![]() |
![]() |
|
|
|||||||
|
|||||||
![]()
mariamargareta :
Apoi Vsovi mă citează din nou pe mine ca apoi să poată să mă comenteze. Citat:
Iată acest citat: “Ceea ce a stârnit nedumeriri a fost faptul că Pucioșii au afirmat pe 14 .01.2010 că Simeon l-a întâmpinat pe Iisus în acea zi” Și iată comentariul lui Vsovi la acest citat: “Nu pucioșii au afirmat, ei au postat ci voi susțineți că ei au afirmat și așa m-ați păcălit că ei ar susține născocelile pe care le înțelegeți voi din texte... deci voi afirmați că ei ar fi afirmat! NU, ci este scris în TEXT ceva iar vouă vi se pare că ați descoperit Aberica!” Păi dacă au postat ceva, acel ceva nu înseamnă că l-au afirmat și confirmat? Că doar nu puteau să infirme, să nege ceva ce tot ei au postat la modul afirmativ, asta ar fi fost de domeniul absurdului sau schizofreniei. Citat:
Citat:
Apoi, Vsovi comentează la fel de rațional: “nu au spus, ci au postat”. Păi n-au spus-o cu vorbe auzite, dar au spus-o cu cuvinte scrise, deci tot una este. Citat:
“...deci nu au spus ei, nu au spus pucioșii ci ei au postat! voi ziceți că ei au spus tot felul de interpretări ale voastre pe care le puneți în gura lor...” Deci noi ne referim la ce au postat pucioșii, adică au spus cu cuvinte scrise, și numai așa comentăm, cele postate de ei. Citat:
Citat:
“...iar Pruncul Iisus a fost tâiat împrejur și botezat cu numele Iisus dat prin îngeri așa cum este scris... asta dacă crezi... că altfel iar o să zici că NU... și eu Ba da... dar eu nu zic Ba da doar așa după mintea mea... ci zic Ba da după ce dau cu născocelile primului gând răsărit de piatră iar dacă Piatra zice Ba da și ea, atunci e bine, altfel plâng și mă apucă frigurile și de frică mă pun pe corectat fiindcă iar m-am hazardat și am visat lăsându-mă ispitit ca să vă răspund. Deci nu eu vă spun Ba da că eu nu știu mai nimic... adică nimic făr nici un mai, căci nu este cel ce știe și nici cel ce aleargă...” Citat:
|
|
|||||
|
|||||
![]()
În fine, Vsovi caută să ne convingă că doar noi suntem păcătoși, dar în el păcatul nu rămâne:
“...dar eu îs prost și păcătos și uituc și recunosc... dar iată că voi ziceți că vedeți, deci păcatul vostru rămâne...” Citat:
“Păi cum s-a desprins din BOR dacă este Biserica NOULUI IERUSALIM? deci BOR prin sf.Verginica și celelalte Trâmbițe doar a născut-o de la Dumnezeu... și sfinții Trei Ierari au uns-o și au binecuvântat-o iar slujitorul Domnului, preasfințitul Irineu Bistrițeanul, a uns-o și a binecuvântat-o și a sfințit-o, cu acordul maimarilor, căci el a crezut, și a ascultat...” BOR n-a născut Biserica Noul Ierusalim și nici măcar nu exista această biserică pe vremea Verginicăi. Citat:
Mult după moartea ei, și anume cam prin anul 1993, această biserică a fost înființată de către liderii pucioși ca răspuns la rezistența Sfântului Sinod de a-I recunoaște pe Ei ca “Prooroci” și “Soli Ai Lui Dumnezeu” peste BOR și implicit peste toată Ortodoxia. Citat:
Cam așa s-au desprins Pucioșenia Lor din BOR. Citat:
Citat:
