![]() |
![]() |
|
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
6OO-GR.FAINA ,250-GR.MARGARINA VEGETALA ,1-CANA ULEI <100-ML>1-lingurita bicarbonat stins in zeama de la o lamaie ,3-LINGURI ZAHAR SI SARE .TOATE SE AMESTECA BINE PANA SE OBTINE O COMPOZITIE OMOGENA ADAUGAND APA MINERALA .SE IMPARTE IN DOUA SI SE FAC 2 FOI 1,5 KG MERE SE CURATA SE DAU PRIN RAZATOARE SI LA URMA SE PUN LA PRAJIT STOARSE BINE CU 150-GR.ZAHAR SI SCORTISOARA.DUPA CE S-AU RACIT SE PUNE 3-LINGURI DE FAINA IN MERE PENTRU A NU LASA APA . SE PUNE IN TAVA SI SE DA LA CUPTOR LA 180-GRADE PENTRU 25-30 MINUTE EU FOLOSESC ULEI DE MASLINE DAR CRED CA E LA FEL SI CEL DE FLOAREA SOARELUI DIN ACEASTA COMPOZITIE SE POATE FACE SI CORNULETE CU GEM S-AU NUCA .POFTA BUNA!
|
#2
|
||||
|
||||
![]()
Avem nevoie de 650 g faina, 250 g zahar, 300 g miere lichida, 225 ml ulei, 2 lingurite bicarbonat, 2 lingurite scortisoara si cuisoare.
Cum procedam: Ingredientele uscate se pun intr-un castron (faina, zaharul, bicarbonatul, scortisoara si cuisoarele) si se framanta un aluat adaugand uleiul si mierea. Aluatul trebuie sa aiba consistenta unei plastiline moi (adaugati putina apa daca este prea tare). Infasurati aluatul intr-o folie de plastic si puneti-l la frigider timp de o ora. Apoi intindeti o foaie groasa cam de 1 cm si taiati cu formele. Acoperiti tava cu foaie de copt si puneti turtitele la cuptor timp de 10-15 minute. |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Vom folosi: 500 g ciuperci, 200 ml ulei, 400 g ceapa, 100 g bulion, 100 ml vin alb, 1 foaie dafin 1 legatura verdeata, sare si piper dupa gust
Ciupercile spalate bine in apa rece si taiate felii se pun intr-un vas acoperit la foc potrivit. Apoi calim ceapa, si o amestecam cu ciupercile. Adaugam bulion si cand sunt aproape inabusite se adauga vin, sare, piper, foaia de dafin si verdeata, lasandu-se la fiert inca 15-20 de minute. Se servesc reci, cu garnitura de orez sau cartofi natur. |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Hai să vă mai dau o rețetă:
După ce se împacă cu dușmanii, cu greșiții, și cere iertare celor pe care i-a supărat, bucătarul se pune pe făcut mâncare pentru el și pentru cine mai este prin casă: Zice un Doamne ajută lăsând în grija Domnului reușita rețetei! Se ia o ceapă roșie, mare, roșie, cît un pumn, și se dezvelește foaie de ceapă după foaie de ceapă până la miez, apoi fiecare foaie de ceapă roșie se sărează cu sare, și se lasă așa o oră sau două împreună cu restul. Se ia apoi o ceapă albă, mare, albă, căt un pumn, și se dezvelește foaie de ceapă după foaie de ceapă până la miez, apoi fiecare foaie de ceapă albă nu se sărează ci se pun doi trei stropi de oțet în înveliș și se lasă așa o oră sau două împreună cu restul. Se ia apoi o ceapă neagră, mare, neagră, cât un pumn, și se dezvelește foaie de ceapă după foaie de ceapă până la miez, apoi fiecare foaie de ceapă neagră nu se sărează, nu se pune oțet în înveliș ci se pun două trei picături de undelmn dacă e dezlegare, altfel se pun picături de apă chioară, și se lasă așa, o oră sau două împreună cu restul. (Dacă nu există ceapă neagră se poate folosi orice altă ceapă de culoare diferită față de cea albă și față de cea roșie) Se ia apoi o măciulie de usturoi și se scot cățeii de usturoi, și se așează în foile de ceapă și se lasă așa o oră sau două... câte un cățel într-o foaie, la trei foi diferite. Se ia o frunză mare de varză acră, pe care se așează cepele și usturoiul. Se mai ia o frunză mare de varză acră, cu care se acoperă cepele și usturoiul. În loc de frunzele de varză acră se pot folosi oricefel de frunze comestibile sau legume tăiate așa felie mare. Turnul astfel format se lasă jumătate sau o oră sau două la zvântat. Se taie în 4 părti egale, după ce s-a însemnat cu semnul sfintei Cruci. Nu se mai pune ulei decât dacă e dezlegare ci câteva picături de lămâie pe fiecare porție. Nu se consumă împreună cu pâine sau cu apă, și cu nici un fel de paste făinoase și nici cu pește sau măsline. Felia de pâine uscată și paharul cu apă se mănîncă și se bea înainte! Se mănîncă încet căci arde! iar stomacul și limba pot să explodeze! Nu se folosește piper sau ardei iute sau boia. Când se consumă, creștinul trebuie să caute să înțeleagă la ce se referă mâncarea din porția lui chiar dacă știe de data trecută răspunsul... RĂSPUNS: se referă la ziua curentă, fiecare pătrar al zilei este o porție, iar pedeantregul, toată porția reprezintă mintea unui creștin practicant. Miezurile de ceapă nu se aruncă ci se folosesc la fierturi... Porția asta se