Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.02.2010, 16:48:08
florin1966 florin1966 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.08.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ghedeon Vezi mesajul
Citesti numai jumatate de verset, si tragi concluzii pripite. Versetul care ai incercat sa il citezi e din Marcu 16:16 care spune "Cel ce va crede și se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi". dupa cum vezi cel ce nu crede va fi osandit, nu cel ce nu se boteaza...
Daca zici ca parintii sunt trasi la raspundere pt copii lor zi-mi si mie de ce in Sfanta Scriptura nu se intampla asta? Iti dau 2 exemple concrete, Lot si David. Pavel se refera la Lot ca "neprihanitul Lot", insa stim f bine ca familia lui a fost dezastru, fetele lui erau niste......David a avut o relatie extraordinara cu Dumnezeu,era prietenul lui Dumnezeu insa si in cazul lui o parte din copii au fost vai de ei....
Dumnezeu spune ca fiecare va da socoteala pt pacatele lui
inseamna ca nu ai citit unde trebuie in biblie te contrazici singur. stii sigur ca david si lot sau mintuit imediat?botezul e usa de intrare dar pentru a te mantui e nevoie de osteneala . Iisus nu te mantuieste doar prin credinta citeste tot ce am scris
Reply With Quote
Vechi 17.02.2010, 17:02:27
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Când cineva e atât de repezit de face tot greșeli de tastare, folosește 6 semne de exclamare, cuvinte tari, sau chiar blesteme (și încă în timpul postului), ce altă concluzie poți trage?
aiprobleme de vedere si de intelegere .daca nu ai avea aceste defecte nu ai fi sectar adevarat o demonstreaza toti ceilalti care au sarit ca arsi fara sa dea ceva concret decit observatii puerile!!! .tipic sectar.steril sec si fara viata, vorbe goale. "vai voua celor ce va rataciti nestiind scriptura NICI PUTERA LUI DUMNEZEU caci strecurati tantarul si inghititi camila ".nu va blestem eu caci sunteti deja blestemati chiar si in timpul postului. cine esti tu sa judeci pe sluga altuia de stau drept sau nu are cine sa ma judece . postul e al ortodocsilor si al catolicilor sectarii nu au post si apoi ce tot amintesti atat de postca suntem nervosi in post ?te deranjeaza ca te contrzic si-mi apar credinta de defaimatori si sectari?vreisa te laud ca ti-ai vindut sufletu ca iuda pe arginti?
Reply With Quote
Vechi 17.02.2010, 17:09:25
Senior Member

Implicit

Citat:
Când cineva e atât de repezit de face tot greșeli de tastare, folosește 6 semne de exclamare, cuvinte tari, sau chiar blesteme (și încă în timpul postului), ce altă concluzie poți trage?
si tu faci greseli esti nervos? tu postesti ?daca da pentru ce?sectarii nu recunosc nici postul nici fapte considera ca botezul e totul .ori esti in devenire si vrei sa dai bine ori nu esti convins ca faci bine ori vrei sa arati ce doxat ai devenit in secte
Reply With Quote
Vechi 17.02.2010, 17:20:46
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefanna Vezi mesajul
heloooo,,,,,,,,,cine judeca va fi judecat,,,,,,rabdarea,credinta,,respectarea celor din noul testament si lumina din noi ne mantuieste,,,nu cladirea bisericii sau cultul,,,,,trebuie sa IUBIM si pe dusmanii nostri,,este scris in lege,,,,,,,,degeaba prorocesti si faci minuni in numele lui ,,fara dragoste esti mort,,,,,ca si crestin trebuie sa avem indelunga rabdare,,scrie clar in biblie ca vor exista partide si religii,,asta pt ca fiecare intelege in felul lui sau pur si simplu isi largesc calea ducand spre prapastie si pieire,,,dar va veni o zi cand ne vom ascunde pt a e ruga toti impreuna fara sa ne uitam la celalalt care are o alta religie dar acelasi mantuitor........lumina si binecuvantare
esti pe dinafara te iubesc ca om nu ca sectar."cind va va zice este afara sa nu iesiti de va zice ca este in casa sa nu intrati de va da ceva sa nu primiti caci cel ce rabda pana la sfarit se vor mantui."chiar daca scrie ca vor exista partide si religii nu inseamna ca e stare normala"ramaneti una precum eu si tatal suntem una" unde scrie ca daca intelege fiecare dupa mintea lui e acceptat de DUMNEZEU?ci dimpotriva "cel ce va scoate o circa sau o iota din cartea aceasta si numele lui va fi scos din cartea vietii" !!!!?
Reply With Quote
Vechi 17.02.2010, 19:05:10
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin1966 Vezi mesajul
si tu faci greseli esti nervos? tu postesti ?daca da pentru ce?sectarii nu recunosc nici postul nici fapte considera ca botezul e totul .ori esti in devenire si vrei sa dai bine ori nu esti convins ca faci bine ori vrei sa arati ce doxat ai devenit in secte
Bineînțeles că fac și eu greșeli, doar sunt om [păcătos]. Probabil știi că postul înseamnă mai mult decât abținerea de la mâncare, înseamnă și o atitudine smerită și fapte bună. Felul violent în care ați reacționat chiar de la începutul postului a demonstrat că ceva nu este în ordine, nu vă judec, constat și o poate constata oricine vă citește ultimele postări.

