Citat:
În prealabil postat de mihai07
omul poate s-a pocait asa ca sa fie primit inapoi. cum sa stiu mai marii confesiunilor ca omul s-a cait cu adevarat?iti spun eu: nu au cum sa stie. numai Dumnezeu stie. asa ca excluderea asta de multe ori nu prea are rezultatul scontat.
p.s.: a nu se intelege ca incerc sa ii justific pe cei care cad in asemenea pacate.
|
Stiu ca nu justifici si la fel ai dreptate deoarece ce este in inima omului care chiar daca vrea binele nu are putere de multe ori sa-l faca, deci faptul ca se caieste sau nu, nu putem sti daca nu va face asa si alta data.
Dar prin faptul ca Isus ne cere a ierta pe cei ce isi cer iertare la fel trebuie inteles aceasta si in alte relatii, iar riscul trebuie asumat pe baza marturiei fiecaruia in parte, ptr. care raspunde, iar datoria altuia este de a-l ajuta, ierta,... in cazul ca este constient ca a pacatuit, ca altfel cred ca degeaba si nu este ajutor.
Tot asa de acestia spune in Biblie, de cei care se indeletnicesc cu minciunile, hotiile, curviile, desfranarile, betiile, inselatoriile,... si se numesc crestini sa nici nu se stea la masa cu ei, probabil se refera ca la masa omul trebuie sa se inchine,... Lui D-zeu, iar unul care face aceste lucruri nu poate fi de la D-zeu sau este tare suparat pe Domnul, sau este viclean,profitor,...