Last edited by vsovivi; 23.02.2010 at 21:06:20. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pana a aparea "Noul Ierusalim de la Pucioasa", oamenii s-au mantuit. deci nu e nevoie... poi atunci nu era nevoie de nici un prooroc al VT, nu era nevoie de Noe, de Moise, de Iisus, de sfinții părinți, nu mai era nevoie de nimeni... ci e nevoie ca să mă scape cineva de coșmar... ca la final stimabilul emite o bulă papală, o infaliabilitate ieșită din claritatea discernământului său duhovnicesc... că doar el a citit și a constat că „ai postat o serie de comentarii fara nicio noima” deci iată bula inerțială robotizată cum iese aproape ca ceva firesc: „Acelasi lucru e valabil si pt sectari.” el iată a tras și el un semnal de alarmă... a tras și el pisikaa de codiță în speranța că iată a salvat stimabilul încă un suflet? de cine l-a păzit? și cum l-a salvat? l-a oprit pe creștin să citească proorociile sfinte și l-a „ajutat” să-i dea cu flit Domnului Iisus Hristos și Cuvântul lui Dumnezeu... că firește stimabilul Andrei știe că eu fac prozelitism? adică nu el ci eu... vreau eu să conving pe cineva de ceva... poi nu vreau dragul meu, stai liniștit, dar nu vezi că tu ești cel ce faci prozelitismul celor care nu-L primesc pe Dumnezeu? Păi sigur, asta sigur că nu vezi, firește... defapt de ce să vezi, nu e mai ușor să tratăm creștinul și aproapele cu sictir? e simplu, îți zici așa ca de la sine venit, io-s mântuit, am tată pe BOR, tu ce cauți aici? dispari! nu ai cititi niciodată că una din porunci este să faci tu săracului, orbului, văduvei, orfanului, străinului, ceea ce ai vrea să ți se facă ție dacă Doamne ferește, ai fi tu în cazul lui... atunci când așungi într-o situație neplăcută și dumneata... deci ceea ce ați vrea să vă facă vouă oamenii aia faceți-le voi lor... și dacă ai citit însemnă oare că singur ți-ai cerut ban la admin? poi cine te pune creștine ca să postezi pe forum dacă nu încapi de ceilalți? sau dragă Andrei25 tu nu vezi că ce ai citat sunt citate din Mariamargareta? sau dacă ai pierdut citatele mele prin postare, nu-i bai că n-ai pierdut mare lucru... că oricum se vede că nu știi despre ce e vorba Last edited by vsovivi; 23.02.2010 at 21:52:52. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() și doar i-am tot zis mereu să nu se mai războiască cu propriile născoceli pe care le împarte sub formă de erezii pe la alții ca să aibă pe cine osândii că morile alea de vânare de vânt pe care le vede ea nu sunt cavaleri sau uriași sau giganți iar dacă se conectează la turbinele lor nu o să producă energie electrică cu care speră ea să bage lumină și apă în deșertăciunea deșertăciunilor că doar i-am zis că acolo, în înțelepciunea de sub soare, locuiesc ăia ce se orientează după ecou și care, orbi fiind, nu văd că din când în cînd apare printre ei câte o fată morgană... dar ea nu e pentru ei ci pentru noi... ca să ne suim în linghișpil... deci ați prins șpilul? poi nu vedeți că ea, fata morgana, încearcă mereu să vândă scârtaveți la grădinar, ori să ne vîndă pielea ursului din pădure? dar a uitat aceasta oare că noi nu mai avem pădure?... fiindcă unii, s-au ocupat de le-au tăiat... ci acum avem inundații, iar la inundații ce mai poți vinde? vinzi praful de pe tobă firește, că doar ăla mai crește dacă tragi mereu pisikaa de coadă gândind că e sirena lui roaită... dar ăia erau comuniștii... aia cu sirena... deci că să fac eu dacă ea nu pricepe? dar poate că atâta v-a pricepe: nu este cel ce știe, cel ce aleargă, cel ce înțelege... nu este. Last edited by vsovivi; 23.02.2010 at 22:22:31. |
|
|||
|
|||
![]()
Fara suparare...acest vsovi este un individ interesant pentru cei care il pot intelege.
