Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.02.2010, 14:13:57
ar14rai
Guest

Question avort

Cand voi vedea o mama de-a dreptul marcata de fapta grava pe care a comis-o,
cand voi vedea o mama care necontenit "cu lacrimi spala picioarele" Mantuitorului
cand voi vedea o mama care a avortat fara sa doreasca, din probleme de sanatate...

atunci cred ca are o sansa ca Dumnezeu sa o ierte usor.

Insa atata timp cat femeile merg sa avorteze si ies zambitoare de acolo ca au "scapat de o grija", ma indoiesc. Nu sunt eu cu judecata... intr-un fel. Desi ca tot oamenilor (Apostolilor, preotilor) li s-a dat puterea de ierta si de a tine pacatele.

Stiti ce e ciudat? Daca intrebi o femeie inainte sa avorteze daca ii va parea rau, stiti ce va spune, nu? Sigur ca ii va parea. Si atunci de ce il face? Ca sa aibe dupa ce sa planga?

Sunt necredincioase. Multe din ele.
In concluzie de moment, as spune ca pentru avort trebuie multe lacrimi de pocainta.
Reply With Quote
Vechi 22.02.2010, 15:27:51
ar14rai
Guest

Exclamation statistica

stie cineva cate avorturi s-au facut in 2009?
In Romania sau in lume?
Reply With Quote
Vechi 22.02.2010, 15:51:59
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ar14rai Vezi mesajul
cand voi vedea o mama care necontenit "cu lacrimi spala picioarele" Mantuitorului
cand voi vedea o mama care a avortat fara sa doreasca, din probleme de sanatate...

Insa atata timp cat femeile merg sa avorteze si ies zambitoare de acolo ca au "scapat de o grija", ma indoiesc. Nu sunt eu cu judecata... intr-un fel. Desi ca tot oamenilor (Apostolilor, preotilor) li s-a dat puterea de ierta si de a tine pacatele.

Stiti ce e ciudat? Daca intrebi o femeie inainte sa avorteze daca ii va parea rau, stiti ce va spune, nu? Sigur ca ii va parea. Si atunci de ce il face? Ca sa aibe dupa ce sa planga?

In concluzie de moment, as spune ca pentru avort trebuie multe lacrimi de pocainta.
Pai da, dar dumneavoastra oricum nu le puteti afla pe toate cele care varsa multe lacrimi de pocainta pentru ca au avortat...pentru ca depinde ce parohie aveti, cat de religiosi sunt enoriasii..iar dintre cele care avorteaza, pot fi din cele care vin la spovedanie, ca sa o mai faca si pe asta...deci nu cu reala pocainta sau constientizare a pacatelor!

Eu cred ca multe femei plang cu adevarat aceasta decizie, insa poate ca nu toate se exteriorizeaza in fata vecinilor, amicilor...sau prietenilor de familie!
Reply With Quote
Vechi 23.02.2010, 16:12:55
almaris
Guest

Implicit

Citat:

Indiferent cat de grav ar fi pacatul unui om, va rog nu lasati impresia ca Dumnezeu are nevoie de tanguirile noastre ca sa ne ierte, sa ne tavalim pe jos, sa facem cine stie ce eforturi etc. Daca ne pocaim din inima, El ne iarta in clipa aceea. De aceea si spune Domnul, atunci cand ne rugam sa si credem ca am primit in ceasul acela.
Domnul sa ne fereasca de a deveni pacatosi de meserie in vreun domeniu.

Citat:
Asa este, nu suntem noi cu judecata, in nici un fel, cu toate ca oameni fiind avem aceasta tendinta. Principiul iertarii este foarte simplu, nu poti cere ca Dumnezeu sa te ierte daca tu insuti nu poti sa ierti pe aproapele tau care ti-a gresit, acesta este principiul de care vorbeste Scriptura. Cine tine pacatul, adica nu iarta, nici pe el nu il va ierta Dumnezeu.

Citat:

Din pacate multe dintre aceste femei ajung la avort sub o presiune imensa care ori din partea "iubitului", ori din partea parintilor, ori din partea mai stiu eu cui, toti inconstienti de ce urmari ar putea avea loc. Nu realizeaza ce binecuvantare ar fi un copil chiar poate venit intr-un moment nepotrivit.

Dumnezeu sa ne ajute ca in cazul in care vom fi pusi in situatia de a sfatui pe cineva care are gandul acesta, de a merge sa realizeze macabra interventie, sa o putem ajuta sa revina asupra deciziei, acordandu-i in acelasi timp si sprijinul nostru.

