durere nu vor mai fi, caci cele dintai lucruri au trecut".

5. Si Cel ce sedea pe tron a zis: "Iata, Eu le fac pe toate noi". Si a zis: "Scrie, fiindca aceste cuvinte sunt vrednice de crezare si adevarate".

6. Si mi-a zis: "S'a facut! Eu sunt Alfa si Omega, Inceputul si Sfarsitul. Celui ce inseteaza, Eu in dar ii voi da sa bea din izvorul apei vietii.

7. Biruitorul va mosteni acestea si Eu ii voi fi Dumnezeu si el Imi va fi Mie fiu.

8. Cat despre cei fricosi si necredinciosi si spurcati si ucigasi si desfranati si vrajitori si'nchinatori la idoli si toti cei mincinosi, partea lor este'n iezerul care arde cu foc si cu pucioasa, care este moartea cea de-a doua".

9. Si a venit unul din cei sapte ingeri care aveau cele sapte cupe pline cu cele sapte plagi, cele din urma , si a grait catre mine, zicand: " Vino, am sa-ti arat Mireasa, Femeia Mielului ".

10. Si'n duh m'a dus pe un munte mare si inalt si mi-a aratat cetatea cea sfanta, Ierusalimul, pogorandu-se din cer, de la Dumnezeu,

11. avand slava lui Dumnezeu. Lumina ei era asemanatoare cu aceea a pietrei de mare pret, a pietrei de iaspis cristalin.

12. Si avea zid mare si inalt; si avea douasprezece porti; iar la porti, doisprezece ingeri; si nume scrise deasupra, care sunt ale celor douasprezece semintii ale fiilor lui Israel.

13. Si spre rasarit, trei porti; si spre miazanoapte, trei porti; si spre miazazi, trei porti; si spre apus, trei porti.

14. Iar zidul cetatii avea douasprezece pietre de temelie; si pe ele, douasprezece nume, ale celor doisprezece apostoli ai Mielului.

15. Si cel care vorbea cu mine avea o masura, o trestie de aur, ca sa masoare cetatea si portile si zidul ei.

16. Si cetatea este in patru colturi; si lungimea ei este tot atat cat si latimea. Si a masurat cetatea cu trestia: douasprezece mii de stadii. Lungimea si largimea si inaltimea ei sunt deopotriva.

17. Si i-a masurat si zidul: o suta patruzeci si patru de coti, masura a unui om, adica a unui inger.

18. Si plasma zidului ei este de iaspis, iar cetatea este de aur curat asemenea sticlei curate.

19. Temeliile zidului cetatii sunt impodobite cu toata piatra scumpa: intaia temelie este de iaspis; a doua, de safir; a treia, de calcedoniu; a patra, de smarald;

20. a cincea, de sardoniu; a sasea, de sardiu; a saptea, de hrisolit; a opta, de beril; a noua, de topaz; a zecea, de hrisopras; a unsprezecea, de iachint; a douasprezecea, de ametist.

21. Si cele douasprezece porti sunt douasprezece margaritare: fiecare din porti este dintr'un margaritar. Si piata cetatii este de aur curat, ca de sticla stravezie.

22. Dar templu n'am vazut in ea, pentru ca Domnul Dumnezeu Atottiitorul este templul ei, precum si Mielul.

23. Si cetatea nu are nevoie de soare si nici de luna ca s'o lumineze, caci slava lui Dumnezeu a luminat-o si faclia ei este Mielul.

24. Si neamurile vor umbla'n lumina ei, si'mparatii pamantului intr'insa isi vor aduce slava.

25. Si niciodata portile ei nu se vor inchide ziua, caci noapte acolo nu va mai fi.

26. Si'ntru ea vor aduce slava si cinstea neamurilor.

27. Si'n ea niciodata nimic intinat nu va intra, si nici cel ce mestereste uraciunea si minciuna, ci numai cei scrisi in cartea vietii Mielului.

Last edited by vsovivi; 16.02.2010 at 17:01:31.
Vechi 16.02.2010, 16:56:35
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Păi spuneți voi dacă este de discutat cu asemenea surori... dragi, care scriu tot așa după toată strofocala mea...
Nu te mai strofoca draga Vsovivi, ia mai bine si te odihneste...chiar mai mult asa, cu picioarele in apa rece, ceva rece si pe frunte...si va fi bine!

Doamne ajuta!
Vechi 16.02.2010, 17:26:48
Banned

Implicit

AndruscaCIM

Vsovivi imi pare sa te dezamagesc, dar eretele ala a calcat cu cizmele tocmai creierele voastre...

Citat:
vreme de peste 60 de ani...

si ati ramas blocati in Vechiul Testament, apropos mananci porc?...

Citat:
Păi de ce să-l mănânc săracul? Să n-am oare ce mînca altceva mai bun decât pe fratele meu? Sau nu e românul frate cu codrul? Iar în codru...
ca sa stiu de nu cumva sunteti chiar adventisti si mai eretizati de eretele ala care te framanta pe tine!!!

