Citat:
În prealabil postat de Eduard
... felicitari pentru articol... in mare parte sunt de acord cu tine... singurul mod in care am putea folosi horoscopul si cred ca asa este indicat, ar trebui sa fie acela de a vedea cateva trasaturi dominante ale nativilor din diferite zodii... cateva specificitati... pentru a putea cunoaste cate ceva despre acele persoane, caci in mare nativii unei zodii au multe trasaturi asemanatoare... restul sunt prostii... nici eu nu sunt de acord cu prezicerea viitorului, nici cu asa zisele compatibilitati...aiureli pentru prostirea populatiei credule si prea putin credincioase...
|
La ce iti foloseste asta, pana la urma? Adica ok, stii ce zodie are omul ala, dar asta nu ne face decat sa avem din start o relatie aflata sub zodia prejudecatii, pentru ca absolut toate comportamentele acelui om le vom interpreta din punctul asta de vedere al zodiei sale. Si intr-un fel in anulam pe cel din fata noastra, din clipa in care ii stii zodia, practic ii anulezi dreptul de a se manifesta liber, automat o sa-l bati in cuie in cateva canoane indiferent ce spune.
Mai bine am lasa definitiv horoscoapele si zodiacele
fiindca nu folosesc la nimic, oricat ne-am da noi cu fundul de pamant in incapatanarea noastra de a avea tangente cu "ocultul".
Si cine zicea ca astrologii au citit in stele nasterea Mantuitorului: pai in secolele anterioare lui Mahomed, unele triburi cu asta se ocupau, cu cititul in stele
dar steaua care a aparut era noua, nu zodiile i-au condus spre Iisus Hristos ci o stea noua, luminoasa, care e identificata cu Arhanghelul Gabriel (in acatistul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil) si a fost modalitatea prin care li s-a atras atentia ca s-a petrecut ceva neobisnuit.
In plus, nu tot cititu-n stele are legatura cu astrologia. Navigatorii din vechime, care se orientau pe mare, noaptea, cu ajutorul Stelei Polare erau astrologi? Nu cred.