Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.04.2010, 22:08:03
razvan.mn razvan.mn is offline
Banned

Data înregistrării: 05.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Hristos a Inviat!

Antonia, erai interesata la un moment dat despre prigoana calugarilor athoniti drept marturisitori instituita de Patriarhia Constantinopolului. Daca subiectul mai reprezinta una dintre preocuparile tale de actualitate, te rog, scumpa sora, intra aici:

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=9120 si descarca cartea parintelui Patric Ronson "Prigonirea monahilor din Sfantul Munte de catre Patriarhia de Constantinopol" de la linkul oferit la primul mesaj al thread-ului cu acelasi titlu de la topicul "Resusrse ortodoxe online".

Doamne ajuta!
Vechi 24.02.2010, 10:54:02
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
In ceea ce priveste succesiunea apostolica a episcopilor nostri, cred ca ti-am mai spus, este neintrerupta prin BOSV a Greciei, ROCOR si Biserica Rusa de dinainte de ciuma bolsevica. Nu sintem in comuniune cu Patriarhul ecumenic si cu nici una dintre Bisericile ecumeniste. Comuniunea a incetat la 1924, cind biserici si manastiri s-au separat, asa cum cer Sfintele Canoane, invatatura si exemplul Sfintilor Parinti de cei care au schimbat Sfinta Traditie prin introducerea calendarului iulian revizuit. Marturisirea noastra de credinta este ortodoxa, neschimbata, asa cum a fost ea pina la 1924.

Daca BOR este schismatica si lipsita de harul mantuitor, atunci Sfintii canonizati dupa 1924 la noi nu sunt recunoscuti de voi? De exemplu: Sfantul Paisie de la Sihla (+ 1970), Sfantul Ioan Iacob Hozevitul (+ 1960), Sfintii inchisorilor si multi altii.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 24.02.2010, 19:53:21
antoniap
Guest

Implicit

GUVERNUL GREC INSTITUIE BLOCADA ASUPRA MANASTIRII ESFIGMENU ...
Vechi 24.02.2010, 20:53:12
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Antonia, stirea e din 2005.
Ce s-a mai intamplat acolo intre timp?

Edit, 2005 sau oricand, nu-mi imaginam ca se mai poate intampla asa ceva (
Vechi 25.02.2010, 09:48:53
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul

Iata:

CALUGARII DIZIDENTI DE LA ATHOS, CONDAMNATI PENAL | AlterMedia ...
Vechi 25.02.2010, 09:56:50
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul

Vezi linkul: http://www.esphigmenou.com/

May 27 2009

"Greek Police bar pilgrims from attending church service"

ATHENS, Greece, May 27 - Police and coast guard officials said they were on alert Wednesday in the wake of Greek Orthodox pilgrims near Esphigmenou Monastery on Mount Athos, Greece.
Officials were on stand-by in the ancient cities of Ouranoupolis and Ierissos as a result of Tuesday's decision by Greek police to bar nearly 35 pilgrims who were trying to attend church for Ascension, a major Holiday on the Orthodox Calendar, and the feast day for the church at Esphigmenou Monastery.
Since the siege began in 2003, pilgrims have been invited by Abbott Methodios to attend services at Esphigmenou. Pilgrims are drawn to Mt. Athos and Esphigmenou Monastery as it is the idyllic place of prayer, a world within a world; an ancient, peaceful, community that is world renowned for monastic life. However each attempt to attend church services at Esphigmenou Monastery by peaceful pilgrims are met by agitated Greek Police, (and backed by the Greek Government) who physically and sometimes violently turn them back. Multiple attempts have been made to reach the monastery over the years and nearly all have been met with violence.

(AP photos below are pictures taken of today's events, clearly showing police rough handling of Esphigmenou monks).
Attached Images
File Type: jpg Esphigmenou_monk_police_harrasment.jpg (11,0 KB, 7 views)

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 28.02.2010, 02:45:25
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Daca BOR este schismatica si lipsita de harul mantuitor, atunci Sfintii canonizati dupa 1924 la noi nu sunt recunoscuti de voi? De exemplu: Sfantul Paisie de la Sihla (+ 1970), Sfantul Ioan Iacob Hozevitul (+ 1960), Sfintii inchisorilor si multi altii.
Unii sint, altii nu. De exemplu, Sf. Ioan Iacob este sfint pentru noi si consideram ca a fost canonizat in mod abuziv si in Biserica de Stil Nou. Acest sfint a parasit Romania din cauza schimbarii calendarului, a slujit intreaga sa viata dupa calendarul bisericesc, chiar a luat pozitie in 1948 impotriva persecutiei stilistilor din Romania refuzind sa faca parastas pentru Patriarhul BOR Nicodim. Biografia sa a fost falsificata ca sa poata fi facut sfint si de Stilul Nou.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
adevar sau superstitie?! ovidiu.mihai05 Generalitati 4 07.10.2011 07:48:54
Potopul- mit sau adevar? Zarathustra_revenind Generalitati 47 20.06.2010 12:54:55
Exista mantuire, exista vindecare! iosif Pocainta 3 07.02.2007 13:48:29