Citat:
dar tu cu adventiștii ce ai? sau ați ieșit la vânătoare de sectanți așa cum ieșea pe vremuri biserica catolică la vânătoare de hughenoți sau de vrăjitoare? Dar alea zburau călare pe mătură... deci cine v-a cerut vouă ca să faceți voi curățenie? au n-ați auzit niciodata că este scris: „a Mea este Răzbunarea!” și „lăsați să crească împreună ca nu cumva smulgând neghina, odată cu ea să smulgeți și grâul că este rânduit ca la plinirea vremurilor îngerii din Ceruri să adune grâul iar neghina să o arunce afară” împreună cu eretele cu bagabondul și cu cele două fiare spurcate... deci nu sunt adventist iar pe ceilalți nu i-am întrebat pentru că nu i-am întâlnit... dar precis că nici ei nu mai obijnuiesc să mănînce carne din frații lor.
Lasa tu exemplele alea de prin Vechiul Testament, tu ia si citeste NT...mai insista pe succesiunea apostolica, stii tu...nu te fa ca al tau creierul e un mare vid...in care sa scalda "sfintii" eretici, ok?
Citat:
Invoci succesiunea apostolică? așa ca la poliție... Păi atunci te întreb câți apostoli erau pe vremea sfinților trei ierarhi? dar despre Melchisedek ai auzit? despre sf Ioan Botezătorul? despre Iisus Hristos ai auzit? despre Samuel și David ai citit? Despre punerea mâinilor peste bolnavi și tămăduirea acestora ai citit? Sau tu nu crezi că Hristos face pe cine voiește preot și Apostol? Sau n-ai citit că Hristos i-a ales pe cei 12 și nu ei s-au făcut Apostoli? Deci probabil tu ai vrea să-i alegi doar tu, să fie apostolii tăi, aia care vrei tu să fie Apostoli iar restul, ăia care ție nu-ți plac să zici că n-au succesiunea... păi atunci de aia te-am întrebat câți aveau succesiunea pe vremea sfinților 3 ierarhi și câți erau cu adevărat Apostolii lui Hristos? Știu că n-ai răspuns și de aceea nici nu te mai întreb.
Hai...si mai ia si pastilele alea pe care le ai de luat de pe noptiera, imi imaginez ca trebuie sa-ti fie greu atunci cand intrerupi tratamentul...dar roaga-te la Dumnezeu sa te ajute sa te faci bine ...si mare!

Citat:
asta o fi specifica poanta frățească de final, aia cu trimiterea la origini... la spitalul de handicapați... că doar firește că numai nebunii își pun mintea cu...

Păi stai să-ți spun atunci și eu o poantă ca pentru polițiști:
-De ce doarme milițianul cu un pahar plin și cu unul gol lângă el pe noptieră?
-Păi dacă se trezește se cerceterază pe sine și constată dacă i sete ori dacă nu.

Sau alta:
-la voi cum se ingroapă morții?
-cu preot!
-la noi preotul rămîne afară...
Doamne ajuta!

Last edited by vsovivi; 16.02.2010 at 17:32:36.
Vechi 16.02.2010, 17:37:04
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Nu te mai strofoca draga Vsovivi, ia mai bine si te odihneste...chiar mai mult asa, cu picioarele in apa rece, ceva rece si pe frunte...si va fi bine!

Doamne ajuta!
de ce nu ai răbdare? că mai am și eu puțin așa ca alții și o să trec și eu la cele veșnice... de ce te grăbești?
mă tu vrei să dau în AH1N1? lasă așa că nu-mi strică niște fierbințeli... se mai ardă din paiele uscate... de prin ochișorii unora... tot e ceva chiar dacă bârna le rămâne că măcar intră Lumina și încep unii să-și vază bârnoqqqlulhul cel mare și prea spurcat...

Last edited by vsovivi; 16.02.2010 at 17:43:59.
Vechi 16.02.2010, 17:56:24
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
de ce nu ai răbdare? că mai am și eu puțin așa ca alții și o să trec și eu la cele veșnice... de ce te grăbești?
mă tu vrei să dau în AH1N1? lasă așa că nu-mi strică niște fierbințeli... se mai ardă din paiele uscate... de prin ochișorii unora... tot e ceva chiar dacă bârna le rămâne că măcar intră Lumina și încep unii să-și vază bârnoqqqlulhul cel mare și prea spurcat...
Intr-o vreme te recunosteam pe forum. Acum postarile tale sunt negre, pline de fum si pucioasa.
Vechi 16.02.2010, 18:31:23
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Intr-o vreme te recunosteam pe forum. Acum postarile tale sunt negre, pline de fum si pucioasa.
poi atunci înseamnă că fie ți-ai pierdut vederea... fie ți-a pus satana ochelari din ăia de ai lui... prin care cele ale lui Christos par plictisitoare, mincinoase, nebune, sectante, eretice, fumegânde și pline de smoală și pucioasă iar ale lui de dorit... păi nu păcatul te face oare să vezi viceversa? să zici că eu am pățit ceva de nu mă mai recunoști...

