Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.02.2010, 18:28:03
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Să nu uităm că legionarii ajunși la putere în cele câteva luni până la așa zisa "Rebeliune" erau alții decât cei care fuseseră la început. Nu numai că s-a întâmplat ce se întâmplă cu orice partid: când se vede pe cai mari apar scursurile și lumpen-politicienii, dar a mai fost un fenomen specific: decapitarea mișcării legionare. La Tâncăbești a fost asasinat nu numai Căpitanul, ci tot aparatul central: Mișcarea a fost decapitată. Horia Sima a fost foarte departe de anvergura politică a Căpitanului.

De ce Hitler i-a dat câștig de cauză lui Antonescu ? Nu știu, nu m-am documentat. Evenimentele ulterioare au arătat justețea deciziei: Antonescu i-a fost aliat fidel până la sfârșit. I-ar fi fost aliați fideli și legionarii ? Nu știm, dar putem presupune că mai degrabă, da. Oricum, legionarii au avut un rol cheie în înlăturarea oscilantului Carol al II-lea și în intrarea României în război alături de Axă. Un pariu necâștigător.
Reply With Quote
Vechi 25.02.2010, 22:22:48
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Să nu uităm că legionarii ajunși la putere în cele câteva luni până la așa zisa "Rebeliune" erau alții decât cei care fuseseră la început. Nu numai că s-a întâmplat ce se întâmplă cu orice partid: când se vede pe cai mari apar scursurile și lumpen-politicienii, dar a mai fost un fenomen specific: decapitarea mișcării legionare. La Tâncăbești a fost asasinat nu numai Căpitanul, ci tot aparatul central: Mișcarea a fost decapitată. Horia Sima a fost foarte departe de anvergura politică a Căpitanului.

De ce Hitler i-a dat câștig de cauză lui Antonescu ? Nu știu, nu m-am documentat. Evenimentele ulterioare au arătat justețea deciziei: Antonescu i-a fost aliat fidel până la sfârșit. I-ar fi fost aliați fideli și legionarii ? Nu știm, dar putem presupune că mai degrabă, da. Oricum, legionarii au avut un rol cheie în înlăturarea oscilantului Carol al II-lea și în intrarea României în război alături de Axă. Un pariu necâștigător.
Care credeti dvs, ca ar fi fost scenariul viitor al istoriei pt Romania,daca Germania castiga razboiul ?
Reply With Quote
Vechi 25.02.2010, 22:38:58
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul
Care credeti dvs, ca ar fi fost scenariul viitor al istoriei pt Romania,daca Germania castiga razboiul ?
Foarte greu de răspuns la întrebări de tipul acesta. Probabil ca lucrurile ar fi stat ceva mai bine: e intotdeauna o deosebire intre a fi țară învingătoare și a fi țară învinsă. Probabil că fibra morală a țării, atât de afectată de anii de comunism, ar fi avut mai puțin de suferit. Suprastructura socială și culturală nu ar fi urmat în masă drumul pușcăriilor și al canalului. Pe de altă parte, din punct de vedere geografic, probabil că țara s-ar fi mutat un pic spre răsărit, cuprinzând Basarabia, posibil și Transnistria, dar fără o bună parte din Transilvania. Jocul politic ar fi avut de suferit, naziștii nu admiteau pluralitatea, nedeosebindu-se cu nimic în această privință de comuniști. Ceva din normalitatea vieții din timpul "Frumoasei Epoci" și din timpul interbelic s-ar fi pierdut, chiar dacă am fi câștigat acel război nenorocit.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rozariul incalca cu ceva ortodoxismul? cred_cu_adevarat Generalitati 45 08.11.2017 07:01:26
Legionarii din "Fratia de Cruce" (FDC) dianagroza Generalitati 285 19.03.2011 01:39:40
legionarii mai reprezinta ceva? iulyaan Generalitati 3 15.08.2010 00:57:06
legionarii cristina83 Generalitati 95 12.05.2009 22:48:08
Legionarii Traditie Biserica Ortodoxa Romana 2 09.10.2008 00:53:44