Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.02.2010, 23:52:42
amarius
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Un anumit "i", stii foarte bine de altfel care si de unde....., si da are o mare legatura!
Andrusca, nu inteleg nici legatura, nici la care ,,i,, te referi. Asa o poti tine pana la dimineata cu intrebare la intrebare.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2010, 23:56:38
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de amarius Vezi mesajul
Andrusca, nu inteleg nici legatura, nici la care ,,i,, te referi. Asa o poti tine pana la dimineata cu intrebare la intrebare.
No hai ca m-am plictisit inca de la al 2 lea post, zau asa...Doamne ajuta si o viata frumoasa sa ai!
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 07:46:40
florin1966 florin1966 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.08.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ghedeon Vezi mesajul
faptele bune vin ca urmare a credintei. Dc cineva zice ca are credinta dar faptele bune lipsesc inseamna ca de fapt nu crede. Si apostolul Iacov afirma asta, ca e moarta o credinta care nu are fapte. Mantuirea e un dar, har de la Dumnezeu si nu o plata pt faptele noastre bune. Uite ce spune Efeseni 2:
8. Căci în har sunteți mântuiți, prin credință, și aceasta nu e de la voi: este darul lui Dumnezeu;
9. Nu din fapte, ca să nu se laude nimeni.
ai citit ce tiam postat sau iti place sa te lauzi cu ce cunostinte biblice ai?te tot intorci pe toate partile dar ii dai inainte cu versetele .in afara de vorba seaca ca pomul neroditor mai stii ceva ?zici de fapte si credinta dar mai devreme ziceai ca doar de credinta si de jertfa mantuitorului teai razgandit ? asta e invatatura bisericii ortodoxe!!!!!!faci ghiveci din termeni DAR SI HAR nu e acelasi lucru . darul egratuit harul se da daca meriti .pavel cearta pe cei ce se lauda inaintea oamenilor cu faptele sa fie slaviti ca sectarii si are dreptate ca mantiurea vine prin credinta dar nu doar prin credinta. secte nu pun accent pe fapte desi se lauda cu ele si considera botezul ca salvare si mantuire iar faptele daca le faci sau nu e tot una dupa luther calvin si ceilalti parinti protestanti si neo

Last edited by florin1966; 18.02.2010 at 07:57:02.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 08:39:20
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
Nu este vorba de ecumemism, si nici eu nu sunt de acord cu el, cred ca oamenii sunt diferiti nascuti in familii, tari diferite, fiecare are libertate,... si oricum nu putem fi la fel toti ca nu sunt comunisto-crestini.
Faptul ca tu crezi in ortodoxism nu inteleg de ce sa fie din pacate ptr. mine.
Faptul ca s-au rugat doi preoti (din culte diferite) in Numele Lui Isus, nu are legatura cu alte culte care nu il considera pe Isus Fiul Lui D-zeu.
Intentia buna a cui fiind?
intentia este rea, nu e buna si nu duce la nimic. Nu are ce cauta un preot ortodox printre sectari sa slujeasca cot la cot. Intentia era buna doar daca era printre sectari sa le spune despre credinta cea adevarata si sa-i readuca din ratacire pe calea mantuirii.... in rest, e lucratura diavolului.
cand vei mai vedea preoti ortodoxi langa secatri, poti vorbi de ecumenismul diavolului, in nici un caz de vreo "intentie buna".
Vechi 18.02.2010, 10:08:58
amarius
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
intentia este rea, nu e buna si nu duce la nimic. Nu are ce cauta un preot ortodox printre sectari sa slujeasca cot la cot. Intentia era buna doar daca era printre sectari sa le spune despre credinta cea adevarata si sa-i readuca din ratacire pe calea mantuirii.... in rest, e lucratura diavolului.
cand vei mai vedea preoti ortodoxi langa secatri, poti vorbi de ecumenismul diavolului, in nici un caz de vreo "intentie buna".
SECTÁR, -Ă, sectari, -e, s.m., adj. 1. S.m. Partizan înflăcărat și intolerant al unei doctrine (politice, religioase etc.). 2. Adj. De sectă sau de sectar (1); intolerant față de cei cu alte convingeri; exclusivist.
Cum vezi si unde vezi sectari sau ce inseamna ptr. tine sectari?

