Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Moaste
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.02.2010, 14:28:41
Mariusica
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Sau, poate a vrut sa scoata in evidenta ca acel sfant avea hrana zilnica bazata pe semintele din conuri, care mai tarziu a reprezentata o marturie a acestui fapt (adica ca se hranea cu seminte).
Se spune ca Sf. Ignatie Teoforul (daca nu este vorba de el, as dori sa fiu corectat) l-a iubit foarte mult pe D-zeu astfel ca in interiorul inimii se aflau imprimate initialele lui Hristos...DACA CINEVA STIE MAI MULTE L-AS RUGA SA COMPLETEZE.
Da, din explicatia lui reiesea ca se hranea doar cu seminte. nu a pomenit de altceva.
Dar a tinut sa precizeze ca datorita rasinilor prezente in aceste seminte corpul nu i-a putrezit dupa moarte.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2010, 15:10:53
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mariusica Vezi mesajul
Da, din explicatia lui reiesea ca se hranea doar cu seminte. nu a pomenit de altceva.
Dar a tinut sa precizeze ca datorita rasinilor prezente in aceste seminte corpul nu i-a putrezit dupa moarte.
Ne cunoscand situatia eu te cred...dar sa nu uitam ca avem numerosi sfinti (Cuv. Paraschiva, Sf. Mc.Filofteia, etc- moastele celor doua sfinte am avut posibilitatea sa le vad...) nu au mancat seminte din conuri si cu toate acestea trupul lor nu a putrezit.
Nu semintele au facut sa nu putrezeasca, ci harul lui D-zeu, daca este vorba de un sfant. Sunt cazuri in care trupurile mortilor nu putrezesc si cu toate acestea nu sunt sfinti:
- exista pamant care conserva trupul
- cand cineva moare intr-un pacat greu..
- trupurile faraonilor imbalsamate (mumiile) nu sunt de sfinti etc...
Trupul unui sfant (MOASTELE) au un miros placut si nu provoaca frica si spaima in inima unui om...celelalte cazuri: fie miros urat, fie provoaca teama si frica in inima omului.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2010, 16:32:19
Mariusica
Guest

Implicit

Citat:
Ne cunoscand situatia eu te cred...dar sa nu uitam ca avem numerosi sfinti (Cuv. Paraschiva, Sf. Mc.Filofteia, etc- moastele celor doua sfinte am avut posibilitatea sa le vad...) nu au mancat seminte din conuri si cu toate acestea trupul lor nu a putrezit.
Nu semintele au facut sa nu putrezeasca, ci harul lui D-zeu, daca este vorba de un sfant. Sunt cazuri in care trupurile mortilor nu putrezesc si cu toate acestea nu sunt sfinti:
- exista pamant care conserva trupul
- cand cineva moare intr-un pacat greu..
- trupurile faraonilor imbalsamate (mumiile) nu sunt de sfinti etc...
Trupul unui sfant (MOASTELE) au un miros placut si nu provoaca frica si spaima in inima unui om...celelalte cazuri: fie miros urat, fie provoaca teama si frica in inima omului.
In primul rand moastele nu arata chiar asa de nestricacioase. Atunci cand se schima hainele moastelor, acestea se ung cu mir. Iata de unde vine mirosul frumos. Pe urma sunt miile de corpuri neputrezite ce nu apartin sfintilor. Unele se gasesc in stare mai buna decat moastele la care ne inchinam. Si aici nu ma refer la mumiile egiptene.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2010, 22:13:46
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
In primul rand moastele nu arata chiar asa de nestricacioase. Atunci cand se schima hainele moastelor, acestea se ung cu mir. Iata de unde vine mirosul frumos. Pe urma sunt miile de corpuri neputrezite ce nu apartin sfintilor. Unele se gasesc in stare mai buna decat moastele la care ne inchinam. Si aici nu ma refer la mumiile egiptene.
Cat timp nu ai simtit harul lui D-zeu care izvoraste din Sf. moaste, si cat timp nu ai inaltat rugaciuni inaintea acestora cu un scop bine intemeiat, ...etc..tot ceea ce vei spune pentru tine sunt adevarate..
Eu unul am vazut, am simtit si m-am rugat...rezultatul a fost ca m-am simtit foarte multumit de ceea ce am dobandit in viata mea.
Corpurile neputrezite de care vb tu eu nu am negat ca n-ar exista...dar stai linistit ca BO nu le ung una doua cu miruri si le afiseaza in public, pt ca orice NEADEVAR VA IESI ODATA SI ODATA LA LUMINA.
D-zeu nu este Tatal minciunii si a inselaciunii, iar daca cineva va indrazni sa-si bata joc de lucrurile sfinte, isi va bate D-zeu joc de el.

Ps. daca esti desteapt(a) fa-mi o explicatie mai plauzibila cu privire la "sfintele moaste", adica la trupurile neputrezite...cum s-au conservat? da-mi exemple...unde se gasesc astfel de trupuri...?
Sa nu vii cu exemplu ala de anu trecut de la OTV cu mosul ala conservat ...
Reply With Quote
Vechi 20.02.2010, 19:28:17
Mariusica
Guest

Implicit

Dar tu ce explicatie ai pt mosul de la OTV?
Citat:
Cat timp nu ai simtit harul lui D-zeu care izvoraste din Sf. moaste, si cat timp nu ai inaltat rugaciuni inaintea acestora cu un scop bine intemeiat, ...etc..tot ceea ce vei spune pentru tine sunt adevarate..
Eu unul am vazut, am simtit si m-am rugat...rezultatul a fost ca m-am simtit foarte multumit de ceea ce am dobandit in viata mea.
Corpurile neputrezite de care vb tu eu nu am negat ca n-ar exista...dar stai linistit ca BO nu le ung una doua cu miruri si le afiseaza in public, pt ca orice NEADEVAR VA IESI ODATA SI ODATA LA LUMINA.
D-zeu nu este Tatal minciunii si a inselaciunii, iar daca cineva va indrazni sa-si bata joc de lucrurile sfinte, isi va bate D-zeu joc de el.