recomandă a fi servită L,M,V . După porția denumită de simpatici barbeq babilonian se îngăduie cu greu câteva fructe dulci de final: nuci coapte cu miere, portocală, banană, mere pere, gem, sau alte fructe dar nu în exces ci doar atât cât să alunge gustul anterior rămas. La final se urează noapte bună! celor care au mâncat dar și celor care au mâncat altceva s-au n-au mâncat nimic... cu îmbrățișare cât mai afectoasă. În caz de dureri de cap sau nemulțumiri sau pretenții, omul trebuie să-și reamintească ce a mâncat peste zi! sau ce a dat altora să mănânce! Toată masa nu trebuie să se întindă așa mai mult de o oră două pe deantregul. Poftă Bună! (eu abea de am inventat rețeta asta, așa că e prima oară când am născocit-o și redactat-o special pentru voi, dar precis nu eu ci Domnul a dat fie-I numele lăudat! sper, iar eu încă n-am folosit-o și deci încă n-am mâncat focul cu care m-am jucat... cine știe?... ori precis am făcut păcat după păcat de m-am hazardat ca să-i dau bucătarului de lucrat ceva ce el nici n-a visat... lucru necurat, ori cineștie ce-o fi gândind despre rețeta asta fără de aluat... și astfel n-am ascultat, vorbind iarăși nentrebat, ca orice bucătar proaspăt angajat, cu cugetul necugetat și crudul îndrăznind... dar acum pus pe liber, dat afară, de șeful înfuriat de mâncarea cu gust de „rahat” ce să mă fac? dar el nu știe că abea mai târziu se va vedea că n-a fost lucru necurat ci drept cugetat, din părinți lăsat, și regretând el abea atunci că pe nedrept m-a disponibilizat... lasându-mă să ajung eu acolo de unde-am plecat... la rețeta aia amară de la bucătarul versat... și delăsat în ... păcat.) Last edited by vsovivi; 23.02.2010 at 16:43:52. |
#5
|
|||
|
|||
![]()
Ingrediente : 1/2 kg ciuperci champignon;1 gulie;3 morcovi; 1 legatura patrunjel; 1 ceapa; 50 ml ulei; sare; delikat.
Preparare : Ciupercile le curatam, spalam si le taiem cubulete,gulia la fel. Morcovii si patrunjelul le taiem rondele.Taiem marunt ceapa si o calim pe 50 ml ulei, adaugam ciupercile si le saram lasandu-le la calit impreuna cu ceapa timp de 10 minute . Stingem totul cu apa si adaugam apoi morcovii, patrunjelul si gulia. Lasam sa fiarba pana legumele sunt fierte si apoi adaugam patrunjelul verde tocat fin. Condimentam dupa nevoie cu delikat si sare. |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Placinta cu cartofi...
Indrediente: 2 foi de foietaj cartofi ceapa calita masline negre porumb marar, patrunjel, sare si piper dupa gust... Se fierb cartofii, dupa ce sunt fierti se paseaza, se adauga ceapa calita in prealabil, boabele de porumb, maslinele...si se condimenteaza dupa gust! Cam asa arata placinta mea... ![]()
__________________
Doamne ajuta-ne si ai mila de noi pacatosii! |
#7
|
|||
|
|||
![]()
Supa de Rosii -de post..
150 gr..morcov 150 gr..ceapa curatata alba 150 gr..telina..sau de preferat telina tija 3 catei de usturoi o casoleta de busuioc proaspat..aproximativ 30 gr o conserva mare de rosii in bulion decojite de preferat divella(foarte bun si la sosul de pizza) sau mazza 150 ml ulei de masline..dar sa-l gustati sa nu fie prea amar. sare..piper..daca se poate rasnit pe loc..si putin zahar(la rosii intot-deauna se adauga putin zahar pentru a le taia aciditatea).. se toaca legumele cat se poate de marunt..si se calesc in uleiul de maslineadaugand usturoiul spre final..cand sunt aproape rumene..mai mult decat sticloase..se adauga rosiile conservate..intregi..cu tot cu suc..la foc mic..se amesteca des..pana scade de tot..apasand cu o lingura de lemn..pentru a zdrobi rosiile..va ramane ca o tocana groasa.. Adaugati apa..(de preferat o supa de resturi de legume..eu asa fac..adun toate resturile de la curatat..le spal bine..si le fierb..cam o ora..) dar merge si apa..fara a fi de post..se pune supa de pui..clara.. cam inca o data si ceva..peste rosii..si dati in fiert..gustati..si cam cu 10 min inainte de a o da jos de pe foc..adaugati busuiocul taiat mai mare..cu tot cu tulpina..mai mare..cam de jumatate de cm..potriviti de sare..zahar..si piper.. merge foarte bine cu crutoane de paine taraneasca..facute cu ulei de masline si patrunjel la cuptor.. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Post de bucate sau post de pacate...??? | geo.nektarios | Pocainta | 160 | 19.03.2016 13:34:53 |
Postul de pacate vs postul de bucate | tigerAvalo9 | Generalitati | 21 | 28.02.2012 23:29:05 |
Post | Bogdan N | Generalitati | 5 | 18.06.2011 22:06:08 |
* post * | Jamaica | Postul | 63 | 15.02.2011 20:56:37 |
post | dorinel78 | Generalitati | 16 | 25.03.2009 08:44:57 |
|