Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.02.2010, 17:38:46
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mariusica Vezi mesajul
si daca vine altcineva si zice ceva asemanator, trebuie sa-l urmam doar pt ca zice ceva interesant?
Daca viata lui e sfânta si învatatura lui de o întelepciune iesita din comun, eu zic ca trebuie sa luam aminte.

Citat:
În prealabil postat de Mariusica Vezi mesajul
Teoria este interesanta. Dar contraargumetul e simplu. Asta ar fi impotriva teoriei tuturor religiilor. Tot ce au invatat religiile de mii de ani ar fi fals. Nu cred ca un Dumnezeu real si-ar minti poporul vreme de mii de ani. Gandeste-te ca au fost arsi pe rug oameni pentru mult mai putin.
Vrei sa zici ca aceasta parere a ta e o dovada ca Dumnezeu nu exista? De unde stii tu caile lui Dumnezeu? Ele de multe ori, poate de cele mai multe ori sunt paradoxale.

......................

Revenind la topic, sa vedem care sunt sansele ca teoria evolutionista sa fie adevarata.

Probabilitatea matematica ca o singura celula sa fi aparut din întâmplare este de 1/10340,000,000. Aceasta este un numar cu redare grafica speciala, nu e vorba de 1/10 miliarde... ci de fractia 1 pe un numar format din 1 urmat de 340 milioane de zerouri, un numar mai mult decât astronomic.

Iar daca totusi asa ceva s-a întâmplat, celula trebuia sa traiasca suficient de lung timp ca sa se reproduca, iar celulele rezultate din reproducere si ele trebuiau sa traiasca destul de mult ca sa se reproduca la rândul lor. Si apoi mai multe "accidente" trebuiau sa aiba loc ca sa apara procesul de complexizare a organismelor.
http://nodnc.com/modules.php?name=Co...owpage&pid=291

Si apoi, o minune mai mare (fiindca e imposibila inclusiv din punct de vedere matematic), materia neînsufletita trebuia sa înceapa sa sa aiba senzatii, ratiune.

Care este probabilitatea ca o Fiinta superioara sa existe? Din punct de vedere matematic, probabilitatea de 50%, da sau nu.

Din punct de vedere logic, o Fiinta spirituala absoluta are mai multe sanse sa existe autonom decât materia aparuta din senin. Existenta este un mare mister, mai ales existenta vie, umana. Aici este o mare taina. Absolutul este infinit nu doar în termeni temporali si spatiali ci si calitativ. Ori materia nu este asa, ea are niste proprietati limitate care se cunosc. Un Absolut viu este o explicatie mai buna pentru infinitul calitativ.

Si oare e o coincidenta ca Dumnezeu spune în Scriptura Eu sunt Cel ce sunt?

13. Zis-a iarăși Moise către Dumnezeu: "Iată, eu mă voi duce la fiii lui Israel și le voi zice: Dumnezeul părinților voștri m-a trimis la voi... Dar de-mi vor zice: Cum Îl cheamă, ce să le spun?"
14. Atunci Dumnezeu a răspuns lui Moise: "Eu sunt Cel ce sunt". Apoi i-a zis: "Așa să spui fiilor lui Israel: Cel ce este m-a trimis la voi!" (Iesirea 3)

Trebuie sa întelegem ce înseamna sa concepem Absolutul ca o Fiinta rationala, vie, personala. Numai un astfel de absolut poate fi infinit calitativ, poate da adevarata dimensiune infinita existentei, poate explica aparitia lumii si a omului.

Adevarata existenta nu poate fi decât absoluta, fabuloasa, dupa cum spune Scriptura:

Cele ce ochiul n-a văzut și urechea n-a auzit, și la inima omului nu s-au suit, pe acestea le-a gătit Dumnezeu celor ce-L iubesc pe El. (I Corinteni, 2, 9)

Last edited by Traditie1; 21.02.2010 at 18:03:04.

Tags
evolutionism

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre ereziarhi, erezii si combaterea acestora la Sfintele Sinoade Ecumenice tot-Laurentiu Dogmatica 15 11.04.2014 00:40:59
Puncte comune intre catolicism si ortodoxie PadreCory Biserica Romano-Catolica 17 12.04.2008 01:35:49