Eu...nu il inteleg.Limbajul sau este atat de greoi de parca m-as uita la o pieasa de teatru despre PC-uri scrisa in stilul lui Shakespeare:) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Și încă o eroare pentru care îmi cer din nou mii de scuze, că eu ziceam mereu, în discuțiile cu MM la subiectul ridicat de ele susținând ele că pucioșii ar fi confundat ei zilele așa cum insinuau ele, eu ziceam mereu că între ziua a 8 după naștere și ziua închinării, au fost 40 de zile, și acest lucru este complet fals!, și iată că MM a socotit aproape corect de data asta așă că îi dau ei mai multă dreptate la calculul ei elementar iar mie nu căci eu citind prost de la ea m-am luat după textul citit până la semnul „-” că nu am mai catadicsit să citesc socoteala ei până la capăt socotind că socoteala e neimportantă, deci am fușerit. Și iată citatul ei :
Citat:
dar nu e complet corectă socoteala ei căci zice la sfârșit = 4 săptămâni, fiindcă 7x4=28, iar până la curățirea femeii după prima săptămână dacă a născut prunc și nu fată sunt defapt 33 de zile deci 7x4 + 5! iar dacă a născut fată după cele două prime săptămâni mai sunt rânduite pentru curățire, caci este necurată ca în vremea scurgerii ei: 66 de zile deci 7x9+3! Că dacă am socoti aproximativ câte luni întregi ies, rotunjind în jos sau în sus, ar fi pentru prunc o lună sau două de la naștere, femeia-mamă e necurată ca în vremea scurgerii ei, iar pentru naștere de pruncă dublu. La gemeni cred că se ține cont de fata născută deci 80 de zile de la naștere iar după 14 zile se poate boteza fata dintre gemeni. căci socoteala corectă este aceasta pentru curățirea femeii după o naștere conform Leviticul 12 de pe site-ul acesta: „Curățirea femeilor dupa naștere. 1. Și i-a grăit Domnul lui Moise, zicând: 2. "Grăiește-le fiilor lui Israel și spune-le: 3. În ziua a opta, pruncul va fi tăiat-împrejur, 4. iar ea va mai ședea treizeci și trei de zile spre a se curăți de sângele ei cel necurat; de nimic sfânt să nu se atingă și'n locașul cel sfânt să nu meargă până ce i se vor împlini zilele curățirii. 5. Iar dacă va naște fată, necurată va fi timp de două săptămâni, așa cum este'n zilele necazului ei; apoi va mai ședea timp de șaizeci și șase de zile spre a se curăți de sângele ei cel necurat. 6. Dupa ce se vor împlini zilele curățirii ei, pentru fiu sau pentru fiică, va aduce preotului, la intrarea cortului mărturiei, un miel de un an ca ardere-de-tot și un pui de porumbel sau o turturea ca jertfă pentru păcat, 7. iar preotul le va aduce ca jertfă înaintea Domnului și se va ruga pentru ea și astfel o va curați de curgerea sângelui ei. Aceasta e rânduiala pentru cea care a nascut băiat sau fată. 8. Iar de nu-i va da mâna să aducă un miel, va lua două turturele sau doi pui de porumbel, unul pentru ardere-de-tot și altul jertfă pentru păcat, și se va ruga pentru ea preotul, și curată va fi".” de unde se observă rânduiala pentru naștere a unui prunc: 7 zile la care se adaugă 33 și a unei fete 14 zile la care se adaugă 66. Deci reise din text, foarte clar, și faptul că nu avea cum susține cineva ca ar putea să fi mers la Templu preasfânta Maria după nașterea nesângeroasă și minunată mai înainte de trecerea celor 40 de zile de la naștere, căci ea a respectat legea și proorocii și datina nu pentru că ar fi avut nevoie să se curățească ea, preasfânta pururea fecioară Maria, născătoare de Dumnezeu, de vre-o necurăție căci ea este preacurățenia personificată, ci pentru că legea era și este aceiași pentru toți iar prin respectarea ei, prin smerenia ei, căci nu s-a dus la Templu decât după 40 de zile de la naștere, s-au curățit pare-mi-se cei necredincioși, poporul lui Israel! Căci spune Hristos ”N-am venit să stric legea sau proorocii”... dar apoi spune, despre legea cea nouă a Harului dată pentru credincioși și nepăcătoși și sfinți: „acestea faceți-le întru pomenirea Mea” : „Iubiți-vă unii pe alții precum v-am iubit Eu, ca văzând oamenii faptele voastre bune să dea slavă Lui Dumnezeu.” Deci din acest text al Leviticului 12 se înțelege foarte clar că pruncul nou născut este necurat 7 zile iar în ziua a 8 pruncul este tăiat împrejur după datină iar fata 14 zile este necurată iar mama este necurată 40 de zile de la naștere în caz că naște prunc iar dacă naște fată atunci 80 de zile este necurată de la naștere ca în zilele necurăției ei din vremea scurgerii ei! ca după împlinirea zilelor curățirii să se curățească după datină de curgerea sângelui ei. Last edited by vsovivi; 24.02.2010 at 13:22:31. |
