Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.02.2010, 10:41:45
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Da, in acest tip de vid
http://en.wikipedia.org/wiki/False_vacuum

Povesti de adormit materialistii. Din nimic nu poate apare ceva.

Citat:
Vorbe, vorbe, vorbe
Vorbele acestea au sens pentru oamenii care cauta adevarul cu obiectivitate.

Citat:
Nu stiu, insa probabilitatea nu e zero
Deci nu se cunosc alte forme de organizare complexa a materiei cu exceptia vietii de pe pamânt.

Citat:
Studiaza animalele si ai sa vezi cum a aparut. Constiinta de sine au, intr-o anumita masura, si animalele.
Eu sustin ca animalele nu au constienta, sunt obiecte miscate de Dumnezeu. Deci totusi cum a ajuns materia sa aiba senzatii?

Citat:
Da un exemplu de rezultat verificabil al rugaciunii, de rezultat verificabil al acestui tip de cunoastere, si te cred.
Rezultatul e o experienta personala care nu poate fi verificat de altcineva. Este o forma de limpezire a întelegerii.
Vechi 23.02.2010, 10:44:07
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mariusica Vezi mesajul
Aceeasi problema o are si evolutionismul. Dar in mai mica masura. Sunt inca lucruri pe care nu le stim. Si uneori lansam teorii, pentru a incerca o explicatie. Dar sunt teorii, nu dogme.

Vrei sa spui ca esti deschis chiar si ateismului?
Evolutionismul pleaca de la prejudecata ca totul e materie. Asta e greseala lui.
Vechi 23.02.2010, 10:49:49
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
http://en.wikipedia.org/wiki/False_vacuum

Povesti de adormit materialistii. Din nimic nu poate apare ceva.
Vidul fals nu e nimic
Citat:
Vorbele acestea au sens pentru oamenii care cauta adevarul cu obiectivitate.
ok :)
Citat:
Deci nu se cunosc alte forme de organizare complexa a materiei cu exceptia vietii de pe pamânt.
banuiesc ca stiai deja
Citat:
Eu sustin ca animalele nu au constienta, sunt obiecte miscate de Dumnezeu. Deci totusi cum a ajuns materia sa aiba senzatii?
Nu am cum sa-ti explic cum a ajuns materia sa aibe senzatii cind vorbim despre lucruri diferite. Maimuta are contiinta de sine.
Citat:
Rezultatul e o experienta personala care nu poate fi verificat de altcineva. Este o forma de limpezire a întelegerii.
OK, sa-mi spui cind se limpezeste lichidul in care savantul nebun iti tine creierul pe raft. :)
Vechi 23.02.2010, 10:51:32
Mariusica
Guest

Implicit

Citat:
Evolutionismul pleaca de la prejudecata ca totul e materie. Asta e greseala lui.
Pai ... nu suntem tzarana?
Vechi 23.02.2010, 10:53:10
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Pentru ca e stiinta
Vechi 23.02.2010, 11:37:11
gavriil gavriil is offline
Banned

Data înregistrării: 04.11.2005
Locație: Galati
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru gavriil
Implicit

Citat:
Ai dreptate. "Stiau" ca exista Dumnezeu. L-au si reprezentat in diverse figurine si desene.
Dar de unde stii tu asta?
Exista dovezi palpabile?
In desenele din pesteri nu ai sa gasesti nici un desen cu DUMNEZEU sau zei ci numai legat de viata sociala a oamenilor de atunci si reprezentari ale animalelor sau ce cultivau care le era necesar vietii lor pe pamint.
Da exista dovezi da cautare pe net si ai sa gasesti.

In epocile apropiate cum ar fi egiptene babiloniene ale greciei au inceput sa deseneze zei si alte reprezentari din spiritual pentru ca nu mai vedeau toti in spiritual doar putini aveau aceste capacitati.
Vechi 23.02.2010, 11:58:47
Mariusica
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gavriil Vezi mesajul
In desenele din pesteri nu ai sa gasesti nici un desen cu DUMNEZEU sau zei ci numai legat de viata sociala a oamenilor de atunci si reprezentari ale animalelor sau ce cultivau care le era necesar vietii lor pe pamint.
Da exista dovezi da cautare pe net si ai sa gasesti.

