Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.02.2010, 01:18:00
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Religia: Ortodox
Implicit

Am inceput prin a tine postul ushor, in sensul ca, fara carne si lactate. Mi s-a aprut greu la inceput, ca nu stiam ce sa mananc, in timp m-am 'specializat', si gateam asa de bine de post, incat si parintii meu, fratele si prietena lui mancau si nu le venea sa creada ce buna este mancarea de post.

Atunci am realizat, ca parca nu mai e post. Incet am inceput sa tin post negru, cate o ora, intr-o zi, apoi doua , apoi 3, apoi 4, dar in jur de ora 14 mi-e foarte sete, si beau apa. Se spune ca in post cand simti ca ti-e foame , de fapt ti-e sete, organismul cere apa.

In ultimul timp am inceput sa gatesc fara ulei, de exmplu, am un wok Tefal (ma ajuta enorm) pun bulion, il las sa fiarba putin, apoi ciuperci, si sare , putin piper, si putin cimbru uscat si paste( fara ou).

Sau ieri i-am facut sotului gulash, si mi-am facut si mie o tocana de cartofi de post cu ulei, mancam si parca ma simteam putin cam plina, parca nu simteam ca e post asha mult. Ce-i drept de craciun mi-a trimis mama pachet de acasa, d'ale porcului, eu renuntasem de ceva ani sa mai pap porc, doar ff rar, acu am mancat, de la craciun si pana acu in post, si ma simt cam plina.

Dar azi mi-am fiert orez, cu putina sare, piper si putina vegeta si rosii(fara ulei) si fara paine, si m-am simtit asa de bine.

Am o prietena, cum Bunu Dumnezeu lucra prin oameni, asa s-a intamplat si-n cazul ei, ea este 'vinovata' ca astazi eu sunt pe calea luminii( Bunu Dumnezeu s-o binecuvinteze), a lucrat in Sudan, pe calduri ingrozitoare, a tinut post negru doar cu apa timp de 10 zile, si nu a patit nimic. Ea tine un post mult mai aspru.

MI-am propus sa tin si eu un post mult mai aspru, incerc....sper ca Bunu Dumnezeu sa ma intarasca.

Sophia, mi-ar face mare placere sa vb pe mess...daca vrei. Mira

In post nu te imbolnavesti, dar tb inchinat, neaparat.

Doamne ajuta

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
mirabela
Ca postul nu face rau m-am convins si eu de mult timp
Dar ,tu ai incercat si postul mai aspru care se recomanda de fapt?Fara ulei,cu ajunare,cu mancare mai uscata,cu abtinere de la ce iti place? Asta era intrebarea.
Si mai putina mancare,mai slaba,nu poate imbolnavi?

Last edited by mirabela; 18.02.2010 at 01:22:07.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Post de bucate sau post de pacate...??? geo.nektarios Pocainta 160 19.03.2016 13:34:53
Fie-va mila de un om aflat in mare, mare ispita! Ana-Maria N Umanitare 42 08.04.2012 15:12:22
toata lumea vorbeste de un cutremur mare in 2010 annajanette Generalitati 17 27.05.2010 16:57:00
O mare rugaminte odata cu aceasta Sfanta mare sarbatoare mara2008 Generalitati 7 25.12.2009 22:35:45
La multi ani 2010 adrian010155 Generalitati 10 18.12.2009 00:01:09