Acest preot ortodox traieste in primul rand dupa Cuvantul Lui D-zeu deoarece El este prioritate, http://www.lamosuni.ro/parohia_d.php?id=11
iar aici gasesti marturii ale oamenilor care ii scrie acestui parinte Cristian, multumindu-i Lui D-zeu ptr. el si lucrarea ce o face.
De exemplu o marturie a unei femei care incepe asa
,,Îmi cer iertare pentru două lucruri:
- când ați fost blamat, acuzat de lucruri teribile, nu v-am luat apărarea așa cum ar fi trebuit, ci erau gata să mă smintească și pe mine! Slavă Domnului că au trecut și că mi-am dat seama de adevăr.,,

"Acest site a fost creat pentru a face cunoscute impresiile oamenilor care vin să se închine lui Dumnezeu, împreună cu Părintele Paroh Cristian, în biserica din Moșuni."
http://www.lamosuni.ro/

Daca vezi ceva gresit in ceea ce face? Sau unde vezi ecumenism aici? Nici unul dintre cei doi preoti care au slujit impreuna nu vor ecumenism (Mișcare religioasă ce urmărește scopul de a unifica toate bisericile creștine).

Sfantul Grigorie Palama scrie ca sunt 3 feluri de ateism:
-ateismul necredinciosilor (ei nu cred în Dumnezeu),
-ateismul ereticilor (care crezand mincinos in Dumnezeu, nu cred în Dumnezeul cel adevarat)
-ateismul ortodocsilor care tac la vreme de prigoana.

Deci eretici sunt cei care nu cred in D-zeu adevarat.
Eretic-eres = necredincios, păgân, credință în forțe miraculoase, supranaturale; concepție falsă (transformată în deprindere); prejudecată, superstiție, eroare,...
Ana, deci cine crede in Tatal nostru, Duhul Sfant, prin Isus, deoarece toate sunt din El, prin El si pentru El, este eretic? Sau crezi ca preotul ala nu-i credincios Lui D-zeu si minte?
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 10:12:31
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit amarius

cred doar ca a luat-o pe o cale gresita, si s-a smintit. ma rog pentru el ca Dumnezeu sa-l aibe in grija.
pentru mine sectarul tot sectar ramane.
Vechi 18.02.2010, 11:04:23
amarius
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Canoanele Bisericii interzic comuniunea cu ereticii de orice fel: rugaciune, predica , taine ,etc.Aceasta este un lucru urit.Caci ce intovarasire are Hristos cu Veliar, si adevarul cu minciuna?
Este normal sa interzica comuniune cu ereticii, in rugaciune, predica,... deoarece cine nu vine in Numele Domnului este eretic.
Eretic-eres = necredincios, păgân, credință în forțe miraculoase, supranaturale; concepție falsă (transformată în deprindere); prejudecată, superstiție, eroare,...

Ia spune-i preotului aceluia ca-i eretic, sau nu stie ca se pune cu ereticii, sau ca-i smintit si dai sfaturi.
Este si forum si fa bine de a scrie despre el acelasi lucru ca si aici. Sunt curios daca vei mai crede in pocainta fata de vorbe urate?

Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 11:09:31
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
Este normal sa interzica comuniune cu ereticii, in rugaciune, predica,... deoarece cine nu vine in Numele Domnului este eretic.

Ia spune-i preotului aceluia ca-i eretic, sau nu stie ca se pune cu ereticii, sau ca-i smintit si dai sfaturi.
Este si forum si fa bine de a scrie despre el acelasi lucru ca si aici. Sunt curios daca vei mai crede in pocainta fata de vorbe urate?
Toti eterodocsii (care nu sunt crestin ortodocsi) sunt eretici.