In epocile apropiate cum ar fi egiptene babiloniene ale greciei au inceput sa deseneze zei si alte reprezentari din spiritual pentru ca nu mai vedeau toti in spiritual doar putini aveau aceste capacitati.
Stai sa inteleg. Primele reprezentari ale divinului au aparut din cauza ca oamenii au inceput sa gandeasca mai mult material?
Vechi 23.02.2010, 17:30:59
Banned

Implicit

Citat:
Stai sa inteleg. Primele reprezentari ale divinului au aparut din cauza ca oamenii au inceput sa gandeasca mai mult material?
Da.
Pare curios dar asa este.
EX. Eu nu am nevoie de o reprezentare a tatalui meu pentru ca il vad si il cunosc nici a fratilor mei sau a oamenilor din jurul meu.

Asa era si cu mult timp in urma oamenii nu aveau nevoie de o reprezentare a celor divinbe pentru ca le vedea dar mai tirziu a fost nevoie de aceste reprezentari pentru ca lumea trebuia sa isi urmeze cursul spre acest materialism care cu timpul se va mai accentua.
Vechi 23.02.2010, 18:04:23
Mariusica
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gavriil Vezi mesajul
Da.
Pare curios dar asa este.
EX. Eu nu am nevoie de o reprezentare a tatalui meu pentru ca il vad si il cunosc nici a fratilor mei sau a oamenilor din jurul meu.

Asa era si cu mult timp in urma oamenii nu aveau nevoie de o reprezentare a celor divinbe pentru ca le vedea dar mai tirziu a fost nevoie de aceste reprezentari pentru ca lumea trebuia sa isi urmeze cursul spre acest materialism care cu timpul se va mai accentua.
nu am inteles niciodata, de ce acelor oamei de la inceput, care dupa cum spui nu aveau nevoie de reprezentari pentru ca stiau, Dumnezeu li se arata in mod constant.
iar noi, care suntem atat de materiali si am avea mai mult decat oricine de dovezi palpabile privind existenta lui Dumnezeu, trebuia sa ne multumim cu "minuni" ce pot fi usor interpretate stiintific sau chiar pot fi usor masluite
Vechi 23.02.2010, 19:15:00
Banned

Implicit

Citat:
nu am inteles niciodata, de ce acelor oamei de la inceput, care dupa cum spui nu aveau nevoie de reprezentari pentru ca stiau, Dumnezeu li se arata in mod constant.
iar noi, care suntem atat de materiali si am avea mai mult decat oricine de dovezi palpabile privind existenta lui Dumnezeu, trebuia sa ne multumim cu "minuni" ce pot fi usor interpretate stiintific sau chiar pot fi usor masluite
Acei oameni erau diferiti de cum sintem noi azi.
Nu erau asa de pervertiti din punct de vedere spiritual cum sintem noi azi.
Noi preferam sa ne satisfacem in primul rind propria placere sau dorinta decit a sacrifica din putinul nostru in favoarea altui om.Avem ochii sufletului inchisi de entitatile rele pe care leam acceptat in loc de a primi iubirea divina.

Referitor la minuni sa stii ca cea mai mare minune pe care o vezi cu ochii fizici este crearea altui om in pintecele unei femei.Sa stii ca la crearea unui om contribuie tot universul(lumea spirituala)adica intrun cuvint DUMNEZEU.

Stiinta cu timpul va descoperi si ea acest lucru dar in timp foarte lung acum este la inceput e un mic copil pe linga invataturile divine.
Subiect închis

Tags
evolutionism

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre ereziarhi, erezii si combaterea acestora la Sfintele Sinoade Ecumenice tot-Laurentiu Dogmatica 15 11.04.2014 00:40:59
Puncte comune intre catolicism si ortodoxie PadreCory Biserica Romano-Catolica 17 12.04.2008 01:35:49