Citat:
În prealabil postat de cristina2012
Fiecare se "distreaza" in felul sau. Unii se simt bine la biserica, la privegheri, chiar daca ii ustura genunchii, altii se simt bine contorsionandu-se o noapte intreaga in fum si muzica asurzitoare, desi ii ustura gatul de la atata fum si ii dor picioarele de la danasat in pantofi incomozi.
Cred ca esti foarte tanara, mai incolo vei descoperi ca pedepsele de care vorbesti sunt doar urmari firesti ale actiunilor noastre.
Fumat => cancer (plamani, gat, etc), boli coronariene
Alcoolism => distrugerea familiei, ciroza hepatica, accidente rutiere
Sex liber => boli venerice, sarcini nedorite, parteneri neseriosi, divorturi, cancer de col uterin, HIV
Cum Dumnezeu ne-a creat, el stie cel mai bine cum functionam si, pentru ca ne cunoaste si ne vrea binele, ne-a lasat "un manual de utilizare". Este in folosul nostru sa ne tinem de el.
|
Faptele noastre poarta teribilele lor consecinte. Suntem in viata aici pe Pamant ca si scolarii la scoala; familia ii trimite la scoala sa invete, pentru ca trebuie sa cumuleze cunostinte folositoare mai tarziu in viata; asa acumulam si noi experiente de viata de tot soiul mai placut , mai putin placute, unele chiar urate de tot si asa invatam despre noi , despre altii, invatam sa ne suportam unii pe altii ca altfel ne-am incaiera de la primele inconveniente aratate de cei din jurul nostru...invatam sa fim mai buni, sa ne aparam, sa ne educam copiii si sa dorim ca ei sa fie mai buni ca noi (asta deja e un salt imens, e ca si cum am absolvi liceul luand examenul de Bacalaureat...ha ha ha ... deoarece constatam si acceptam tacit ca noi nu suntem perfecti dar ne dorim in adancul sufletului nostru sa fim aproape de perfectiune si de aceea mereu dam imbolduri tinerei generatii sa fie mai mai intelepti, mai destepti, mai buni, mai pregatiti pentru viata, sa faca alegeri mai bune pentru vietile lor)...de aia venim aici pe Pamant ...sa invatam lectiile pe care trebuie sa le invatam in functie probabil si de capacitatile cu care suntem mai mult sau mai putin inzestrati...ca unii se nasc cu talentul de a vorbi frumos si mult, altii canta frumos, altii picteaza, altii au un simt al echilibrului foarte dezvoltat, altii stiu sa administreze banii foarte bine, altii vindeca boli, altii au simtul dreptatii foarte dezvoltat, altii simt nevoia sa lupte, sa apere ceva ...deci viata e o ocazie buna , de care trebuie sa profitam sa invatam unii de la altii...intelegi ce vreau sa spun?