|
|||
|
|||
![]()
Vsovi spunea:
Dar voi cum faceți? Pe tot Cuvântul lui Dumnezeu, Îl pricepeți pe dos voit, viceversa, afirmând mereu că ați descoperit Aberica, adică eresuri, și născociți apoi tot felul de motivații explicative, argumente, citate, miștocăreală ca să ziceți că nu e de la Dumnezeu ci de la oameni, atribuind voi Domnului ori pucioșilor tot ceea ce voi ați crezut că reiese din text zicând că ei susțin, toate cu scopul clar de a decredibiliza și a persifla, căci un nenia v-a făcut să fiți voi sigure că pucioșii mint ori inventează, deci că e sectanți... Păi vă întreb: dar dacă ei nu mint, și dacă va mărturisi cândva însuși Domnul înaintea voastră că El a fost, și El este, atunci ce o să se întâmple cu voi? Replică: Dacă ar fi de la Dumnezeu acest “Cuvânt de la Pucioasa”, ar fi într-o consonanță perfectă cu învățătura apostolică, adică în armonie cu Sfânta Scriptură și cu Sfânta Tradiție a Bisericii Ortodoxe. Or, în multe, multe situații, acest “Cuvânt” este într-o disonanță stridentă cu ele. Am să dau doar un singur exemplu: Învățătura Bisericii stă pe 7 stâlpi numiți “cele 7 Sfinte Taine ale Bisericii”. Or, Cuvântul de la Pucioasa în general și pucioșii în special au desființat Taina Căsătoriei, iar alte câteva le-au desfigurat (Taina Preoției, Taina Spovedaniei, Taina Botezului – dar se mai botează oare cineva la pucioși, atunci când “nu e voie să se mai facă copii”, deoarece “păcatul sexului” este interzis, astfel încât copiii “născuți prin păcat”, crescând, să nu ajungă unelte ale Satanei?) De altfel, pucioșii neavând preoți valabili, nu au nici o Taină valabilă. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Atunci te rog să fi cinstită și sa vedem, să cumpănim, să ne socotim, să cercetăm dacă e corect ce întreb retoric sau serios: 1)A fost Botezată în BOR sfânta Verginica? cea prin care s-a dat darul Cuvântului lui Dumnezeu? 2)A avut ea părinți ortodocși practicanți? 3)A fost ea participantă la ungerile cu mir sfânt, la masluri și alte taine? 4)A postit ea 40 sau 50 de zile, post negru doar cu apă sfințită și cu anaforă, până când de ziua învierii i s-a dat Darul promis de Domnul Sfinților, încă din pântecele maicii ei? ca să Cuvinteze Domnul prin Trâmbița Sa și să rămână ea Trâmbița Domnului? 5)A păzit ea fecioria ei asemenea Maici Preciste ori asemenea Domnului, rămânând fecioară? după cum e voia Tatălui ca să fim. 6)S-a căsătorit respectând taina căsătoriei cu acel Stoica, ca să aibă cineva grijă de ea căci era batjocurită de uneltele ademenitoare ale satanei? 7)Iar preoții și arhiereii BNI au fost ei unși la început de slujitorul Domnului, preasfințitul Irineu Bistrițeanul? ori de sfinții trei Ierarhi, având ei preoție după rânduiala lui Melchisedek? 8)A fost ea înmormântată după rânduiala creștin ortodoxă? 9)Armonia și consonanța e mai mult decât perfectă dar firește că nu după mintea omului rău, necredincios, fățarnic, fariseu și saducheu, ci după mintea cea plină de înțelepciune, de smerenie, de credință, de sfințenie... nu a mea că eu sunt păcătos ci a sfinților... 10) Disonanța stridentă apare doar în mintea celor nepricepuți, celor învățați să nu vadă și să nu audă, de către Pisikaa... și mulți, toți aproape, merg după fiare căci le-a dat balaurul puterea lui și scaunul lui de domniei... și își pun ei semn pe mâna dreaptă sau pe frunte... ca să-i poată ridica diavolul unelte ademenitoare și să-i adune la locul numit Armaghedon... 11) Păcatul jucăriei sexuale este interzis în orice mănăstire, și iată în levitic 12 se arată clar că e păcat! căci necesită curățire de PĂCAT! și ce alt păcat poate avea o femeie ce a născut decât păcatul împerecherii sexuale! 