![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ce se spune despre preotii din VT nu este valabil si pentru preotii crestini. Ar insemna altfel sa fie preoti ereditar.. Barba preotilor este o traditie numai. In primul mileniu cand nu eram despartiti de Roma fiecare isi vedea de traditia lui, la ei preotii se radeau, la noi erau cu barba, si nu era nici o problema.. Nu de asta s-a facut schisma.
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Nu stiu de ce a devenit o traditie, dar nu este o traditie esentiala, cu T mare, dupa parerea mea.
|
||||
|
||||
|
Cred ca nu avem suficiente informatii in acest sens. Nu vad un preot sa poarte o barba doar pentru ca ar fi mai aratos sau doar pentru a se diferentia. Dupa cum nici vesmintele preotesti nu au doar rolul de a-i deosebi pe preoti de noi.
|
|
|
|||
|
|||
|
Sunt de parere ca a vrut sa ne fereasca de aceasta grija de sine ca sa nu devina pentru noi o normalitate ,mai ales pentru generatia viitoare a fiecaruia dintre noi,care daca vede la noi ceva normal in aceasta ingrijire usor usor ajuge sa vada si in altele,acum deja e normal sa te pensezi ca baiat,sa te epilezi,sa ti bagi cercei etc.. si daca ma insel si nu e pentru asta atunci scuzele mele.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Preotii Moderni ai zilelor nu vor sa isi lase Barba si nic sa poarte reverenda! Evident, „nu barba face pe om”! Dar macar pt preoti.... Desi cuvantul „barbat” vine de la „barba”! Este ceva specific barbatului lasat lui de la creatie, de la zidirea lui!
|
|||
|
|||
|
In Biserica, lucrurile sunt firesti iar barba tine de firea barbatului.
Omul purtator de barba - mirean sau cleric - nu face decat sa arate ca incearca sub toate aspectele (duhovnicesc dar si trupesc) sa ramana in randuiala firii. Se spune ca "barba nu te face filosof". Cu atat mai mult, ea nu te face preot. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
![]() Citat:
Cand imi dau seama de cum m'a facut si cum ma vrea Dumnezeu, ma straduiesc sa indeplinesc intocmai cele aflate.
| Tags |
| barba, preoti |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| BARBA | cozia | Tinuta in Biserica | 91 | 22.03.2014 01:36:58 |
| Preotii nu trebuie judecati de oameni | Ali_Ioana | Preotul | 57 | 07.09.2011 00:41:07 |
| Copiii nascuti prematur trebuie botezati si preotul trebuie chemat | spre_rasarit | Botezul | 3 | 08.04.2011 20:23:54 |
|
|