Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.02.2010, 01:34:04
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Scuze de mica întârziere, am fost în rugăciune ! Deci , subsemnatul Cristian Ștefan P. , domiciliat în București sectorul 3, postesc astfel :miercurea și vinerea și toate Posturile Mari de peste an . 2- Nu mănânc carne, lapte, ouă . . . ( de dulce ) și nu iau în considerare chestia cu ulei și fără ulei . 3-Post negru nu am ținut niciodată, nu pentru că nu pot, dar n-am avut bunăvoință .3 - în general pun accentul foarte mult pe rugăciunea scrisă inclusiv Psaltirele amândouă, rugăciunile SF.Părinți , și rugăciunea liberă plus meditația spre Dumnezeu și Maica Domnului. În Rugăciuni sunt incluse și 10- 12 Acatiste plus Sfinții mei de suflet. Cam asta este d'le prieten din listă Iustin !
Fii Binecuvantat, frate drag!!!
...vezi sa nu stie stanga ce face dreapta!
Lasa totul in seama lui Dumnezeu Care pe cele ascunse ale fiecaruia le cunoaste si le rasplateste fiecaruia dupa straduinta, dar tot in taina! Dumnezeu si toti Sfintii sa te intareasca sa ramai la aceasta dragoste sfanta, dar lasa sa le stie numai Dumnezeu si sfintii dragi!
Stiu ca citesti Vietile Sfintilor... stii cat se ascundeau sa nu stie nimeni nevointa lor... numai de Dumnezeu stiuti! Poti arata ce canon faci dar nu pe tine direct... fii discret ca Sf.Pavel: 2 Corinteni 12:
2. Cunosc un om în Hristos, care acum paisprezece ani - fie în trup, nu știu; fie în afară de trup, nu știu, Dumnezeu știe - a fost răpit unul ca acesta până la al treilea cer.
3. Și-l știu pe un astfel de om - fie în trup, fie în afară de trup, nu știu, Dumnezeu știe
4. Că a fost răpit în rai și a auzit cuvinte de nespus, pe care nu se cuvine omului să le grăiască.
5. Pentru unul ca acesta mă voi lăuda; iar pentru mine însumi nu mă voi lăuda decât numai în slăbiciunile mele.
6. Căci chiar dacă aș vrea să mă laud, nu voi fi fără minte, căci voi spune adevărul; dar mă feresc de aceasta, ca să nu mă socotească nimeni mai presus decât ceea ce vede sau aude de la mine.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Post de bucate sau post de pacate...??? geo.nektarios Pocainta 160 19.03.2016 13:34:53
Fie-va mila de un om aflat in mare, mare ispita! Ana-Maria N Umanitare 42 08.04.2012 15:12:22
toata lumea vorbeste de un cutremur mare in 2010 annajanette Generalitati 17 27.05.2010 16:57:00
O mare rugaminte odata cu aceasta Sfanta mare sarbatoare mara2008 Generalitati 7 25.12.2009 22:35:45
La multi ani 2010 adrian010155 Generalitati 10 18.12.2009 00:01:09