12)Spui că au desfigurat unele Taine? atunci ia citește scriptura să vezi cum au fost spovediți și iertați de Iisus Hristos mulți din păcătoșii care se pocăiau la el... și văzând Domnul credința lor a zis : „fiule, iertate îți sunt ție păcatele, i-ați patul tău și umblă” ... deci așa au denaturat cele 7 trâmbițe tainele că bolnavii ce veneau la Trâmbițările lor se tămăduiau? Deci pentru ce minți acum în privința sfintelor taine? a Tainei Căsătoriei? sau tu ai vrea ca îngerii să mai facă copii? sau dumneata nu pricepi că viața monahală prevede ca să urmezi calea ascultării de mai mare (CLD), a fecioriei și a sărăciei cu marea poruncă a răbdării diavolilor și a iubirii vrăjmașilor rugîndu-ne și pentru casnicii noștrii? Căci ei doar se căsătoresc cu Mirele: Cuvântul lui Dumnezeu. Deci concluzia asta mincinoasă a voastră învățată de la nenia este culmea mârșăviei, dar te iert că văd că ai fost formatată cu lista eresurilor și sectelor ca să ai cu ce să lapidezi apropiații, străinii, văduvele, orfanii, orbii, surdomuții, paraliticii și toți ceilalți nenorociți care ar mai găsi o nădejde la Dumnezeu dacă nu le-ați fi pus voi mii de pietre de poticnire din invidie... că altfel nu-mi explic pentru ce atâta frică și orbire cu voia ta, deci iată concluzia cu care sunteți gata formatați, sfătuiți, ca vorbiți, înțeleși, că doar voi vă luptați cu portretul robot al răului pe care îl vedeți în cine vrea mușchii voștrii: Citat:
Deci cine v-a pus pe voi să judecați ca să faceți voia lui nenia? Păi este scris ceva de genul: „Fiul Omului nu a venit să judece pe nimeni ci să găsească oaia pierdută și rătăcită și poticnită, dar chiar dacă judecă, atunci când judecă nu caută să facă voia Sa ci a Celui Carele l-a Trimis, căci Tatăl nu judecă pe nimeni”. Sau nu este scris că toată judecata Tatăl a dat-o în mâna Fiului, iar Fiul... păi ce a făcut Fiul și ce răsplată a primit de la gLume? a venit iarăși și ce răsplată Îl așteaptă? deci dacă Lui I-au făcut așa atunci ce or să le facă slujitorilor? căci nu este slujitorul sau robul mai mare ca Stăpânul! Deci nu ți-e rușine obrazului să minți cu atâta nonșalanță? Și caută să vezi dacă au respectat cele 7 Taine, Cele 7 Trâmbițe Apocaliptice... dar mai ales Trâmbița Domnului, sf. Verginica! fiica cea bună a Moșului Dumnezeu și a Maicii Domnului, căci ea a fost fiica moșului din poveste și nu a babei care și-a luat ea de la sfânta Vineri plata... așa cum vă încăpățânați voi ca să vă luați voi plata... dar eu vă las, nu vă opresc... n-aveți decât să vă luați plata acestui circ miștocăresc plin de născoceli eretice și sectariste pe care le puneți pe seama oricui lapidându-l pe urmă ca să vă apărați interesele ascunse și mărșave, satisfacția poticnelii prin sofisme de efect, prozelit, sau antiprozelit, viclean, film și teatru și spectacol absurd pe care l-ați pus în scenă pe mii de pagini lingvistico fantastice bombastice... și eu v-am tot îndemnat să vă liniștiți ca să putem avea o discuție și nu o bătaie de joc în mocirlă, în keciup, sau în frișcă, fiindcă nu ne vindecăm de păcate și boli și necredință prin cura cu păcură ci ne mânjim de sus până jos fiind astfel bine pregătiți pentru orice scânteie de la bujie ca să luăm foc, dar se pare că am strigat în pustiu asemenea lui Ioan... dar Ioan nu vroia ca să piară Irod, regele lui Israel, că tocmai de aia îl îndemna la pocăință. Ferice de cei ce l-au ascultat! și au răbdat, ca dar de sus, până la sfârșit trăind alături de Hristos ceea ce El însuși trăia împreună cu ei... în taină. Last edited by vsovivi; 24.02.2010 at 17:17:48. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Fenomenul Posaga | poster | Exorcismul | 13 | 13.01.2015 14:22:59 |
Cetatea Noul Ierusalim | idealist | Calugarul | 12 | 18.01.2013 11:13:01 |
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti | geo.nektarios | Secte si culte | 3 | 01.04.2011 17:38:21 |
mesaj de la noul ierusalim | anaana71 | Secte si culte | 417 | 31.01.2011 15:31:40 |
|