Da, sunt situații când postesc și eu, însă post așa cum scrie în Scriptură. Dacă pentru un ortodox, abținerea de la carne înseamnă post, sunt adventiști care postesc toată viața (nu sunt dintre aceia, deci nu poți spune că mă laud)!
Reply With Quote
Vechi 17.02.2010, 19:26:51
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Bineînțeles că fac și eu greșeli, doar sunt om [păcătos]. Probabil știi că postul înseamnă mai mult decât abținerea de la mâncare, înseamnă și o atitudine smerită și fapte bună. Felul violent în care ați reacționat chiar de la începutul postului a demonstrat că ceva nu este în ordine, nu vă judec, constat și o poate constata oricine vă citește ultimele postări.

Da, sunt situații când postesc și eu, însă post așa cum scrie în Scriptură. Dacă pentru un ortodox, abținerea de la carne înseamnă post, sunt adventiști care postesc toată viața (nu sunt dintre aceia, deci nu poți spune că mă laud)!
Of, imediat ce vazui asemenea lucruri...ma si mancara degetele!

Sau poate o fi in ordine, suntem incercati...mai mult decat altii

Hmm...nu vad legatura intre ce ti se pare tie ca inseamna postul pentru ortodox...si ce inseamna el de fapt pentru cei in cauza, sincer acum!

Postesc toata viata??? Ei hai sa nu gasim similiaritati de acum...ca nu asta e realitatea, ei traiesc asa tot din grija pentru body la urma urmei...iar veganii nu sunt adventisti de fapt, vegani sunt si cei care adopta acest stil de viata in urma unor afectiuni, pentru a se mentine...lucruri de astea.

As mai avea o intrebare, adventistii astia atat de spiritualizati...tin cumva post cum tin monahii nostri ortodocsi, post negru, de astea? asa traiesc...sau mai altfel?

Si...ooops, ai facut un pacat, acum nu stiu exact ce inseamna postul pentru tine...insa cam judeci in necunostinta de cauza, nestiind ce inseamna postul pentru ortodocsi, pentru toti ortodocsii...cum il tin, si ce motivatie au..este?
Reply With Quote
Vechi 17.02.2010, 19:40:25
Senior Member

Implicit

Citat:

lauda de sine sec uscat steril
Reply With Quote
Vechi 17.02.2010, 19:41:31
ghedeon
Guest

Implicit

Citat:
inseamna ca nu ai citit unde trebuie in biblie te contrazici singur. stii sigur ca david si lot sau mintuit imediat?
dc Sfanta Scriptura ii numeste neprihaniti atunci au fost mantuiti, ca tot Sfanta Scriptura afirma spune ca cei neprihaniti vor fi mantuiti. Cine sunt eu sa judec pe Lot si David dc Dumnezeu ii numeste neprihaniti???

Citat:
Iisus nu te mantuieste doar prin credinta citeste tot ce am scris
Sfanta Scriptura afirma ca prin credinta in Hristos esti mantuit, asta e Evanghelia pe care a predicat-o IIsus si apostolii.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2010, 19:45:52
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Of, imediat ce vazui asemenea lucruri...ma si mancara degetele!

Sau poate o fi in ordine, suntem incercati...mai mult decat altii

Hmm...nu vad legatura intre ce ti se pare tie ca inseamna postul pentru ortodox...si ce inseamna el de fapt pentru cei in cauza, sincer acum!

Postesc toata viata??? Ei hai sa nu gasim similiaritati de acum...ca nu asta e realitatea, ei traiesc asa tot din grija pentru body la urma urmei...iar veganii nu sunt adventisti de fapt, vegani sunt si cei care adopta acest stil de viata in urma unor afectiuni, pentru a se mentine...lucruri de astea.

As mai avea o intrebare, adventistii astia atat de spiritualizati...tin cumva post cum tin monahii nostri ortodocsi, post negru, de astea? asa traiesc...sau mai altfel?

Si...ooops, ai facut un pacat, acum nu stiu exact ce inseamna postul pentru tine...insa cam judeci in necunostinta de cauza, nestiind ce inseamna postul pentru ortodocsi, pentru toti ortodocsii...cum il tin, si ce motivatie au..este?
sectarilor in general le place sa se laude cu ce pregatiti sunt si mor daca nu sunt laudati.nu-si vad birna din ochi dar tare le place sa huleasca pe ortodoxi ii cunosc perfect am vecini" sfinti sectari "de jur imprejur
Reply With Quote
Vechi 17.02.2010, 19:54:12
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ghedeon Vezi mesajul
Sfanta Scriptura afirma ca prin credinta in Hristos esti mantuit, asta e Evanghelia pe care a predicat-o IIsus si apostolii.
Ghedeon, lamureste-ma te rog!!!...credinta in Hristos au si Mormonii, si martorii lui Iehova, si Penticostalii, si Baptistii, si Evanghelistii...si toate sectele astea nenumarate, mii..zeci de mii, dar credinta aceasta e diferita...si a unora gresita rau, asta e adevarul...si tu stii asta!!In marea asta de credinte...numai una a ramas cea adevarata, si nicidecum ce a putut ajunge prin America, si cum au putut intelege oamenii aia "culti" si religiosi, unde mintile frenetice au tesut in continuu...de toate!

Te-ai nascut adventist?

In caz ca nu ai fost adventist din scutece, atunci de ce nu ti-a fost deajuns credinta in Hristos pur si simplu...si ai umblat dupa altfel de credinta, si dupa alta interpretare a Bibliei???
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase PetruD Morala Crestina 947 03.02.2013 10:31:35
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? sophia Nunta 52 18.10.2010 12:02:02
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti mihailt Generalitati 8 17.04.2010 02:20:05