![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Dragi domni, nu o mai atacati atata pe Aurelia, ceea ce a scris, a scris pentru ca a suferit, in urma relatiei cu un baiat si nu pentru ca are ceva cu baietii desfranati sau nedesfranati. Un mic sfat pentru Aurelia: incearca sa nu mai pui semnul de egal intre sexul masculin si cel feminin in privinta relatiei dintre cei doi, nu o sa-ti iasa niciodata, barbatii pur si simplu gandesc altfel decat noi, iar greselile pe care le fac sau le-au facut in trecut ( adica daca au avut un trecut mai ''glorios'' sau mai putin glorios, aventurieri sau nu ) le fac nu pentru a ne rani pe noi ( mai sunt si cazuri de persoane josnice dar noi nu vorbim aici de astea ) ci pentru ca de multe ori nu analizeaza lucrurile asa de mult ca noi, nu despica firul in patru, mai sunt si unii mai sensibili....., nu se gandesc ca ne ranesc asa de tare, stii tu ca ei sunt mai copilarosi decat noi, asta e unul din punctele cu care ne cuceresc, uneori. Iar daca pe viitor vei intalni o persoana care sa fi avut un trecut ''glorios'', un mare fost ''crai'' fii si tu mai atenta, vezi daca intr-adevar vrea sa se schimbe in bine sau deja e schimbat. Cred ca o sa fie bine, lasa-i si tu mai moale, dar nici prea moale ca dupa aia stii tu.... iar nu-i bine si incearca sa te relaxezi. Sper sa-ti fie de folos ce am scris, sau poate stiai deja
Numai bine |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca nu ma insel, parintele Iustin Parvu spunea ca trebuie sa acceptam fiecare om dupa masura firii lui. Fiecaruia ne lasa Dumnezeu daruri diferite in masuri diferite. Asa ca am incercat si eu sa reconsider ceea ce percepeam inainte ca "insensibilitate". Omul atata poate, nu e cazul sa ii ceri mai mult sau sa il acuzi de rea vointa. Deci, fara naivitate, trebuie sa luam oamenii asa cum sunt! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ca duhovnic, ce le'ai spune ?! Ceva de genul: "Nu va mai apropiati, ca nu mai are rost, din moment ce nu puteti face copii." Sau unei sotii care are anumite organe extirpate, din pricina bolii. I'ai spune: "Asta e, nu va mai apropiati si gata, singurul rost al apropierii a devenit imposibil." Sotii se apropie si pentru a se impaca, si pentru a se bucura si mai mult unul de celalalt, si pentru a se uni tot mai mult. Omul este in egala masura trup si suflet. Sufletul trebuie sa spiritualizeze trupul, insa aceasta nu inseamna a'l anula in cele caracteristice lui. Trupul este o forma de manifestare a sufletului. Cand are loc apropierea trupeasca (in cadrul Casatoriei, in zi binecuvantata) sufletul este cel care conduce si exprima sentimentele. Din moment ce nu poti saruta o fata oarecare (sau un baiat, dupa caz), ba chiar apar senzatii ciudata numai gandind, se vede cum sufletul este cel ce conduce trupul in actele lui firesti. Unirea dintre soti se face sufleteste si trupeste, niciodata doar sufleteste, niciodata doar trupeste. Daca din Casatorie scoatem trupul ca factor esential, alaturi de suflet, si ramanem doar cu sufletul... nu stiu ce sa zic. Cred ca se ajunge la "casatorie alba", ori la ceva denaturat si ciudat, in nici un caz ortodox.
"Va spun ca pentru orice cuvant desert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteala in ziua judecatii." (Matei 12,36) Last edited by windorin; 02.03.2010 at 09:58:14. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cu ce fel de om v-ati casatori? | aradeanu | Generalitati | 179 | 21.07.2014 17:22:04 |
Cine da lui isi da, cine face lui isi face | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 11.10.2011 13:18:21 |
cine/ce sunt? | victortiti89 | Din Noul Testament | 1 | 29.05.2011 18:31:25 |
cine ma ajuta? | Hartford | Muzica Bisericeasca | 4 | 30.09.2010 04:03:37 |
Cine stie? | Adriana Cluj | Generalitati | 2 | 26.08.2010 21:36:05 |
|