Ps. daca esti desteapt(a) fa-mi o explicatie mai plauzibila cu privire la "sfintele moaste", adica la trupurile neputrezite...cum s-au conservat? da-mi exemple...unde se gasesc astfel de trupuri...?
Sa nu vii cu exemplu ala de anu trecut de la OTV cu mosul ala conservat ...
Reply With Quote
Vechi 20.02.2010, 22:41:15
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Dar tu ce explicatie ai pt mosul de la OTV?
Daca era SFANT nu era el dezgropat de "OTV"...iar Biserica Ortodoxa lua atitudine...

criterii bine stabilite. De altfel, proclamarea unui sfant era ...
http://www.crestinortodox.ro/.../can...oxa-69619.html
Reply With Quote
Vechi 22.02.2010, 09:02:40
Mariusica
Guest

Implicit

Citat:
Daca era SFANT nu era el dezgropat de "OTV"...iar Biserica Ortodoxa lua atitudine...

criterii bine stabilite. De altfel, proclamarea unui sfant era ...
http://www.crestinortodox.ro/.../can...oxa-69619.html
Daca nu era de la Dumnezeu, cum explici neputrezirea lui?
Sau ca sa reformulez: de ce lasa Dumnezeu sa nu putrezeasca trupul unor oameni a caror viata nu a dovedit sfintenie? Ca sa ne induca in eroare? Sau de ce?
Gandeste-te ca sunt corpuri aproape perfect conservate, din preistorie chiar.
Iar unele arata mult mai bine decat ce numim noi moaste.
Si de cand OTVul a ajuns masura a sfinteniei? Sau oricare al canal mass-media?
Iar despre atitudinea neluata de BOR ... Si aici este la fel ca in politica.
Luam atitudine doar unde ne convine.
Reply With Quote
Vechi 22.02.2010, 10:27:01
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Daca nu era de la Dumnezeu, cum explici neputrezirea lui?
Sau ca sa reformulez: de ce lasa Dumnezeu sa nu putrezeasca trupul unor oameni a caror viata nu a dovedit sfintenie? Ca sa ne induca in eroare? Sau de ce?
Gandeste-te ca sunt corpuri aproape perfect conservate, din preistorie chiar.
Iar unele arata mult mai bine decat ce numim noi moaste.
Si de cand OTVul a ajuns masura a sfinteniei? Sau oricare al canal mass-media?
Iar despre atitudinea neluata de BOR ... Si aici este la fel ca in politica.
Luam atitudine doar unde ne convine.
Nu trebuie sa ne grabim sau sa luam noi decizii in locul Bisericii. Cu siguranta Dumnezeu nu va lasa pe sfintii Sai in anonimat, pentru ca "lumina nu poate fi ascunsa sub obroc".
Reply With Quote
Vechi 25.02.2010, 21:08:53
annajanette
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de krabu Vezi mesajul
Cred in moaste pentru ca m`am rugat la ele si rugaciunea mi`a fost ascultata desi sunt un pacatos sadea. M`am rugat la Sf Paraschieva de doua ori si de doua ori mi s`a ascultat rugaciunea.
si eu la fel
Reply With Quote
Vechi 27.02.2010, 23:54:23
Zalmoxis_Nemuritorul's Avatar
Zalmoxis_Nemuritorul Zalmoxis_Nemuritorul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Buna intrebare, cu moastele..
Parerea mea e ca raspunsul ar trebui nuantat...

Sunt moaste care intr-adevar au apartinut unor persoane sfinte, si care intr-adevar au putere de la Dumnezeu... de exemplu, moastele Sfintei Paraschiva...

Pe de alta parte insa sunt si numeroase falsuri... imi vine in minte cazul asa-ziselor bucati din Crucea Mantuitorului... sunt atat de multe bucati din aceasta cruce, incat din totalul lor s-ar putea reconstitui 300 de cruci ! Stiu ca suna ca in povestea lui Hagi Tudose si a "lemnului sfant", dar din pacate in unele cazuri cam asa e.

In cele din urma nu stiu ce relevanta pentru credinta are autenticitatea cutarei sau cutarei moaste... aflate in fata lor, oamenii se roaga lui Dumnezeu, iar puterea nu e la moaste ci la Dumnezeu.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfanta Traditie Iuliiiii Generalitati 4 07.06.2013 13:42:36
Credinta, adevar, traditie si profan Claudiu_FT Teologie si Stiinta 2 04.09.2011 22:46:40
Sfanta traditie caiusltd Despre Sfanta Scriptura 9 18.10.2010 09:10:57
Sfanta Traditie Ioana-Andreea Secte si culte 5 26.07.2010 18:21:55
traditiile si sfanta traditie. iulian_vlc Generalitati 4 16.03.2009 10:19:34