Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.02.2010, 11:03:12
amarius
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
in legatura cu avorturile, vrei sa spui ca numai ortodocsi le savarsesc? esti tu chiar asa de sigur ca protestantii nu fac.
Si in alte culte se fac avorturi Mihai, dar dupa cum am auzit si vazut, cei ce comit sunt exclusi, pedepsiti ptr. o perioada din biserica, pana se doreste omul a se caii,...
Asta nu inseamna ca nu au voie a merge la biserica ci calitatea de membru a acelei biserici. Consider ca este bine deoarece trebuie pedeapsa ptr. a nu trece, justifica, scuza, a nu se juca, asa usor cu pacatele si mai ales cu viata cuiva fara aparare.
Reply With Quote
Vechi 22.02.2010, 13:19:20
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de amarius Vezi mesajul
Si in alte culte se fac avorturi Mihai, dar dupa cum am auzit si vazut, cei ce comit sunt exclusi, pedepsiti ptr. o perioada din biserica, pana se doreste omul a se caii,...
Asta nu inseamna ca nu au voie a merge la biserica ci calitatea de membru a acelei biserici. Consider ca este bine deoarece trebuie pedeapsa ptr. a nu trece, justifica, scuza, a nu se juca, asa usor cu pacatele si mai ales cu viata cuiva fara aparare.
omul poate s-a pocait asa ca sa fie primit inapoi. cum sa stiu mai marii confesiunilor ca omul s-a cait cu adevarat?iti spun eu: nu au cum sa stie. numai Dumnezeu stie. asa ca excluderea asta de multe ori nu prea are rezultatul scontat.
p.s.: a nu se intelege ca incerc sa ii justific pe cei care cad in asemenea pacate.
Reply With Quote
Vechi 22.02.2010, 15:30:00
amarius
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
omul poate s-a pocait asa ca sa fie primit inapoi. cum sa stiu mai marii confesiunilor ca omul s-a cait cu adevarat?iti spun eu: nu au cum sa stie. numai Dumnezeu stie. asa ca excluderea asta de multe ori nu prea are rezultatul scontat.
p.s.: a nu se intelege ca incerc sa ii justific pe cei care cad in asemenea pacate.
Stiu ca nu justifici si la fel ai dreptate deoarece ce este in inima omului care chiar daca vrea binele nu are putere de multe ori sa-l faca, deci faptul ca se caieste sau nu, nu putem sti daca nu va face asa si alta data.
Dar prin faptul ca Isus ne cere a ierta pe cei ce isi cer iertare la fel trebuie inteles aceasta si in alte relatii, iar riscul trebuie asumat pe baza marturiei fiecaruia in parte, ptr. care raspunde, iar datoria altuia este de a-l ajuta, ierta,... in cazul ca este constient ca a pacatuit, ca altfel cred ca degeaba si nu este ajutor.
Tot asa de acestia spune in Biblie, de cei care se indeletnicesc cu minciunile, hotiile, curviile, desfranarile, betiile, inselatoriile,... si se numesc crestini sa nici nu se stea la masa cu ei, probabil se refera ca la masa omul trebuie sa se inchine,... Lui D-zeu, iar unul care face aceste lucruri nu poate fi de la D-zeu sau este tare suparat pe Domnul, sau este viclean,profitor,...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase PetruD Morala Crestina 947 03.02.2013 10:31:35
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? sophia Nunta 52 18.10.2010 12:02:02
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti mihailt Generalitati 8 17.04.2010 02:20:05