![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca va veni Domnul cata vreme esti in viata ... cum Il vei recunoaste?
|
|
|||
|
|||
![]()
Ar trebui sa priveghem tot timpul ca si cum Domnul ar veni.
|
|
|||
|
|||
![]()
Iarta-ma, dar nu asta am intrebat! Tu cum Il vei recunoaste? Tu ca persoana, Danut7 ... Cum vei sti ?
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu vreau sa-ti raspund, ca pe cei ce meritati sa fiti amagiti sa fiti.
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu cred ca nu stii ...
Uite ce cred eu. Cred ca nu e vorba de cunoastere, ci de re-cunoastere. Cand Domnul va veni, va trebui sa-L recunoastem. Daca ai avut o relatie indelungata cu cineva, daca l-ai cunoscut, poti recunoaste persoana aceea. Daca sotul meu ar fi printre alti oameni care-i seamana, as sti care este sotul meu si care sunt cei care doar pretind a fi. Si mai cred ca NU eu Il voi recunoaste ... ci Duhul Sfant care este in mine Il va recunoaste. "Fara Hristos si fara Biserica nu poate nimeni primi pe Duhul Sfant". Ai dreptate. Doar ca trupul lui Hristos, adica Biserica, nu sunt doar unii sau doar altii. Trupul lui Hristos sunt toti cei care L-au cunoscut pe Hristos. Biserica este mireasa lui Hristos. Nu institutia. Ci multimea de oameni care L-au cunoscut. Eu cred ca Tatal priveste cu tristete cum Il dam adesea jos de pe tron si ne inscaunam noi, cu manecile suflecate, pusi pe judecata. Apoi, Il luam si-l facem ortodox, sau penticostal sau mai stiu eu ... Eu cred ca un Dumnezeu care a creat o minunatie de planeta ca asta, are suficienta imaginatie sa creeze multiple forme de exprimare. Lui Dumnezeu ii place varietatea. E o deductie simpla, daca ne uitam in jur. Altminteri, lumea asta ar fi populata de serii repetate de indivizi identici. Sau poate de nenumarate exemplare ale unui singur individ. Cine suntem noi sa-i spunem Lui cum trebuie sa fie lucrurile? E in Bucuresti o trupa hip-hop, formata din baieti tineri, fosti dependenti de droguri, care L-au cunoscut pe Dumnezeu si Dumnezeu i-a eliberat si i-a restaurat. Iar ei, Ii multumesc Lui prin cantecele lor, in ritm de hip-hop. Cine are in tara asta autoritatea si cunostinta de a decreta ca acele cantece, cantate din toata inima lor plina de recunostinta, nu sunt primite de Dumnezeu cu bucurie? S-ar putea sa avem multe suprize acolo sus ... dincolo de poarta Raiului. Si mai cred ca un crestin autentic se cunoaste dupa roade. Iar roadele nu sunt ale lui, sunt ale Duhului. Ca singuri, nu suntem in stare sa rodim. Si sunt oameni cu roada buna in toate bisericile. Si sunt oameni fara roada in toate bisericile. Asta depinde numai de umblare, nu de forma de inchinare. Pot sa-mi fac cruce dar sa nu-mi recunosc Domnul cand vine, pentru ca nu am umblat cu El. Pot sa stiu versete biblice pe de rost, dar daca nu umblu cu Domnul nu-l voi recunoaste. Last edited by macsim; 24.02.2010 at 23:42:10. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
nu tu trebuie sal cunosti cand vine te va cunoaste el caci va trimite pe ingerii sai sa aleaga pe cei buni de cei rai si nicidecum ca il vei recunoaste tu .esti cel care vei hotara unde te vei duce sau dumnezeu? de ce il micsorezi pe dumnezeu dar te inalti ? nu stii ca dumnezeu celor mandri le sta impotriva ?nu va mai erijati in singurii cunoscatori ai adevarului pe care nici dumnezeu nu-l cunoaste. oare voi ati descoperit biblia ieri si ortodocsii au pierdut-o? inafara de ignoranta si mandrie nu demonstrati nimic. mai usor cu mandria dracesca a ereziilor sectaresi interpretarii tendentioase a bibliei dupa capul vostru.cind veti avea 2000 de ani de experienta vom mai vorbi dar dupa nici 200 mai usor ca darimati gardul cu prostia si ineptia |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=macsim;216338]Eu cred ca nu stii ...
Uite ce cred eu si de cand parerea ta e asa de impotanta care de cativa anisori te partai sa "studiezi "biblia si ,ai primit si duhul sfant [de la cine ?] ,iar parerea sfintilor parinti, urmasi directi si apropiati ai apostolilor e fara valoare pt ca contrazice emisiile sectare? |
|
|||
|
|||
![]()
Ati ajuns sa va certati pe Duhul Sfant, cine il are si cine nu. Foarte interesant, numai ca Duhul lui Dumnezeu acopera tot pamantul, fara distinctie intre oameni cum ar crede unii. Exista totusi o posibilitate nefericita ca Duhul sa nu mai lucreze, si anume intr-o viata de om care sa inchis fata de Dumnezeu, nu mai vrea si nu mai poate sa fie iertat. Apare pacatul impotriva Duhului Sfant, cel de care s-a facut vinovat Iuda, el nu a mai avut puterea sa vina la crucea Domnului si sa se caiasca, a preferat sa creada in minciuna celui rau care l-a indrumat spre spanzuratoare sugerandu-i ca nu mai poate fi iertat.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase | PetruD | Morala Crestina | 947 | 03.02.2013 10:31:35 |
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? | sophia | Nunta | 52 | 18.10.2010 12:02:02 |
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte | beliver | Secte si culte | 145 | 30.04.2010 18:06:16 |
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti | mihailt | Generalitati | 8 | 17.04.2010 02:20:05 |
|