dar nu-ți fă probleme că nu pe mine trebuie să mă recunoști ci pe Hristos... ăla neluatul în seamă care a fost gol și nu l-ai îmbrăcat, a fost lihnit și nu i-ai dat o coajă, a fost însetat și nu i-ai lasat acces la fântână, a fost străin și nu l-a primit în oraș, a fost copil și l-ai abuzat...

deci dacă pe mine nu mă recunoști și nu mă cunoști, no problemo... dar atunci când deja nu-L mai recunoști pe Dumnezeu atunci e bai... și crede-mă că nu-s eu de vină dacă ți-ai pierdut vederea...

deci bine că măcar nu te faci că nu mă mai ții minte... și e bine că mă țineai minte mai bun... oare de ce sunt acum mai rău? că au dreptate mai mult BNI decât BOR? poi nu e firesc dacă e Domnul în mijlocul lor? sau ați rămas să credeți că le vorbește Mefisto? citiți, studiați, răbdați ocara și o să vă convingeți singuri că nu la mândrie și fărădelege ne cheamă Cuvântul lui Dumnezeu...

deci pentru ce tot mereu trageți în pianist? să fiu eu de vină că există Dumnezeu? aaaaaa.... voi vreți dumnezeul ăla pe care îl vreți vooooi... Păi nu se poate, că ăla pe care îl vreți voi e mai mult Bruce Lee sau Alain Delon sau Ionuț Dolănescu sau ce știu eu de cine vă place... dar până la urmă oricum o să vă convingeți singuri că știu că sunteți tari la cerbice și ceriad că altfel nu-mi explic cum se poate să fie unii oameni atât de orbi, orbiți de voia și cu voia lor, că doar nu e greu să citești și să realizezi că defapt te afli în fața lui Dumnezeu, sau iată mai nou doar să asculți înregistrarea din Cuvântul... unui Dumnezeu smerit, bun, cuminte, mântuitor, înțelept, harnic, iubitor și simplu... deci dacă tu ești slugă leneșă și vicleană și ții talantul în prosop ce să-ți fac eu păcătosul? eu te îndemn... crezi și toate îți vor fi cu putință... bate și ți se va deschide... caută și vei afla... căci dacă noi cei răi știm dărui pâine în loc de piatră și pește în loc de șarpe, atunci cum e oare Tatăl nostru Cel din Ceruri?

deci nu vă mai autoânșelați mereu... că nu mai vine nici un sfânt după voi să vă scotă din fundul fântânii unde v-a închis spânul... sfințiți-vă voi și ieșiți la lumină... că dacă nu vreți ca să ieșiți și chiar nu ieșiți poate atunci o să treacă pe acolo careva rău și necredincios și o să otrăvească fântânile sau o să le astupe de tot cu smoală negră, cu fum și cu pucioasă...

dar să știi că și eu te-am uitat spre rușinea mea... nu-mi mai amintesc decât că te luptai cu diavolii și cu ecumeniștii... iubind pe Arsenie Boca... poi nu știai că el este a treia Trâmbiță apocaliptică? dar iată că nu e suficient să crezi doar pe una ci pe toate cele 7 Trâmbițe trebuie să le crezi și să le asculți Trâmbițarea și să le urmezi învățătura... altfel ai să cazi la examen! și nu mai intri pe porți în Cetate... ci te duce cel rău în pustiile slavei deșarte... aia de la oameni și îngâfat o să stai liniștit în călăudiceea aia bine sulimenizată ce ține pe pisikaa în cârcă sau pe cap... la fripturiști mă refer că ei cred că au pile mari la tatăl lor cică Avraam sau BOR sau BNI sau Athosul... defapt să vezi ce mutre or să facă atunci când or să afle că au avut pile doar la tatăl minciunii și la mamona omida. or să facă fețe fețe și stupefiați o să li se pară că a fluierat trenul pe lângă ei și nu era acolo nici o gară... și atunci or să-și dea seama câtă vreme au crezut în propria lor gargară... poi eu le-am zis să nu se sulimenizeze la dinți și la gâtlej... că doar ce or să se facă ei cu o nouă limbă de lemn ascuțită pe tocilă la ursul din pădure? sau au uitat că ursul cel mare și rău și-a pierdut coada fiind păcălit de vulpița cumetrița? deci vezi ditamai urs păcălit de o vulpe mică argintie...

Last edited by vsovivi; 16.02.2010 at 18:50:54.
Vechi 17.02.2010, 11:19:11
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
deci nu mi s-a parut numai mie ca miroase a pucioasa si abia mai vezi de fum....

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Fenomenul Posaga poster Exorcismul 13 13.01.2015 14:22:59
Cetatea Noul Ierusalim idealist Calugarul 12 18.01.2013 11:13:01
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti geo.nektarios Secte si culte 3 01.04.2011 17:38:21
mesaj de la noul ierusalim anaana71 Secte si culte 417 31.01.2011 15:31:40