N-am inteles partea cu forumul.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 11:18:37
ghedeon
Guest

Implicit

Citat:
Ghedeon, te mai deranjez cu niste intrebare...trebuie sa marturisesc ca nu inteleg deloc ceea ce vrei tu sa transmiti, pentru ca am impresia ca ai muuuulte ganduri ascunse, si ceea ce exprimi nu reflecta ceea ce gandesti, motivatia si sinceritate!!
Nu stiu de une ai scos ca am ganduri ascunse, pur si simplu ti-am raspuns la intrebarea cu credinta, dandu-ti niste pasaje din Sfanta Scriptura. Deci...ce ganduri ascunse am?

Citat:
Tu daca vezi o persoana pe strada si o ajuti, asa cum crezi tu de cuviinta...ce te impinge sa incerci sa o aduci löa denominatiunea ta, daca ea ar crede deja in Hristos...si automat ar fi mantuita numai prin asta?
De ce iti pierzi timpul cu noi, ortodocsii care..dupa cum bine am vazut, stii foarte bine, credem de mii de ani in Hristos si facem si noi cum putem fapte bune?
Au oare nu suntem deja mantuiti prin credinta...asa pur si simplu?
Eu nu incerc sa aduc pe nimeni nicaieri, datoria fiecarui crestin e sa fie o marturie prin viata lui, si sa vesteasca Evanghelia. Sf Augustin spunea ca vesteste Evanghelia si la nevoie foloseste si cuvinte. Asta e datoria mea, nu sa aduc oameni la nush ce confesiuni.
In primul rand tu nu ai cum sa crezi de mii de ani ,si nimeni din generatia asta, pur si simplu pt faptul ca nu aveti atatia ani.
Dc Romania ar fi o tara crestina nu am fi pe primul loc la avorturi, violuri, furaciuni, violenta in familie etc. Dc ai fi studiat exemplele ce ti le-am dat din Sfanta Scriptura ai fi vazut ce inseamna credinta. Cineva care se declara crestin cu gura dar care traieste in pacat nu e crestin, mare majoritate a celor care se declara crestini nu sunt si poti sa vezi lucrul acesta din viata lor.

Citat:
De fapt pe tine te intereseaza sa ne convingi de interpretarea lui White a credintei, asa este?
AI o fixatie cu White. Dc ai citit postul meu ai fi vazut ca nu sunt adventist, si pt cunostinta ta nu am citit nici o carte de a lui White. Crede-ma ca habar nu am ce zice White.
EU ti-am citit din Sfanta Scriptura, care nu e scrisa de White ci inspirata de Duhul Sfant.

Citat:
Problema e ca noi nu intentionam sa ne mantuim atat de simplu cum alegi tu sa o faci...
Cum intentionezi tu sa te mantui?Dc nu prin credinta in Hristos, alta posibilitate nu e. Si nu e o mantuire simpla, pe Dumnezeu l-a costat viata Fiului Sau ca noi sa putem fi mantuiti, deci chiar nu e simpla.

Citat:
si nici nu ne lasa Dumnezeu sa iti impartasim aceasta doctrina, din fericire!
Doamne ajuta!
Ce doctrina? Nu imi amintesc sa fi propovaduit vre-o doctrina in afara de credinta in Hristos care e ceea ce Sfanta Scriptura spune, nu e doctrina inventata de mine.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 11:24:56
amarius
Guest

Implicit

Citat:
Toti eterodocsii (care nu sunt crestin ortodocsi) sunt eretici.
Asa au zis si catolicii.
Citat:
N-am inteles partea cu forumul.
Danut, am scris:
,,Ia spune-i preotului aceluia ca-i eretic, sau nu stie ca se pune cu ereticii, sau ca-i smintit si dai sfaturi.
Este si forum si fa bine de a scrie despre el acelasi lucru ca si aici. Sunt curios daca vei mai crede in pocainta fata de vorbe urate?,,

Last edited by amarius; 18.02.2010 at 11:27:15.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase PetruD Morala Crestina 947 03.02.2013 10:31:35
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? sophia Nunta 52 18.10.2010 12:02:02
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti mihailt Generalitati 8 17.04.2010 02:20:05