Last edited by almaris; 23.02.2010 at 16:15:02.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2010, 02:04:10
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Eveniment petrecut in familie, acum vreo 50 de ani: femeia, proaspat casatorita, ramane gravida si vrea sa avorteze. Sotul este pentru pastrarea copilului. Argumentele ei: vrea sa mearga la serviciu, sa isi faca situatie, sa aiba cu ce isi creste copiii... argumentele lui: vrea sa aiba o familie adevarata, copii, nepoti, sa fie veselie in casa... Ea o tine pe a ei, el o tine pe a lui. El hotarat, vazand ca nu o scoate la capat: "Daca avortezi, sa stii ca ai terminat-o cu mine! Divortam!" Ghiciti cine a avut castig de cauza! Daca nu exista aceasta remarca ferma, bebelusii (erau 2 gemeni) ar fi fost avortati si nici eu nu as mai fi putut exista!
Domnilor, luati aminte si aratati ca sunteti barbati atunci cand este nevoie, in situatii limita!
Vechi 28.02.2010, 02:09:12
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Acuma, după umila mea părere, împrejurarea că nevasta face o crimă nu prea e motiv de divorț.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 28.02.2010, 20:17:43
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Acuma, după umila mea părere, împrejurarea că nevasta face o crimă nu prea e motiv de divorț.
Mai draga, n-o fi motiv de divort pentru ca avortul e la moda acumdar ai putea sa traiesti langa o "criminala"? Trebuie sa nu ai inima ca sa omori un suflet si oricum sotul prin acord devine partas la pacat ca de altfel toti cei care sunt de acord cu aceasta fapta...
Reply With Quote
Vechi 28.02.2010, 20:37:40
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Mai draga, n-o fi motiv de divort pentru ca avortul e la moda acumdar ai putea sa traiesti langa o "criminala"? Trebuie sa nu ai inima ca sa omori un suflet si oricum sotul prin acord devine partas la pacat ca de altfel toti cei care sunt de acord cu aceasta fapta...
Cam dur...cam dur, si nu trebuie sa uitam ca sunt unele femei care inca nu constientizeaza pe deplin ca sunt mame...nici macar in perioada cat sunt insarcinate, abia dupa ce se concretizeaza totul si vad copilul live...se schimba ceva in ele!!!

Unele abia atunci cand vad copilul la eco...sunt izbite de sentiment, pana atunci...tot asa, nu pot simti mai nimic concret.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2010, 20:51:03
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Cam dur...cam dur, si nu trebuie sa uitam ca sunt unele femei care inca nu constientizeaza pe deplin ca sunt mame...nici macar in perioada cat sunt insarcinate, abia dupa ce se concretizeaza totul si vad copilul live...se schimba ceva in ele!!!

Unele abia atunci cand vad copilul la eco...sunt izbite de sentiment, pana atunci...tot asa, nu pot simti mai nimic concret.

Da, ai dreptate! Am fost cam dura dar nu as vrea sa se inchida ochii... In fond nu esti mai putin raufacator ca unul din puscarie... si cred ca trebuie sa ne trezim!
Reply With Quote
Vechi 28.02.2010, 21:07:55
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
1. "Măi dragă" ? Pentru ce să vorbim unii cu alții cu ironii gratuite ?
2. Eu nu am spus că soțul trebuie să-și dea acordul. Dimpotrivă, trebuie să facă tot ce depinde de el ca o crimă (fără nici un fel de ghilimele) să nu se producă. Dar, dacă se produce totuși, ăsta e motiv să își repudieze soția de care este legat până la mormânt ? Nu trebuie să îl iertăm pe aproapele nostru, mai ales dacă acest aproape e jumătatea noastră ? Măcar în speranța că și Domnul nostru ne va ierta pe noi, dacă inima ne e așa de împietrită că nu îl mai putem ierta din inimă !

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Canon de pocainta pentru cel cazut in desfranare costa1988sv Intrebari utilizatori 9 21.12.2012 19:35:48
Avortul in BC camy_d Biserica Romano-Catolica 108 04.07.2012 06:57:38
Avortul selectiv Mihnea Dragomir Stiri, actualitati, anunturi 22 05.06.2012 00:54:52
AVORTUL roxanica Generalitati 170 17.02.2008 00:00:39
AVORTUL! Tudor Generalitati 526 08.09.2007 15:16:46